•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianI dag skal du høre om den lækreste – og nemmeste – grillret.

Grillet kalkunbryst med en sommerlig frisk marinade af citron, hvidløg og timian. Skøn marinade, som du sagtens også kan bruge til koteletter, svinemørbrad, kylling eller hvad du nu ellers kan finde på?

Kalkunbryst, i sig selv, har en tendens til at blive lidt tørt under tilberedning, medmindre det pakkes ind i bacon eller fyldes med f.eks. flødeost. En marinade med olie og citron, trænger ind i kødet og sikrer at det ikke tørsteger. Genialt! Marinaden tilfører både fugt, men giver også god smag til kødet, der i sig selv er ret ferskt i smagen.

Forberedelserne til dagens kalkunbryst tager kun få minutter og resten af arbejdet lader du bare din grill – eller ovn om. Den nemmeste menu i verden! Vi spiste en lækker pastasalat med grønt til – som heller ikke tager mange minutter at lave. Der er rigeligt med tid til at nyde solen. 🙂Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianDu bliver overrasket over hvor saftigt og velsmagende kalkunbrystet bliver, selv med så enkel en marinade. Den vil lige være noget for dig, tror jeg 🙂

Jeg kaster mig ud i at servere opskriften for dig lige her – og spring du bare på, også selvom du ikke har en grill. Kalkunbrystet kan sagtens laves i ovnen også.Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian

Kalkunbryst på grill med marinade grillet kalkun

Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian
Grillet kalkunbryst med hvidløg, citron og timian marinade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: kalkunbryst, kalkunbryst grill
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst på ca. 1 kg Du kan bruge kyllingebryst eller f´.eks. svinemørbrad til retten også
  • 3 spsk olie al slags olie kan bruges
  • Saften af ½ citron ca. 3 spsk
  • 1 håndfuld frisk timian eller 1 spsk tørret
  • 5 fed hvidløg
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

Marinade:

  • Bland olie og citronsaft
  • Plyndr timiankvistene og tilsæt.
  • Pres hvidløgsfeddene og rør godt.
  • Tilsæt salt og hvidløgspeber (tilsæt rigeligt - kalkun er fersk i smagen)
  • Vend kalkunbrystet godt i marinaden og lad det gerne marinere, jo længere jo bedre. Jeg lod det kun trække ½ time, og det smagte fint, men lad det gerne trække 2-3 timer.
  • Læg kalkunbrystet på den varme grill og dryp resten af marinaden ovenpå.
  • Grill kalkunbrystet ved indirekte varme ca. 20-25 minutter på hver side eller til en kernetemperatur på 70 grader. (jo større kalkunbryst, jo længere tid)
  • Lad kalkunbrystet hvile nogle minutter før servering.

Noter

Kalkunbrystet kan tilberedes i ovn også. Tilbered v. 175 grader varmluft og gå efter samme kernetemperatur. 
Servér gerne en god creme fraiche dressing til
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kalkunsteg på grillen – er nemt at tilberede og det bliver saftigt og lækkert

Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianVi har friske krydderurter her i sommerhuset, så det er nemt lige at hente en håndfuld timian udenfor.

Timian er faktisk en staude, som kommer år efter år, og det er en genial lille køkkenhjælper. Den er frodig og kan faktisk blomstre også? Den dufter himmelsk på terrassen også 🙂

Timian smager godt til de fleste retter synes jeg, og den er rigtig god i marinader. Prøv f.eks. denne lækre sennepsmarinade med timian, perfekt til marinering af f.eks. svinemørbrad, kylling eller koteletter eller prøv den til lækre bagte rodfrugterGrillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianGrillsmagen blev god og intens og marinaden gjorde kalkunstegen saftig og frisk i smagen. Det var en total succes – og forberedelserne tog ingen tid. En genial grillmenu. Perfekt til både hverdag og fest – både din familie og dine gæster vil juble 🙂

Vil du gerne slanke dig, er kalkunbryst faktisk et rigtigt godt bud, for der er jo intet fedt i kødet. Måske der så bliver plads til en grillpølse i kalorieregnskabet? 😉

Familien her giver retten vores allerbedste anbefalinger. Der var stor jubel omkring middagsbordet 🙂
Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian

Sådan laver du grillet kalkunbryst med marinade – se billederne her:

Grillet kalkunbryst er en nem og taknemmelig grillmenu. Sommerlig, selvom retten vil smage lækkert hele året rundt. Måske du er grilltypen, der griller selvom du fryser om fødderne og bliver kold om næsen?

Vi griller mest om sommeren, men til gengæld griller vi så også næsten hver dag. Vi ELSKER vores gasgrill, der er så nem. Genialt påhit, at man bare lige skal trykke på knappen. Vores grillintensitet er steget med 1000% siden vi fik gasgrill. Bare lige et tip til dig 🙂
Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianSå er der serveret. 1 stk. grillet marineret kalkunsteg er klar til servering 🙂

Rigtig god sommer til dig.

Jeg føler mig som lykkens pamfilius over at have sommerferie nu, lige imens det gode vejr rammer. Måske du også er så heldig? Du kan tro, at jeg er taknemmelig og bruser over at sommerlykke. Nyder sommerdagene, som om de var sommerens sidste. Man ved jo aldrig, når man bor i det danske?

Har du lyst til at følge med i mine køkkeneksperimenter, min sommerhuslykke, Kallespam eller favoritlæsning her i ferien, så kig forbi bloggens FB-side, hvor du dagligt kan følge med. Vi nærmer os de 28.000 i “klubben” og der er også plads til dig 🙂

Velkommen til, hvis du kigger forbi for første gang. Hvis du er trofast dér, så tak for alle dine kommentarer og bidrag. Uden dig, ville det jo ikke være nær så sjovt  🙂
Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian


  •  
  •  
  •  
  •  
  •