Roastbeef i airfryer. Her får du opskriften på en saftig lækker rosastegt roastbeef tilberedt i airfryeren. Du får tips om tid, temperatur og tilbehør.
Den lille mirakelmaskine bliver bare ved med at give! Man kan jo tilberede alle mulige lækre ting i den. Nu har vi også prøvet at stege oksesteg i den. Kæmpe succes! 🙂
Min mand var heldig og fandt en roastbeef som datovare og straks stillede jeg mig selv spørgsmålet:
Kan man lave roastbeef i airfryer?
Det skulle prøves og sikke en succes! Sprød oksesteg med mørt rosastegt oksekød. Helt perfekt og tænk at man kan lave så lækker en steg på ingen tid?!
En roastbeef er jo en ret lille steg, og den kunne fint være i min airfryer. Smart at kunne bruge den lille “ovn” til oksesteg også.
Jeg elsker at eksperimentere med min airfryer og kaster mig gerne ud i en masse nye og gammelkendte retter. Det er bare den bedste måde at få erfaringer på.
Jeg har f.eks. med succes også prøvet at lave steaks i airfryer, glaseret hamburgerryg i airfryer og man kan også lave lækre saftige hakkebøf i airfryer.
Få tips til flere airfryer opskrifter nederest i dette indlæg.
Den gode brune oksestegssovs blev vi ikke snydt for, for jeg tilsatte lidt vand i kurven, som jeg kunne lave sovs af bagefter. Få tips til tilbehør i opskriften.
Sikke et vindermåltid! Vi fik glaserede perleløg, brun flødesovs og kartofler til.
Luksus mad i mormor mad kategorien og tænk at den lækre oksesteg kan laves i airfryer! Jamen er det ikke bare fantastisk?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Roastbeef i airfryer opskrift – opskrift på saftig lækker oksesteg i airfryer
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 roastbeef min vejede ca. 1 kg
- olie
- salt/peber
Flødesovs til roastbeef:
- ½ liter kogende vand ca. -
- 1 oksebouillonterning
- kulør
- jævning
- 2½ dl fløde madlavningsfløde/cremefine/mælk kan bruges
- evt. tyttebær
Sådan gør du
- Tag gerne din roastbeef ud af køleskabet ca. ½-1 time før du skal bruge den, så den kan nå at tempere. Tjek om du har plads til stegen i din airfryer
- Forvarm nu gerne din airfryer ca. 5-10 minutter v. 200 grader, så vil porrerne på din oksesteg hurtigere lukke sig.
- Dup imens din roastbeef tør og pensl den med olie. Krydr stegen godt med salt og peber på alle sider. Læg din roastbeef på airfryerristen/trådkurv og hæld vand i bunden. Luk skuffen hurtigt, så din airfryer ikke taber for meget varme
- Tilbered nu din roastbeef 10 min v. 200 grader og vend den herefter.
- Giv stegen yderligere 7-10 minutter v. 200 grader. Sæt stegetermometer i stegen og gå efter en temperatur på ca. 55 grader. Tilberedningstiden afhænger bl.a. af stegens størrelse, hvor kold din steg er fra starten og hvor rød du ønsker den
- Er temperaturen ikke høj nok, så forlæng tilberedningstiden yderligere nogle minutter v. 170-180 grader til ønsket temperatur. 55 grader er rødt kødt, 56-57 gr. er rosa og 60 gr. gennemstegt. En roastbeef må ikke få for længe, så hold øje.
- Hæld stegeskyen over i en gryde og lad nu din roastbeef hvile ca. 15 minutter. Du kan lade den hvile i den slukkede airfryer eller du kan pakke den ind i stanniol. Vær obs på at temperaturen kan stige lidt imens stegen hviler.
Sådan laver du flødesaucen til din oksesteg:
- Hæld stegeskyen i en gryde og lad den koge op med en oksebouillonterning. Hæld fløden ved og kog op. Tilsæt jævning og kulør og smag til med salt og peber og evt. lidt tyttebærsyltetøj. Jeg lavede også glaserede perleløg til
- Skær tynde skiver af din roastbeef og retten er nu klar til servering f.eks. med kartofler eller kartoffelmos til, glaserede perleløg og den gode brune flødesovs
Noter
Kernetemperatur for rosatbeef:
- 55 grader er rødt kødt
- 56-57 grader er rosa
- 60 grader gennemstegt.
Kan også langtidssteges længere tid ved lavere temperatur. Bare brug stegetermometer.
En lækker mør rosastegt oksesteg med tilbehør – så nem og hurtig at lave. Roastbeef i airfryer smager bare SÅ godt
Denne steg lavede jeg helt uden at forbrune den. En roastbeef må endelig ikke få for længe, men hvis du bruger stegetermometer, så kan det næsten ikke gå galt.
Tilberedningstiden for roastbeef afhænger dog af:
- din airfryers varmeevne og om der f.eks. er varmelegeme i bunden af din airfryer.
- hvor kold din roastbeef er indeni før tilberedning (lad den gerne temperere, før du tilbereder den)
- hvor stor din roastbeef er
- og hvor rød du ønsker din steg skal være.
Hvilken kernetemperatur skal man gå efter for rosatbeef:
- 55 grader er rødt kødt
- 56-58 grader er rosa
- 60 grader gennemstegt men dog lidt rosa i midten.
Vær obs på at stegetiden kan stige lidt imens stegen hviler.
Kan også langtidssteges længere tid ved lavere temperatur. Det kunne være 2×15 minutter v. f.eks. 180 grader? Bare brug stegetermometer.
Kan man tilberede roastbeef uden stegetermometer?
Ja det kan du godt, men så kan det være ret sværere at ramme et godt resultat. Jeg vil tro at 2×10 minutter v. 200 grader rækker for de fleste roastbeefs, selvom størrelsen kan svinge.
Vær også obs på at airfryere varmer forskelligt, så gør dig dine egne erfaringer med din egen airfryer.
Her fik du en opskrift på en “lynstegt” roastbeef, men med et stegetermometer vil du også kunne stege din roastbeef i længere tid ved lavere temperatur.
Langtidsstegt oksesteg er nemlig også lækkert, men det var den “korttidsstegte” nu altså også. 🙂
Skønt at vi nu ved at vi også kan bruge airfryeren til at lave en hurtig oksesteg. Det bliver spændende at prøve med andre oksekøds udskæringer også. Vi må på jagt efter små oksestege, der kan være i airfryeren. 🙂
Jeg har prøvet at lave kalvecuvette i airfryer, steaks, flanksteak og en culottesteg i airfryer. Uhm oksesteg er – også – et hit i airfryer.
Så længe der er plads nok, så kan man jo tilberede næsten alt i en airfryer – de retter du ellers ville bruge en almindelig ovn til. Smart!
Man sparer en del strøm og det er genialt at man ikke behøver varme en stor ovn op for så lille en roastbeef.
Du må da også på jagt efter en god billig roastbeef, hvis du kan finde sådan én? Man kan tit være heldig ved at kigge datovarer.
Min mand og jeg havde mad nok til flere dage. Dagen efter skar vi tynde skive roastbeef til sandwich – wow det var også lækkert!
Til aftensmad dagen efter spiste vi resten af stegen skåret tyndt, serveret med resten af kartoflerne til og der var stadig noget brun sovs tilbage.
Fornemt mad i flere dage, og for ikke særligt mange penge, det kan vi lide. 🙂
Efterhånden har jeg lavet næsten 200 airfryer opskrifter som du kan se alle gratis her – du får også lige et lille udvalg nedenfor.
Få flere opskrifter på mad i airfryer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Hej Gitte .. du skriver ikke hvor mange what din/ dine airfryers er på ..
men at alle varmer forskelligt ..
vores er på 2400w ..
hvis du kan oplyse hvad dine er på .. så er det nemmere at justere temperaturen og tiden i forhold til den vi f eks har
Har bagt din brownie/chokoladekage . og synes den skal ha 5 10 min længere .. men den er ellers meget lækker og nem og hurtig at lave
Bruger dine opskrifter megameget
Mange hilsener
Inger Q
Du skriver stegetiden stiger ved brug af stanniol. Du mener nok temperaturen. Det er gennemgående i opskrifterne vedr. Roastbeef. Jeg skal først bruge opskriften om en time så ingen stjerner endnu.
Kære Gitte,
Roastbeefen ser så lækker ud❣️😋
Jeg vil gerne vide, hvilken kernetemperatur du foretrækker!
På dine billeder ville det være helt efter vores smag 😍
Nu er jeg nysgerrig. Har du testet forskellen på en steg, der er 5 grader ( fra køleskab) vs. En der er 20 grader (stue temp)? Min logik siger, at forskellen ikke bør være så stor, men jeg har ikke testet.