Frikadeller – den bedste opskrift – med havregryn

  • Verdens bedste frikadeller
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Verdens bedste frikadeller* Der køres mormor-tema på bloggen for tiden. Der er ligefrem lavet en ny kategori på bloggen: Mormormad – klassiske oldschool retter.

I Bagenørdens køkken er der blevet lavet stuvet hvidkål, andesteg, grydestegt kylling og flere efterårssimreretter.

Vi fortsætter bølgen, for i dag skal du høre om frikadeller. Helt klassiske og oldschool, men alligevel:

Den bedste opskrift på verdens bedste frikadeller!

En banal grundopskrift der bør følge dig i dit køkken og, hvis man spørger mine teenagere, IKKE må ændres eller pilles for meget ved. Prøv ikke at snige lidt grøntsager i, prøv ikke at tilsætte rugmel eller andet. Du bliver VOLDSOMT upopulær (pas på med det! Taler af erfaring 😉Verdens bedste frikadeller

Frikadellerne skal altså laves lige præcis efter DISSE anvisninger! 🙂

Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Dagens ret
Keyword: frikadeller, havregryn
Portioner: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kilo hakket svinefars
  • dl. mælk
  • 2 dl. svinebouillon lavet på 1 bouillonterning
  • 2 dl. mel
  • 1 dl. havregryn
  • 3 æg
  • 3 fintrevne løg
  • Salt/peber.
  • Smør til stegning.
  • Portionen rækker til 4 personer i 2 dage eller til 1 dag og 20 frikadeller i fryseren

Sådan gør du

  • Rør bouillonen ud i kogende vand
  • Riv løgene på dit rivejern eller brug din blender/minihakker. Små børn er normalt ikke fan af store løgstykker
  • Rør farsen med revet løg, æg, krydderier og hvedemel.
  • Rør farsen godt evt. med elpisker
  • Tilsæt mælk og bouillon og rør godt. Tilsæt havregryn. Pisk godt.
  • Steg frikadellerne i smør ved middeltemperatur.
  • Vend dem ofte undervejs.
  • Serveres rygende varme. Kan evt. fryses.

Noter

Havregryn kan udelades og erstattes af 1 dl ekstra hvedemel

Verdens bedste frikadeller

Det er NEMT at lave mormor-frikadeller og frikadellerne bliver SÅ gode og får en fin konsistens hvis du bruger en el-pisker.

Der bliver til to dage, og dagen efter lunes de resterende frikadeller bare på panden, i smør selvfølgelig 🙂

Lov mig at du steger frikadellerne i smør! Det giver den allerbedste smag. Steg evt. en frikadelle alene først, for at prøvesmage om der skal tilsættes med krydderi. De kan tage MEGET salt og peber de frikadeller!
Verdens bedste frikadeller

Servér frikadellerne til kold kartoffelsalat eller til endnu en mormorret: stuvet hvidkål med stødt muskatnød.

Jeg lavede stuvet hvidkål med fløde forleden, men jeg har lavet en ny version efter kyndige anvisninger fra søde bloglæsere der livligt har kommenteret temaet på Bloggens Facebookside. Der var livlig debat. Nogle mener stuvet hvidkål skal serveres med kanelsukker (?!), (vi) nogle andre mener hjemmesyltede rødbeder?

Vi fortsætter debatten i morgen, for der følger opskriften på endnu en omgang stuvet hvidkål.

Håber du bærer over med mormor-Bagenørden? 🙂

Verdens bedste frikadeller

Kan du mon snart klare mere kål og flere mormorretter? 😉

Verdens bedste frikadeller


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

22
Skriv en kommentar

9 Kommentar tråde
13 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
11 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ingelise Obling

Hos er de sønderjydske deller de absolut bedste, altid halv af hvert fars, ingen mælk, men vand i rasp, æg, salt og peber godt med løg, og så håndæltes de, og formes i hænderne. Men en smag sag, hvad man bedst kan li’.

Stinne

Herhjemme hos os spiser vi ikke ret ofte frikadeller! Men guud hvor er den fantastisk denne opskrift… Så mon ikke snart at der skal laves deller igen ? Tak for en fantastisk blog Gitte..

Nils

frikadellerne bliver mere smagfulde hvis svinefarsen blandes med kalvefars evt. lidt oksefars. økologisk grøntsags bouillon synes jeg er bedre end svinebouillon

Tove Pedersen

Hej Gitte Uhm en lækker ret – det skal da vist også snart på menuen her 🙂 En nem på måde du laver din stuvning – det har jeg aldrig tænkt på til kål, bruger metoden til ærter og gulerødder, til kål er det den gode gammeldags opbagte hvide sovs hvor den kogte kål kommer i og smages godt til med salt og peber, evt. også revet muskat nød. Du spørger til ideer med spidskål, jeg bruger det til alt hvor jeg ville bruge hvidkål da jeg som enlig synes det er for meget med et helt hvidkål. Kan også… Læs mere »

Birthe Sørensen

Hej Gitte, er vild med frikadeller og stuvet hvidkål. Foretrækker salt og Peper på kålen.
Jeg kommer andefond bouillon Oskars den sorte dåse i, mine frikadeller, prøv det også i kødboller.
Fantastisk.

Dennishoeg

Gode frikadeller. Slog opskriften op til min kæreste en dag hun skulle lave dunser. Ja, rør farsen sej med salt først, så trækker salten bedre ind og dellen bliver saftigere. Prøv dog næste gang du skal lave dem at tilføre hønsefond i stedet en svineboulion (går ud fra at der her hentydes til nettos det bedste) Det giver ganske enkelt det ekstra.

Mormor opskrifter skal man nu ikke kimse af, tænk hvis vi sagde det om klassikere som esterhazy, saute stroganoff eller marengo, som jo også er aldrende retter :—)

Michelle

Jeg har læst noget med, at frikadeller skal røres seje med salt først. Er det det der sker i punkt 2? 🙂

Lene

Du har ret igen?. De er bare super gode!

Mette

Mmmmmm. Stuvet hvidkål med kanelsukker 🙂 Nogle gange bager jeg frikadeller i ovnen – men de smager bedst fra panden. Og dog – spørger du min ældste, så er de bedste dem fra mormor (minifrikadeller købt i Netto)
God dag til dig

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer