Ristede mandler i ovn. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre ovnristede mandler med olie, salt og krydderi
Ristede mandler smager skønt. De er rigtigt fine som snack mandler til en kold øl. Prøv dem også til nytår, til Dronningens nytårstale måske?
Du kan også tro, at de vil være et hit at servere dagen derpå, når salttrangen er akut 🙂
En lille skål med saltede mandler vil også være perfekte at nippe af som en lækker lille snack forret.
Mandlerne vil også være et hit at servere til tapas eller som saltede mandler hakket og drysset over salaten.
Det er meget nemt at lave olieristede mandler i ovnen. Det bliver endnu nemmere, hvis du i forvejen har ovnen igang.
Måske har du en lækker oksesteg på vej eller lækre ovnkartofler på vej?
Til olieristede skal du kun bruge 2 ingredienser og få drys krydderi.
Du kan bruge lige nøjagtig de krydderier du har lyst til, så dine smagsløg bestemmer.
Favoritten i min familie var varianten med pommes Frites krydderi, karry eller paprika. Bare lige et par tips til dig 🙂
Ristede mandler i ovn med salt og krydderi – sprøde og lækre. Nem opskrift
Ingredienser
- 200 gram mandler
- ¼ dl. olie raps- eller solsikkeolie
- Krydderi: F.eks. paprika,pommes frites krydderi, salt, cayennepeber, karry, chili? .
Karrymandler
- 1 tsk karry
- ¼ tsk salt
Saltmandler
- ½ tsk fint salt
Mandler med pommes frites krydderi
- 1 tsk pommes frites krydderi Santa Maria krydderi består af salt, sukker, løg, paprika, selleri. Kan erstattes af andet krydderi
Sådan gør du
- Hæld mandlerne i en skål og hæld olien over. Rør godt. Lad mandlerne opsuge olien i 5 minutter ca.
- Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og del dem i 3 bunker (hvis du vil lave 3 forskellige slags). Jeg lavede halvdelen af mandlerne kun med salt 1/4 med karry og 1/4 med pommes frites krydderi
- Vend mandlerne godt med krydderi og salt
- Rist mandlerne i ovnen i ca. 10-15 minutter v. 175 grader. Hold øje med dem efter de første 10 minutter. Pas på, pludselig bliver mandlerne brændte. Mandlerne er færdige, når de er sprøde og lidt mørke.
- Lad mandlerne afkøle før servering
- Smag til og drys evt. med lidt ekstra salt imens mandlerne stadigvæk er varme. Vend mandlerne godt rundt og lad dem tørre/køle på et stykke køkkenrulle
Noter
Prøv lige at se nogle lækre snackmandler man kan lave helt selv. Saltede ovnristede mandler med olie
Så er der mandelsnacks! Knasende sprøde mandler med krydderi. Karrymandlerne smagte også godt.
Jeg vendte 1/4 del af mandlerne med pommes frites krydderi, der ifølge Santa Marias hjemmeside består af salt, sukker, løg, paprika, selleri. God krydderiblanding til snackmandler!
Jeg lavede 3 små skåle med snack mandler. Det var sjovt at se hvilke mandler der blev spist først.
Mandlerne med pommes frites krydderi var en klar favorit og jeg ved fra før, at paprikamandler også er en stor succes.
Du bestemmer hvilke krydderier du har lyst til prøve.
Jer er sikker på at du bliver SÅ populær derhjemme, hvis du tryller en portion. Måske du har mandler til overs fra julen du kan bruge?Rigtig god nytårsfest til dig og familien. Jeg håber du får en hyggelig aften med en masse lækkert mad.
Vi ses på bloggen igen i det nye år. Jeg håber du har lyst til at kigge med næste år også 🙂
Få flere gode opskrifter på lækre mandler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.