Mørbrad a la creme. Halløj en lækker ret du skal høre om i dag.
Mørbrad ala creme i flødesovs med champignon og løg – uhm så bliver det altså ikke meget bedre.
Retten spiste vi nytårsaften til lækre Pommes Anna kartofler og med en lækker bønnesalat til.
Er du vimmer hvor vi og vores gæster spiste! En enkel men alligevel utroligt lækker menu og perfekt at fløde er billigt efter jul!
Jeg er gået all in med retten og har brugt en masse, lækre champignons, en masse fløde og rigeligt smør til stegning.
Jeg lavede en kæmpe portion mørbrad a la creme af 5 svinemørbrad og så tilberedte jeg retten i min stegeso.
Nedenfor har jeg dog kun angivet en mindre portion til 4 personer, det passer nok bedst til en almindelig familie. Gang bare op hvis I er flere omkring middagsbordet.
Har du ikke en stegeso, så kan retten sagtens laves i en sautérpande. Du kan bruge et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde, anvisninger får du også i opskriften nedenfor.
Vi spiste som sagt den lækre mørbrad a la creme til fornemme nytårskartofler.
Du kan sagtens bare servere ris til eller måske servere retten som lunt tilbehør til en frokostbuffet med rugbrød? En sikker vinder på julefrokost bordet.
Det vil også være et hit, men så skal flødesovsen jævnes og tyknes godt.
Mørbradbøfferne blev møre og flødesovsen var lækker og fyldt med smag.
Vil du gerne spare lidt på kalorierne, så kan du sagtens bruge madlavningsfløde eller kaffefløde med lavere fedtindhold.
Indrømmet – hemmeligheden bag en ægte god flødesovs er nu altså ægte piskefløde, hvis man spørger mig. Uhm mørbrad, løg, fløde og champignon er bare så gode sammen!
Få flere nemme lækre opskrifter med mørbrad nederst i dette indlæg.
Opskriften på den lækre mørbrad a la creme, får du lige her:
Mørbrad a la creme i ovn – få en lækker opskrift hér
Ingredienser
- 2 stk svinemørbrad afpudsede
- 3 løg i skiver
- 1 svinebouillonterning
- 500 gram champignon champignon fra glas kan også bruges
- 5 dl piskefløde kaffefløde eller madlavningsfløde kan også bruges
- 2½ dl kogende vand
- salt/peber
- jævning jeg bruger Maizenamel
- smør til stegning smør giver den bedste smag synes jeg
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden og befri den for sener og hinder
- Skær mørbradbøffer i 1-1½ cm tykke skiver. Bank dem flade med håndroden
- Brun mørbradbøfferne i rigeligt smør og drys med rigeligt salt og peber
- Brun mørbradbøfferne godt på begge sider, til de får brun stegeskorpe. Tag dem af panden og hold dem varme under stanniol
- Skær løg i skiver og svits på panden. Rens champignon imens. Tag løgene af panden
- Snit champignon i skiver og svits i mere smør på panden. Tag champignon af panden
- Svits bouillonterningen i smør. Tilsæt piskefløde og kogende vand og kog op. Jævn saucen let med Maizena. Smag til med salt og peber. Sovsen skal krydres godt. Kulør kan tilsættes, hvis du synes
Tilberedning i sauterpande
- Bruger du sautérpande, så læg mørbradbøffer, løg og champignon tilbage i flødesovsen og læg låg på og lad retten simre i ca. 30 minutter, eller til mørbradbøfferne er helt møre
Tilberedning i fad i ovn:
- Du kan også lægge mørbradbøfferne i et ildfast fad og fordele fyldet på toppen. Tildæk med staniol og tilbered i ovn i min. 30-45 min. v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til bøfferne er møre. Tag staniol af de sidste 5 minutter
Tilberedning i stegeso:
- Fordel det let afkølede fyld i bunden og den let afkølede flødesovs ovenpå. Bruger du stegeso, kan du med fordel langtidsstege 1-2 timer v. 150 grader varmluft (175 gr. alm. ovn). Dobbelt tid hvis du laver dobbelt portion.
- Servér retten med lækre kartofler eller ris til. Kan også serveres som lun frokostret
Noter
Jeg lavede 2½ portion af retten i min stegeso. Retten fik 4 timer v. 150 grader.
Kan også laves i et tildækket ildfast fad eller sautérpande. Lav gerne stor portion og frys retten ned.Mørbrad ala creme – mør og lækker svinemørbrad a la creme og flødesovsen var skøn!
Denne ret består af lutter gode sager og faktisk er den ret enkel at lave.
Jeg brugte en masse gode champignons til retten. Friske champignon giver den bedste smag. Champignon fra glas kan også sagtens bruges, hvis du ikke lige har friske på lager.
I opskriften ovenfor, har jeg angivet forskellige tilberedningsformer. Det geniale er, at denne ret sagtens bare kan laves både på pande.
Du kan bruge et ildfast fad i ovnen eller stegeso/støbejernsgryde, alt efter hvor lang tid du har i køkkenet.
Laver du retten på panden, så går det hurtigt, men jeg synes at mørbradbøfferne bliver mere møre af at blive tilberedt i ovnen. Skal du kun bruge en lille portion, kan den også laves i airfryer.
Her ser du min fyldte stegeso:
Fyld ikke stegesoen helt til randen, da flødesovsen godt kan boble ovenud, når den opvarmes. Bare lige et tip til dig.
Sådan så min mørbrad a la creme ud efter flere timer i ovnen. Virkelig nem lækker mad til alle vores gæster.
Langtidsstegning er bare et hit synes jeg. Det smarte ved at stege i stegeso er, at retten passer sig selv i ovnen, imens du har travlt med andre ting.
SÅ smart især nytårsaften hvor man både skal byde gæster velkommen og høre Dronningens nytårstale. 🙂
Prøv også denne mørbradgryde i brun flødesovs tilberedt i stegeso.
Mørbrad ala creme vil være et hit både til hverdag, weekend og fest.
Det er sjældent vi går all in og bruger så meget rigtigt piskefløde i sovsen, men halløj hvor var det altså bare et hit.
Vi havde madrester til flere dage og selv på 3. dagen var retten et scoop.
Retten vil med garanti forsvinde hvis du serverer den som lun ret til et frokostbord, måske til julefrokost?
God fornøjelse med den lækre mørbrad a la creme 🙂
Prøv også denne lækre ret med mørbrad i brun flødesovs med løg og champignon. eller denne mørbrad stroganoff.
En rigtig firserklassiker er også indbagt mørbrad – også et hit at servere for gæster.
Få flere nemme opskrifter med svinemørbrad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Prøv at tilsætte frisk citronsaft inden du sætter det i ovnen. Det gir bare lige prikken over i’et
Den lyder rigtigt lækker jeg skal lave den her senere til en påske frokost
Jeg tænkte om man kunne lave den nogle timer før og sætte den i køleskabet og så putte den i ovnen inden den skal på bordet
Eller mister den så noget af smagen eller hvordan 🙂