•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornTirsdag og der trylles på matriklen. En hel ganske almindelig tirsdag. Hjemme kl. 16. En sulten familie. Hvad skal vi finde på?

Der var frikadeller og pølser i køleskabet, rester som min mand og søns havde med hjem fra deres isfisketur til Norge for nylig. Købefrikadeller og store gode pølser. Det blev til frikadellesandwich og pølsehorn. 🙂DSC_2125Jeg håber ikke du flygter skrigende væk når jeg nu bringer et indlæg med købefrikadeller her på bloggen? Du ved jo at jeg foretrækker at lave dem selv, og en opskrift kan du finde hér, men er der et par pakker frikadeller tilovers fra en fisketur, ja så er jeg da ikke for fin til at bruge dem også 😉

Ved middagsbordet lød – ikke overraskende –  højt: “Ejj de smager GODT de her frikadeller!” Typisk – og så kunne jeg ikke engang tage æren for dem? Der er vist intet madsnobberi på denne blog, hverken hos mig eller hos mine medspisende familie 😉DSC_2115Jeg lavede en kæmpe grunddej med havregryn og heraf fik jeg tryllet 8 pølsehorn og 24 sandwichbrød / burgerboller.  Der var rigeligt mad til i dag og til i morgen også. Nogen af os glæder os allerede til frokosten i skole og på job morgen, der serveres nemlig frikadellesandwich. Uhm 😉

Du kan vælge at lave pølsehorn af al dejen eller sandwichboller. Du kan også halvere som jeg. Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornDet blev nogle vanvittigt lækre pølsehorn og frikadellesandwich.

Der er meget havregryn i dejen, så bollerne/pølsehornene er meget mættende, selvom de ser hvide og slet ikke grove ud. Du kan sagtens snyde også mindre børn til at spise grovere/sundere ved at bruge meget havregryn i den hvide dej. Bare lige et tip til dig 😉

Denne grunddej kan du bruge hvis du skal lave et kæmpe bjerg pølsehorn (til børnefødselsdag f.eks.), eller hvis du vil have mad nok til flere dage. Både pølsehorn og burgerboller kan fint fryses, så bag gerne en stor portion i weekenden f.eks., en dag du har tid og overskud.Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornHer kommer opskriften på frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn:

Pølsehorn grov opskrift også god til sandwich

Frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Brød og kager
Keyword: pølsehorn, sandwichbrød
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,1 liter mælk
  • 4 dl. kogende vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • 9 dl havregryn
  • 1 kilo tipo 00 eller Manitobamel ell. alm. hvedemel
  • 7 dl hvedemel ca. halvdelenkan erstattes med grovere meltype
  • 500 gram pølser
  • 10 Frikadeller

Sådan gør du

  • Kog vandet i elkedlen.
  • Bland vandet med mælken. Det er genialt, for det kogende vand varmer mælken så meget op, at det bliver fingervarmt og dermed bliver er helt klar til gær. Smuldr gær i.
  • Tilsæt salt og honning.
  • Tilsæt havregryn og 1 kg Manitobamel. Lad gerne din røremaskine arbejde.
  • Tilsæt det sidste hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan slippe form og fingre. Gem lidt mel til dejen skal trilles.
  • Tildæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve 20 minutter et lunt sted (jeg bruger gerne ovnen - på 50 grader).
  • Skør pølserne over i halve og form pølsehorn eller lav sandwichbrød af resten af dejen.
  • Jeg laver pølsehornene som snobrød; triller en pølse og snor omkring, det er nemmest sådan synes jeg.
  • Pensl med mælk og drys med sesam og evt. groft salt/hvidløgspeber
  • Lad bollerne/hornene hæve 20 minutter (brug gerne ovnen igen på 50 grader)
  • Bag pølsehornene/burgerbollerne ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft eller til de er gyldne og sprøde.
  • Servér pølsehornene med sennep og ketchup.
  • Frikadellesandwichen serveres med rødkål og syltede agurker.

Noter

Både pølsehorn og sandwichbrød er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre sprøde og mættende pølsehorn og perfekte sandwichbrød

Brug gerne Tipo 00 ell. Manitobamel, som  har en særlig god bageevne, læs mere her.

Almindeligt hvedemel kan også bruges, men Manitoba eller Tipo 00 er fantastisk mel, med særlig god bageevne. Melet får næsten brød til at eksplodere og blive let og luftigt. Melet kan du købe i de fleste supermarkeder og discountbutikker).Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehorn

Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornTænker du det virker som et besværligt måltid?  Tja, tjo, men ikke når man tænker på, at der er mad til en storsulten teenagefamilie i 2 dage incl. madpakker, vel?

Laver du frikadellerne selv, er der jo selvfølgelig lidt mere arbejde med det, men de kan jo passende laves imens dejen hæver?

Opskriften på verdens bedste hjemmelavede frikadeller får du lige her:

Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars

Sådan laver du pølsehorn af grov dej og sandwichbrød til frikadellesandwich – se billederne her:

Lækker lækker tirsdagsmad og onsdagsmenuen bliver også god 🙂
Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornJeg har planer om at køre forbi slagteren efter lækkert hakket oksekød. I morgen venter der xl-burgers med det hele. Kig forbi bloggen dér også, måske jeg snupper et billede af oksekøds-burgeren, hvis jeg når det før de er spist? 😉

Håber du synes om opskriften på havregryns-grunddejen? Her i huset er vi rigtig glade for den!

Bollerne/hornene hævede så fint også selvom der var rigtigt meget havregryn i (jeg er sikker på det skyldes Manitobamelet!). De blev sprøde udenpå, på den helt særlige knasende måde, og lette, luftige og bløde indeni. Så forlanger jeg ikke meget mere af burgerboller/pølsehorn.Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornLækre og rimeligt sunde fiberholdige burgerboller og pølsehorn. Fyld fryseren til nem mad eller nemme madpakker.

Rigtig god fornøjelse 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •