Sommerferie & samvær i sommerhuset – en lykkepalet

Solen skinner, smukt og livgivende. Himlen er blå. Hybenbusksene står i flor, snerlerne ligeså. Fluerne summer og driverlivet har meldt sig.Vi har sommerferie og vi er begavet med både sommerhus og sommersol. Lykken bruser og jeg kan næsten ikke fatte mit held. Jeg har min familie omkring mig, og det er faktisk dét der skal til. Vi tuller alle rundt og laver hvert sit. Lykkepaletten giver os så mange muligheder og der er frit valg på alle hylder. Når solen skinner åbner endnu flere døre sig.Skal malerpenslen findes frem eller gider vi mon? Hvad med en strandtur med tæppe og madkurv? Skulle vi mon surfe efter linoleum til sommerhusgulvet? Hvad med endnu en solskinslykkelig tur til Sostrup Slot? Skulle vi mon ringe til tømreren og få lavet en deal om udendørsterrasse? Måske man skulle beskære lidt, læse krimi eller suse til sommerhus-købmanden, for at købe ind til endnu en spontan grillmiddag?

Elsker dage uden planer, hvor indfaldet kan ramme hvor det vil. Store arbejdsomme projekter der pludselig udvikles, eller hvor driverlivet vinder. Udflugter ud i det blå måske også?

Familien på 4 byder på 4 forskellige personligheder og temperamenter. Sønnike er en rigtig friluftsfyr, fyldt med rastløs energi i kroppen. Han skal helst løbe, fiske, cykle eller vandre kilometervis hver dag, før han er glad og tilpas. I dag sejler han på fjorden, helt selv. Seje fyr. Vi er alle imponerede over hans ihærdighed og indre drivkraft. Snart venter den lange vandretur i Norge for far og søn, hvor Hardangervidden i Norge skal vandres tynd. Det bliver en stor oplevelse for de to. Jeg har sjældent rastløs energi og er temmelig “grounded” der hvor jeg er. Jeg kan snildt finde lykken, der hvor jeg opholder mig og har sjældent stor udlængsel. Jeg har det nok bedst i sommerhuset med malerpenslen eller når jeg forholder mig i ro, imens jeg nyder havudsigt, solnedgang eller himlen blå. Jeg trives med en god krimi eller i køkkenet når jeg afprøver nye retter eller kagebag. Når solen skinner på mig, bredes mit smil.

Indrømmet – Norge savner jeg lidt denne sommer, og efter vi købte sommerhuset, har jeg ikke været afsted. Jeg savner eventyret lidt, men nyder alligevel en ferie der giver sig selv i sommerhuset og hvor hovedet kan få fri fra pakkeplaner, rejserplaner og beslutninger om hvor og hvad vi skal se. Pulsen sænkes fra første sekund, når jeg træder ind over tærsklen til sommerhuset. Hvor har det altså været godt for mig. Den skønneste plet på jord <3Min mand nyder også at holde fri fra sit travle job, snuppe en middagslur eller finde på aktiviteter med børnene. Han har overrasket totalt, ved at gribe malerpenslen i år og gå nynnende rundt med den. FEDT at han også har lyst til malertjansen og det bedste er, at han gerne står højt på en stige. Jeg har malet sommerhuset hele vejen rundt, op til armslængde og nix weiter, men det ser faktisk meget bedre ud, når toppen af sommerhuset også får et lag. Det er vist bedst, at vi er to om den malertjans  😉Min datter nyder sommerpausen fra uni. og glæder sig til at flytte endeligt ind i sin nye, flotte lejlighed. Lige nu nyder hun lige et par dages fri, før det går løs igen. Hun hører podcasts, sover middagslure, surfer møbler i IKEA og glæder sig til at indrette. Vi nyder virkelig samværet med hende. Hun er SÅ god at snakke med, er ægte, megaklog og vis og vidende. Hun har potentiale til at blive en rigtig god psykolog, når den tid kommer.<3

Amanda sover med Kalle om natten og de to har et meget tæt uadskilleligt bånd. Der bliver stor gensynsglæde, når hun kommer hjem på besøg, for lige om snart flytter hun jo flyttet hjemmefra sådan helt rigtigt.

Kallehunden nyder familiens selskab, her i ferien. Vi går alle lange ture med den og den soler sig i alles opmærksomhed. Der er altid én der har tid til nusse pote eller snuppe en middagslur, hvor den kan ligge i arm. Vi nyder samværet i familien med god tid til grin, nærvær og gode samtaler. Anekdoterne fra barndommen, der er genfortalt 100 gange, de sjove historier, TV-udsendelserne vi ser i fællesskab, god musik, lækkert mad og driverlivet, hvor der er plads til alle og TID ikke mindst.

Familielivet er det klister der får mig til at hænge sammen. Det er basis og fundamentet i og for alt i mig. Det går især op for mig i ferier, kender du det?
Jeg sætter virkelig stor pris på det jeg har og ikke mindst min flok omkring mig. Jeg er så taknemmelig og fatter ikke helt mit held, nemmere kan mit hjerte vist ikke sige det.

Et sommerlykkeligt pip fra mig til dig – jeg håber også du nyder livet der hvor du er? <3

Hvis ikke du har ferie endnu, så er jeg sikker på at den venter lige om  hjørnet for dig. Jeg/vi skal nok gemme noget solskin til dig 🙂

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer