•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Verdens bedste frikadeller* Der køres mormor-tema på bloggen for tiden. Der er ligefrem lavet en ny kategori på bloggen: Mormormad – klassiske oldschool retter.

I Bagenørdens køkken er der blevet lavet stuvet hvidkål, andesteg, grydestegt kylling og flere efterårssimreretter.

Vi fortsætter bølgen, for i dag skal du høre om frikadeller. Helt klassiske og oldschool, men alligevel:

Den bedste opskrift på verdens bedste frikadeller!

En banal grundopskrift der bør følge dig i dit køkken og, hvis man spørger mine teenagere, IKKE må ændres eller pilles for meget ved. Prøv ikke at snige lidt grøntsager i, prøv ikke at tilsætte rugmel eller andet. Du bliver VOLDSOMT upopulær (pas på med det! Taler af erfaring 😉Verdens bedste frikadeller

Frikadellerne skal altså laves lige præcis efter DISSE anvisninger! 🙂

Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Dagens ret
Keyword: frikadeller, havregryn
Portioner: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kilo hakket svinefars
  • dl. mælk
  • 2 dl. svinebouillon lavet på 1 bouillonterning
  • 2 dl. mel
  • 1 dl. havregryn
  • 3 æg
  • 3 fintrevne løg
  • Salt/peber.
  • Smør til stegning.
  • Portionen rækker til 4 personer i 2 dage eller til 1 dag og 20 frikadeller i fryseren

Sådan gør du

  • Rør bouillonen ud i kogende vand
  • Riv løgene på dit rivejern eller brug din blender/minihakker. Små børn er normalt ikke fan af store løgstykker
  • Rør farsen med revet løg, æg, krydderier og hvedemel.
  • Rør farsen godt evt. med elpisker
  • Tilsæt mælk og bouillon og rør godt. Tilsæt havregryn. Pisk godt.
  • Steg frikadellerne i smør ved middeltemperatur.
  • Vend dem ofte undervejs.
  • Serveres rygende varme. Kan evt. fryses.

Noter

Havregryn kan udelades og erstattes af 1 dl ekstra hvedemel
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Verdens bedste frikadeller

Det er NEMT at lave mormor-frikadeller og frikadellerne bliver SÅ gode og får en fin konsistens hvis du bruger en el-pisker.

Der bliver til to dage, og dagen efter lunes de resterende frikadeller bare på panden, i smør selvfølgelig 🙂

Lov mig at du steger frikadellerne i smør! Det giver den allerbedste smag. Steg evt. en frikadelle alene først, for at prøvesmage om der skal tilsættes med krydderi. De kan tage MEGET salt og peber de frikadeller!
Verdens bedste frikadeller

Servér frikadellerne til kold kartoffelsalat eller til endnu en mormorret: stuvet hvidkål med stødt muskatnød.

Jeg lavede stuvet hvidkål med fløde forleden, men jeg har lavet en ny version efter kyndige anvisninger fra søde bloglæsere der livligt har kommenteret temaet på Bloggens Facebookside. Der var livlig debat. Nogle mener stuvet hvidkål skal serveres med kanelsukker (?!), (vi) nogle andre mener hjemmesyltede rødbeder?

Vi fortsætter debatten i morgen, for der følger opskriften på endnu en omgang stuvet hvidkål.

Håber du bærer over med mormor-Bagenørden? 🙂

Verdens bedste frikadeller

Kan du mon snart klare mere kål og flere mormorretter? 😉

Verdens bedste frikadeller


  •  
  •  
  •  
  •  
  •