Saltede mandler med røget paprika – de er så lækre og super nemme at lave.
Den lækreste snack! Når vi laver en portion, så forsvinder mandlerne som dug for solen. Det vil de helt sikkert også gøre hjemme hos dig.
Måske du har mandler til overs fra julen? Jeg har planer om at lave en portion og servere den som snack til Dronningens Nytårstale nytårsaften.
Røget paprika kan du sagtens erstatte med andet krydderi, det kunne være barbecuekrydderi, chili/cayennepeber eller soya måske?
Du kan også sagtens bare nøjes med salt eller almindeligt paprika.
Saltede mandler kan du lave både i ovn, airfryer eller på pande.
Saltmandlerne er super nemme at lave. Jeg rister dem gerne i ovnen, hvis jeg alligevel har ovnen igang.
Har du en airfryer, så er det nemt og strømbesparende at lave de saltede mandler heri. Få en god opskrift her og så tilsæt bare røget paprika (eller andet krydderi).
Du kan også sagtens lave mandlerne på en pande, få en god nem opskrift her. Faktisk så kan de også laves i mikroovnen – klik her for at komme til opskriften.
Nedenfor har jeg angivet hvordan du kan tilberede mandlerne på forskellige måder.
Opskriften på de saltede mandler er rigtig nem og du får den lige her:
Saltede mandler med røget paprika – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 200 gram mandler med skal
- 2 dl vand
- 1 spsk røget paprika ell. alm. paprika eller andet krydderi f.eks. barbecue, pommes frites krydderi, cayennepeber?
- 2-2½ spsk salt
Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål og tilsæt salt og røget paprika. Rør godt, så saltet opløses. Tilsæt mandlerne og lad dem nu trække gerne minimum 15 minutter.
- Dræn vandet og fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Saltede mandler med røget paprika i ovn:
- Rist mandlerne ca. 20 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn). Tjek dem undervejs og vend dem rundt på bagepladen et par gange. Mandlerne bliver sprøde, når de afkøler. Smag til og drys evt. ekstra røget paprika og salt over mandlerne, når de er færdige. Lad dem gerne afkøle i ovnens eftervarme
Saltede mandler med røget paprika i airfryer:
- Fordel mandlerne i trådkurven. Rist mandlerne ca. 15 minutter v. 130 grader. Ryst trådkurven et par gange undervejs. Smag til og drys evt. med ekstra salt/røget paprika
Saltede mandler på pande:
- Hæld mandlerne på en pande og rist dem ved svag varme, til de begynder at sige høje "knæk" lyde. Du kan også hælde krydderivandet med mandlerne på panden og så lade vandet fordampe, på panden. Det giver den bedste smag.
Noter
Sprøde lækre saltmandler med krydderi – lavet nemt og hurtigt i ovn, airfryer eller på pande
De lækreste snackmandler! Dem må du prøve. Uhm hvor smagte de bare godt – så godt, at de forsvandt som dug for solen herhjemme.
Jeg håber det lykkes for dig at finde røget paprika? Hvis ikke så må du bruge nogle andre krydderier fra dine køkkenskabe, eller bare nøjes med salt.
Hvad er røget paprika?
Det er såmænd bare paprika krydderi, der er røget. Det giver en lækker grillet barbecue agtig smag, til de retter du tilbereder. Du kan sagtens bruge almindeligt paprika til mandlerne også.
Hvad kan man bruge røget paprika til?
Prøv det på f.eks. marineret svinemørbrad, den populære paprikagryde, lækre sprøde pommes frites eller i en lækker aioli mayonnaise dip. Prøv det også i marinader.
Man kan købe røget paprika i de fleste større supermarkeder. Jeg har et stort glas fra Stanta Maria og det holder længe. Krydderiet er tit i brug, i mit køkken, for det smager så godt i mange retter.
Røget paprika er også et hit til vegetar retter også. Her får retterne nemlig en god “grillet” smag, selvom retten laves uden kød.
God fornøjelse med de lækre saltmandler med røget paprika. Mon ikke også de bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på lækre ristede mandler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.