Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

  • Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_0591Et spidskål i køleskabet og en insisterende teenageforespørgsel/ avanceret plageri om frikadeller. Så var den onsdagsmenu såmænd hurtigt på plads 🙂

Jeg var sent hjemme. Kl. 17.30, men alligevel var der mad nok til to dage allerede kl. 19.00. Alt incl.  Det skal gå tjept og alle mand skal i sving. Nogle river løg, nogle snitter kål, andre vender frikadeller. Fedt at have flere køkkenhjælpere.

Total lækker og nem menu.

Der blev 1000 frikadeller af portionen (ej ok, 40-50 stykker, men MANGE!). Der er rigeligt tilbage til i morgen og rigeligt også til vores frokostsandwich lavet af de koldthævede morgenboller. Byens bedste slagter havde 3 kilo hakket svinekød på tilbud til 125 kr. Et kup. Fryseren blev fyldt og 3 pander frikadeller stegt.

Kan I ikke spise så mange hjemme hos dig, så fyld fryseren op og servér f.eks. frikadellesandwich en dag det skal gå ekstra tjept derhjemme.  Stuvet spidskål og frikadeller

Frikadelleopskriften er denne – tilfældigvis opskriften på Verdens Bedste Frikadeller. Vaskeægte mormorfrikadeller.

Find også frikadelleopskriften nedenfor og få opskriften på stuvet spidskål som ekstra bonus. 🙂

Vi havde et spidskål i køleskabet og havde ikke lige haft fantasi til at få det brugt. Voila. Genialt sammentræf, at frikadellerne netop i dag holdt deres indtog. Der blev nemlig lavet stuvet spidskål så, efter hurtigt impulsivt indfald. Lækkert og med lidt mere smag og bedre smag end stuvet hvidkål synes jeg? Prøv det gerne 🙂 DSC_0593

Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: frikadellefars, frikadeller, grundopskrift
Portioner: 40 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød
  • 2 dl svinebouillon (lavet af 1 bouillonterning=
  • 2-3 fintrevne løg afhængigt af størrelse
  • 3 æg
  • dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • Smør til stegning
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Rør bouillonterningen ud i kogende vand og lad det afkøle lidt.
  • Rør æggene i svinekødet ét af gangen sammen med salt, peber og bouillon. Frikadeller skal krydres godt.
  • Tilsæt revne løg
  • Tilsæt mælk
  • Rør mel og havregryn i.
  • Steg frikadellerne på en pande ved middel varme i rigeligt smør. Vend dem ofte. Frikadellerne er færdige når de er sprødstegte.
  • Tilbereder du frikadellerne på én pande, så flyt dem over i et ildfast fad efterhånden og hold dem varme i ovnen på 100 grader. Har du travlt, så tag to pander i brug
    Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars

Noter

Frikadellerne er fryseegnede. 
Frikadellefarsen kan bruges som grundopskrift til farsbrød og forloren hare.
Prøv også at tilsætte bacon til farsen eller friske krydderurter.
Nydes gerne sammen med stuvet spidskål

Stuvet spidskål og frikadeller

Lækker, lækker stuvet spidskål.

Bestemt konkurrencedygtigt med stuvet hvidkål. Spidskålen får lidt mere smag synes jeg? Laver du store portioner, og vil du gerne have mad nok til 2 dage, så brug gerne 2 spidskål, eller supplér med ½ hvidkål. Stuvet spidskål og frikadellerDagens menu er en billig hverdagsmenu, og der bliver mad nok til to dage.

Sundhedsværdien kan man måske diskutere? Der er fløde og meget jævning i stuvningen, men kål i sig selv er jo sundt? Frikadellerne er lækre, men løg er jo det eneste grønne indslag, såeh…

Vi er så heldige at have en farmor der hjemmesylter rødbeder. Heldigvis er glasset ikke tomt endnu. Jeg vil sige, at det næsten er obligatorisk med rødbeder til denne ret? Smager underskønt og der var jubelscener omkring middagsbordet over alt; både stuvning, frikadeller og rødbeder.

Stuvet spidskål og frikadellerDer blev spist, og spist og spist og alligevel var der et bjerg frikadeller tilbage. Sønnike fører nøje regnskab med dem, har jeg indtryk af. Han har vist planer om både frokostsandwich og eftermiddags-frikadelleservering når han kommer hjem fra skole i morgen. Skønt med denne frikadelleglæde! 🙂

Velbekomme dig. Er sikker på dagens frikadellemenu vil vække jubel hjemme hos dig. Mormormad – retromad og en køkkenklassiker der lever for evigt 🙂

P.S.: Har du gode ideer til hvad man ellers kunne bruge spidskål til, hører jeg gerne om det. Er komplet spidskåls-idéforladt. Håber du kan hjælpe?`Skriv gerne i kommentarsporet her nedenfor 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

18
Skriv en kommentar

8 Kommentar tråde
10 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
9 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Karin Jørgensen

Spidskål
Svits det på panden i lidt smør/olie og tilsæt salt, pepper og sød chilisauce + letkogte gulerødder i tern, ærter og rød pepper. Smager dejligt til frikadeller, krebinetter eller en kotelet
Velbekomme

Bente Hornbech

Hej. Jeg vil godt være med i kapløbet om de bedste frikadeller. Jeg hakker nemlig en rød peber sammen med løg og blander i. Det smager super dejligt🌶

Ulla kjær Kristensen

Jeg laver nogen gange en salat af spidskål, appelsin og mandler som er risten i honning.

Lena Schacht

Hej
Jeg skærer kålen i strimler, svitser dem i lidt olie og tilsætter karry efter smag (eller Santa Marias Thai-karry blanding), salt, en lille smule vand, ca 2-3 spsk. Låg på, færdig efter få minutter. Er også godt til frikadeller 😉

Jenny

Ja spidskål carbonara, det er godt. Som spagettie carbonara, men med dampet spidskål i stedet for pasta NAM

Rikke Hansen

Et lille tip
Lad være med at forkoge spidskålen.

Den har så fin en smag, at den smager forrygende, når den er frisk og sprød stadigvæk.

Jeg putter den rå direkte i stuvningen og lader det simrer i ca 10-15 min max.

Poul-Erik Jacobsen

Prøv at kun dampe kålen i 3 – 5 min. og brug creme fraiche 38% i stedet for fløde. Det er ikke helt dårligt…….

Gitte Høgh Lind

Hej bagenørd.
Jeg bruger spidskål i stedet for pasta, bla når vi får kødsauce. Jeg kan til nogle retter bruge det i stedet for ris.
Jeg steger grøntsager, frosne eller friske det er lige meget, i noget kokosolie og når det er næsten færdigt kommer jeg snittet spidskål i og steger med til det falder sammen, og så lige et drys sesamfrø over inden det bliver serveret.
Synes også spidskål gør det godt i salat i stedet for iceberg.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer