Grillet spidskål med citron - lækkert grillet grøntI dag får du et tip om det nemmeste grønne grilltilbehør du kan forestille dig.

Grillet spidskål med olie og krydderier. Det smager SÅ lækkert og kræver kun 1 minuts forberedelser i køkkenet.

Det er helt sikkert at vi kommer til at spise MANGE flere spidskål efter at vi med stor succes har prøvet at grille ét i dag. Wow en lækkerbisken og så nemt at lave også. Grillet spidskål med citron - lækkert grillet grøntHar du plads på din grill, så overvej virkelig at putte et grille spidskål på, næste gang du griller. Det smager SKØNT og du skulle da næste prøve det også selvom du normalt ikke er spidskåls-fan? Jeg vil vædde med at du vil elske det, her i huset er vi alle fan 🙂

Vi spiste den grillede spidskål til marinerede kyllingeschnitzler og en nem pastaret, du kommer til at høre mere om en anden dag. Kan du ikke vente på pastaopskrift, så kig f.eks. med på denne tomatpasta, den vil passe rigtigt fint til. En skøn sommerservering. Grillet spidskål med citron - lækkert grillet grøntDu får opskriften på den grillede spidskål lige her. Den er SÅ nem og kræver så få ingredienser!

Grillet spidskål med citron – spidskål på grill

Grillet spidskål - sundt og lækkert grillet grønt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 9 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Keyword: grill, Spidskål
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • Olie
  • Salt/hvidløgspeber
  • Evt.: 1-2 spsk citronsaft kan udelades

Sådan gør du

  • Del spidskålen i 4 og skær stokken fra.
  • Pensl med olie på begge sider og drys med salt/hvidløgspeber, eller andet yndlingskrydderi.
  • Grill ved direkte varme 3-4 minutter på hver side. Mærk efter om den er mør. Pas på kanterne ikke bliver for mørke. Spidskålen kan også tilberedes i ovnen - ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Vend forsigtigt med en paletkniv - spidskålen bliver ret porøs ved opvarmning.
  • Nydes straks. Kan serveres som tilbehør til mange retter.

Noter

Grillet spidskål kan også tilberedes i ovnen. Beregn ca. en stegetid på 20 minutter v. 175 grader varmluft. Spidskålen er færdig, når den er mør og gennemstegt.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Grillet spidskål smager skønt!

Jeg grillede spidskålen 3-4 minutter på hver side, ved middel varme, men tilberedningstiden afhænger meget af hvor stort spidskålet er. Mit var et mindre spidskål. Du kan også lade spidskålen grille ved indirekte varme, det fungerer godt og udnytter varmen bedre.

Lirk forsigtigt spidskålen om på den anden side og tjek om grillstriberne er der. Det er både dekorativt og giver spidskålen den gode grillede smag. Grillet spidskål med citron - lækkert grillet grøntDesværre kan du ikke helt se grillstriberne her, men de er der altså. 😉

Den grillede spidskål var en succes ved middagsbordet i dag – og endnu en af sommerens herligheder, vi skal huske at nyde imens vi kan.

Lige nu kan man købe spidskål ved enhver vejbod og denne sommer vil vi købe et spidskål, så snart vi får øje på et. Det har jeg lovet mig selv efter dagens grillsucces.

Et spidskål er nemt at gøre rent og er meget nemmere at udskære end hvidkål f.eks.. Prøv også engang at servere denne lækre stuvede spidskål serveret med lækre frikadeller til Det smager også skønt 🙂

Dagens sommerservering fra mig til dig. Vejrguderne lover sol og sommer. Juhuu – endnu en grillaften venter vist forude i morgen?

Melder alt vel her. Sommerferien er kommet fint i gang – håber også du nyder livet? 🙂

Rigtig god sommer til dig <3Grillet spidskål med citron - lækkert grillet grønt


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.