Kyllingeschnitzler i baconsvøb, grønt og små hurtige kartofler

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2015-06-09 19.39.49

Solen skinner, det er sommer og endelig er det blevet terrassetid. For nogen er det også blevet grilltid, men der er altså også sådan nogen som mig, der stornyder terrassen så meget, at de ikke orker grillrengøring og -optænding. Ja indrømmet, melder mig straks under fanerne.

I dag skal du høre om en ret der snildt der kan lave sig selv i ovnen imens du solbader, men den kan også laves hurtigt på grill. Det er en ret hvor forberedelserne er lavet på et kvarter – FEDT!

Køkkentid gider jeg bare ikke når solen skinner, jeg tænker du også har det sådan? Køkkentid skal om sommeren allerhelst konverteres til FRItid på terrassen, hvis du spørger mig. 😉

DSC_5628

På Bagenørdens Facebookside udbasunerede jeg min dovenskab i går. Gad bare ikke grille. Flere skrev til mig, at en gasgrill er løsningen og det tror jeg på, men sådan en har vi også, gad bare ikke gøre den sommerklar efter vinteren. Ja hvilket luksusproblem! Retten hér blev derfor hurtigt smidt i ovnen, men det MÅ altså snart blive grilltid her på matriklen. Tag dig nu sammen og rengør den grill Bagenørd! 😉

DSC_5625

Den hurtige grill/ovnret er:

Kyllingebryst i baconsvøb med ovnbagt grønt, majs og små hurtige kartofler.

Tilbereder du retten på grill, er det kun kyllingebrysterne der skal grilles jo, kartoffelfadet steger bare i ovnen imens.

Retten er både nem at lave og nem at købe ind til:

Saftige kyllingeschnitzler i baconsvøb serveret med ovnbagt grønt, olieristede kartofler og majs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Grill og grilltilbehør
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 1 pakke bacon
  • 2 poser "små hurtige kartofler" á 800 gram
  • 1 peberfrugt i strimler
  • 5 rødløg i både
  • 1 kilo gulerødder i grove stykker
  • En god sjat olie
  • Salt og peber
  • Tilbehør: Bagte/grillede majskolber tykmælksdressing, hvidløgsbrød (brødrest smurt med hvidløgssmør)

Sådan gør du

  • Vask og rengør kartoflerne. Dup dem tørre
  • Skræl gulerøddder og skær i grove stykker.
  • Skær rødløg i både og peberfrugt i strimler og bland med kartofler/gulerødder.
  • Fordel gerne kartofler og grøntsager i to fade.Vend med olie og drys med krydderier.
  • Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og omvikl med bacon
  • Fordel kyllingebrysterne i stegefadene og anret kartofler og grøntsager rundt om. Kyllingen kan også med fordel grilles på grill 5-8 minutter på hver side (eller til gennemstegt)
  • Steg fadet i 30-45 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Fadet er færdigt når både kartofler og kylling er stegt sprødt og gyldent
  • Majskolber: Væd majskolberne med vand. Lad den grønne "indpakning" blive på. Bag/steg majskolberne ca. 20 minutter i ovnen.
  • Tykmælksdressing: Rør ylette/tykmælk/creme fraiche med lidt akaciehonning, salt og hvidløgspeber.
  • Hvidløgsbrød: rør smør med hvidløg, salt og frysetørret persille og smør en rest brød. Gratiner i ovnen i ca. 5 minutter v. 175 grader varmluft (sammen med kartoffelfad).

2015-06-09 19.38.23

Det er altså rigtigt lækkert at man nu igen kan købe nye friske majs. Danske er de jo nok ikke, men pyt. Det var supernemt at tilberede dem med den “grønne indpakning”. Jeg plejer at omvikle med stanniol i stedet, men den “naturlige indpakning” er da meget nemmere (og vel også sundere?). Du skal huske at væde majskolberne med vand før du lægger dem i ovnen, da de ellers tørsteger, kan jeg forestille mig.

DSC_5631

Servér de bagte majskolber med smør og salt. De er supersøde lige nu, majsene, ihvertfald dem jeg var heldig at få fat i. De kunne fås i Kiwi til under en 5’er stykket. Det er ok.  Mere end ok, når de er så supergode! Tag lige et tjek i din lokale butik, måske majskolber også er sæsonvarer dér lige nu?

2015-06-09 19.40.36Det var også meget heldigt at der var 3 boller til overs fra weekenden. De endte lige som 6 halve hvidløgsbrød som smagte fantastisk til denne ret.

DSC_5635Her kan du se glimt af tilberedningsproccessen fra start til slut:

Det er virkelig en nem ret, både at lave og købe ind til. Den smager helt fantastisk, hvis du krydrer den godt og olien må du heller ikke spare på. Hvis du griller kyllingen, kan kartoflerne snildt stege færdig i ovnen imens.

DSC_5629

Jeg har angivet stegetiden til 30-45 min. da jeg synes det er meget individuelt hvor meget ovne varmer. Dette minuttal er anvisende. Tjek retten undervejs og sker evt. en lille revne i kyllingen, for at se om den er gennemstegt, det er jo altid kylling det er mest kritisk at tilberede, rosa kerne er NO GO, når vi snakker fjerkræ. 
DSC_5627Kyllingen blev saftig og lækker. Rigtig lækker endda. Vi spiste tykmælksdressing til, så jeg tænker derfor også, at retten er rimeligt fedtfattig i sig selv? Skal vi ikke bare sige det? Ok så nævner du jo godt nok lige baconen udenom, men skal vi ikke bare sige at den ikke tæller med i kalorieregnskabet?? 😉
DSC_5633Det kan godt være at vi ikke orkede at grille, men vi orkede at sidde længe på terrassen og spise i går. ikke en vind rørte sig. Lærken sang på himlen og vi spiste årets første måltid i det fri.  Fantastisk!
2015-06-09 19.37.49

Denne ret kan jeg fint anbefale dig når det skal gå stærk en hverdags-dag. Det kunne f.eks. være en grillaften, eller en anden aften, hvor du prioriterer kvalitetstid til at sidde på terrassen i stedet for at lave avanceret mad.

Retten bliver altså virkelig lækker og velsmagende, også selvom den er lavet med minimale anstrengelser. Uhm!

Jeg er spændt på at høre fra dig, om du ender med at stege kyllingebrysterne på grillen eller? Tip mig altid gerne om gode grillfiduser og husk også at du på bloggen finder den helt særlige grill-kategori: Grill og grilltilbehør

2015-06-09 19.38.17
Velbekomme med din kylling – med eller uden grill 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
rita lykkebo

Hej Gitte.
Igen en dejlig ret som blev lavet her til middag.Jeg havde nogle toppe fra forårsløg som blev klippet og kom på, og resten af baconen fra kyllingen. Nu er vi jo den årgang, pensionister, som meget gerne vil have lidt at dyppe i, så over i brugsen og købe noget kold grillsovs fra Karoline. Det smagte hamrende godt, lige til en lille mormor på sofaen.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer