Stuvet spidskål med verdens bedste frikadeller. Mormad af allerbedste slags.

Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

Et spidskål i køleskabet og frikadelle plagerier fra teenagerne. Det blev til stuvet spidskål med frikadeller. Perfekt! Så var den aftenmenu såmænd hurtigt på plads 🙂

Jeg var sent hjemme. Kl. 17.30, men alligevel var der mad nok til to dage allerede kl. 19.00. Alt incl.

Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

Det skal gå tjept og alle mand skal i sving. Nogle river løg, nogle snitter kål, andre vender frikadeller. Fedt at have flere køkkenhjælpere.

 

Verdens bedste frikadeller! Der blev ca. 40 frikadeller af denne portion. Perfekt! Rigeligt mad til flere dage og madpakkerne også.

Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

I morgen skal vi spise frikadellesandwich af resterne. Så skønt med nem mad på dag 2.

Kan I ikke spise så mange frikadeller hjemme hos dig, så fyld fryseren op.

Frikadelleopskriften er denne – tilfældigvis opskriften på Verdens Bedste Frikadeller. Vaskeægte mormorfrikadeller.

Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

Vi er vilde med spidskål herhjemme. Det er mildere i smagen og kan sagtens erstattes med hvidkål i stuvet hvidkål, som jo ellers også er en klassiker.

Få flere gode opskrifter med spidskål ved at klikke her

Nedenfor får du først opskriften på stuvet spidskål og nedenunder opskriften på frikadeller

 

Stuvet spidskål med fløde – få opskriften her. Kan også erstattes med hvidkål

Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål kan erstattes med et halvt hvidkål
  • 2 dl kogende vand
  • 15 gram smør
  • Salt/peber
  • dl piskefløde kan erstattes med kaffefløde eller mælk (helst letmælk/sødmælk)
  • Jævning (af ca. 4 spsk mel og lidt mælk)

Sådan gør du

  • Snit spidskålen. Skær stokken fri
    Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål
  • Hæld spidskål i en gryde og tilsæt kogende vand. Damp spidskålen under låg i ca. 10 minutter. Lad kogevandet blive i gryden.
    Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål
  • Tilsæt smør og hæld fløden ved. Fløde kan sagtens erstattes med letmælk/sødmælk
    Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål
  • Kog stuvningen op og tilsæt jævning, til passende konsistens. Smag til med salt og peber
    Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål
  • Servér stuvningen varm f.eks. med frikadeller, pølser, karbonader eller hvad du har lyst til
    Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Noter

Stuvet spidskål kan laves med hvidkål også
Nogle tilsætter lidt muskatnød til stuvet spidskål eller stuvet hvidkål
Du kan også lave stuvet spidskål af opbagt hvid sauce: 
Smelt smør og pisk mel i. Tilsæt kogevand fra spidskål og fløde, til den hvide sovs har en passende konsistens. Tilsæt spidskål og smag til med salt og peber.
Den stuvede spidskål er fryseegnet. Lunes i gryde efter optøning
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

Og her får du opskriften på verdens bedste frikadeller

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 40 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød hakket kalv/flæsk kan også bruges
  • tsk salt
  • 2 dl svinebouillon (lavet af 1 bouillonterning)
  • 2-3 fintrevne løg afhængigt af størrelse
  • 3 æg
  • dl mælk kan erstattes med danskvand
  • 40 gram havregryn 1 dl. Kan erstattes med rasp eller ekstra hvedemel
  • 120 gram hvedemel ca. 2 dl. Kan
  • Smør til stegning
  • ½ tsk peber

Sådan gør du

  • Rør bouillonterningen ud i kogende vand og lad det afkøle lidt.
  • Rør saltet godt ind i farsen. Tilsæt nu æggene i svinekødet ét af gangen sammen med salt, peber og bouillon. Frikadeller skal krydres godt.
    Frikadeller opskrift - god frikadellefars
  • Tilsæt revne løg og mælk
    Frikadeller opskrift - god frikadellefars
  • Rør mel og havregryn i. Krydr farsen godt
    Frikadeller opskrift - god frikadellefars
  • Steg frikadellerne på en pande ved middel varme i rigeligt smør. Vend dem, når de har fået stegeskorpe på den ene side.
    Frikadeller opskrift - god frikadellefars
  • Frikadellerne er færdige når de er sprødstegte. Stegetid ca. 6-7 minutter på hver side afhængigt af størrelse
    Frikadeller opskrift - god frikadellefars
  • Tilbereder du frikadellerne på én pande, så flyt dem over i et ildfast fad efterhånden og hold dem varme i ovnen på 100 grader. Har du travlt, så tag gerne to pander i brug
    Frikadeller opskrift - god frikadellefars

Noter

Frikadellerne er fryseegnede. 
Frikadellefarsen kan bruges som grundopskrift til farsbrød og forloren hare. 
Havregryn kan erstattes med rasp eller ekstra hvedemel
Prøv også at tilsætte bacon til farsen eller friske krydderurter.
Nydes gerne sammen med stuvet spidskål
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Spidskålsstuvning med frikadeller – mormormad af allerbedste slags. Billig aftensmad til 2 dage

Nem og lækker aftensmad, som vi er vilde med her i huset. Stuvet spidskål og frikadeller

Sundhedsværdien kan man måske diskutere? Der er fløde og meget jævning i stuvningen, men kål i sig selv er jo sundt? Frikadellerne er lækre, men løg er jo det eneste grønne indslag, såeh…

Stuvet spidskål og frikadeller

Vi er så heldige at have en farmor der hjemmesylter rødbeder.

Heldigvis er glasset ikke tomt endnu. Jeg vil sige, at det næsten er obligatorisk med rødbeder til denne ret?

Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

Det smager så lækkert og der var jubelscener omkring middagsbordet over alt; både stuvning, frikadeller og rødbeder.

Stuvet spidskål og frikadeller

Der blev spist, og spist og spist og alligevel var der et bjerg frikadeller tilbage.

Sønnike fører nøje regnskab med dem, har jeg indtryk af. Han har vist planer om både frokostsandwich og eftermiddags frikadeller, når han kommer hjem fra skole i morgen. Skønt med denne frikadelleglæde! 🙂

Stuvet spidskål og verdens bedste frikadeller

Velbekomme dig. Er sikker på dagens frikadellemenu vil vække jubel hjemme hos dig.

Mormormad – retromad og en køkkenklassiker der lever for evigt.

Få flere opskrifter med spidskål her:

1.

Stegt spidskål med smør - lækkert tilbehør
Smørstegt spidskål smager skønt på panden
Se opskriften her
Stegt spidskål med smør - nemt lækkert tilbehør

2.

Stegt spidskål med karry - lynstegt på panden
Stegt spidskål med karry er nemt og lækkert tilbehør
Se opskriften her
Stegt spidskål med karry - lynstegt på panden

3.

Spidskål på panden - med bacon & ærter
Pandestegt spidskål med bacon, ærter, majs og rødløg
Se opskriften her
Spidskål med bacon og ærter - på sauterpande

4.

Spidskål bagt i ovn - nemt og lækkert
Bagt spidskål med olie og krydderi
Se opskriften her
Spidskål bagt i ovn - nemt og lækkert

5.

Spidskål stegt med honning, hvidløg & citron
Stegt spidskål med hvidløgssmør
Se opskriften her

Få flere opskrifter på gode frikadeller her:

1.

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Se opskriften her

2.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

3.

Oksefrikadeller - krydrede oksekødsfrikadeller
Krydrede oksefrikadeller af hakket oksekød
Se opskriften her
Oksefrikadeller - krydrede oksekødsfrikadeller

4.

Græske frikadeller med feta - nem opskrift
Nemme lækre frikadeller med feta ost, persille, timian, oregano og basilikum
Se opskriften her
Græske frikadeller med feta - nem opskrift

5.

IKEA kødboller med kartoffelmos & sovs
Små IKEA frikadeller med kartoffelmos, tyttebær og flødesovs
Se opskriften her