•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Weekenden er længe væk. Det var i weekenden jeg lavede grøntsagstærter og har vist lovet en opskrift her på bloggen.

Fedtfattige tærter med kylling/ bacon/peberfrugt, løg/bacon

Tiden overhaler mig for tiden, med lidt for meget arbejde og godt vejr. Udelivet trækker når solen skinner og bloglivet. Tja det må så blive når mørket falder på. 😉 Har stadig ikke helt fundet ud af hvornår det så er man skal sove 🙂

Tærter er på mange måder geniale.

Der kan fyldes alt muligt i, så de hører bestemt til i kategorien “Stop madspild”. De hører også til i den fedtfattige kategori, hvis man altså vælger en tærteopskrift hvor der ikke skal fedtstof i dejen (det gør jeg altid. Big surprise! ;-D).

Tærter også rimeligt hurtige at lave og tidsbesparende hvis man alts laver flere af gangen. Dejligt når der er nem mad til dag 2. Tærterne kan også fint fryses når de er bagt og lige hives op af fryseren en dag det skal gå stærkt.

Fedtfattige madtærter

Til tærtebundene brugte jeg denne opskrift. Gangede med to. Hvis tærtedejen bliver lidt for fast så suppler med lidt olie eller vand.

Tærter med kylling/peberfrugt og løg/bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Tærteddej til 1 tærte:
  • 100 g rugmel + ekstra til æltning
  • 100 g hvedemel
  • 1,5 dl. tykmælk eller andet surmælksprodukt
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • lidt vand hvis nødvendigt
  • Fyld tærte 1:
  • 4 store løg i tern 1 pakke bacon i skiver klippet i strimler
  • Fyld tærte 2:
  • 3-400 gram koldt kyllingekød kød plukket fra en rest kyllingelår f.eks eller færdigkøbt kyllingekød i tern
  • 1 gul peberfrugt
  • Evt. 1 pakke bacon klippet i strimler
  • Æggeblanding : Til 1 tærte
  • 4 æg
  • dl mælk /surmælksprodukt eller hytteost
  • 1 1/2 spk. salt
  • 1 spk. paprika
  • 1 tsk allround-krydderi
  • 1 tsk. peber
  • 2 fed hvidløg friskpresset
  • Evt. revet ost.
  • Tilbehør: Grøn salat

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser og hæld mælk/tykmælk i. Saml dejen med fingrene, evt med lidt olie eller vand, hvis det er nødvendigt
  • Dejen udrulles eller trykkes godt ud i tærteformene med fingrene. Vær obs på at få dejen godt op af siderne, lidt afhængigt af hvor meget fyld der skal puttes i.
  • Tærtebunden forbages 10 min v. 150 grader alm. ovn. Imens gøres fyldet klar.
  • Fyld tærte 1: Baconen klippede jeg i småstykker og stegte på en tør pande. Herefter stegte jeg løgene med.
  • Løg/baconblandingen fyldes i en af tærtebundene.
  • Fyld tærte 2: Jeg stegte baconen først og tilsatte herefter peberfrugt og kylling.
  • Tip : Steg fyldet til al væden er fordampet fra grønsagerne. Hvis ikke kan du risikere at bunden bliver for svampet.
  • Tilsæt fyldet til tærte 2
  • Pisk æggeblandingen sammen. Hvor mange æg man skal bruge afhænger lidt af hvor høje tærtefadene er, hvor meget fyld der er, hvor store æggene er osv.
  • Hæld æggeblandingen over tærten/tærterne.
  • Du kan putte lidt ost over til sidst, men dette kan udelades.
  • Tærterne puttes i ovnen og bages ca. 30-45 min. v. 175 grader varmluft. Det afhænger af hvor store og høje dine tærter er, hvor meget fyld der er i osv.
  • Mærk efter midt på tærterne et par gange, når æggeblandingen ikke føles "svuppende" længere, er de færdige. De skal være gyldne og sprøde.
  • Nydes straks - gerne med en grøn salat til

Jeg bruger min køkkenmaskine til at ælte dejen. Når dejen er fast,  trykker jeg  den ud i høje tærteforme. Jeg ruller aldrig dejen ud. Har simpelthen ikke temperament til det. HADER når dejen hænger i underlaget. Det er faktisk nemt nok at trykke dejen ud i tærteformene, men du bestemmer om du vil bruge kagerulle jo.

Vær obs på at opskriften til bund og æggeblanding er til 1 tærte. Vil du bage to tærter, så skal du gange op.

Jeg brugte en kyllingerest til den ene af tærterne, men brug gerne andet kødfyld efter helt eget valg. En oksekødstærte smager rigtigt fint f.eks.

Kom fyldet i tærten og sikke smuk den da kom til at se ud! Fin orange farve. Man kan da lige så godt vælge peberfrugt ud fra kriteriet : hvilken farve ser smukkest ud? 🙂

Kyllingetærte med orange peber

Har du lavet for lidt æggeblanding kan du hurtigt røre lidt flere æg sammen.

Tærte med kylling, bacon og peberfrugt

Løg/bacon tærte

T,. Den bliver fin gyldenbrun og elastisk når den er ved at have fået nok. Tag evt. tærterne ud og stik en gaffel i for at se om æggemassen stadig er flydende.

P.S.: Disse tærter blev perfekte, lige bortset fra at i dette tilfælde skulle dejen ikke være trukket så langt op af kanten. Jeg havde ikke fyld nok til at nå helt op, så fold/tryk istedet dejen lidt ned, hvis du kan se at fyldet ikke når op til dejkanten.

Man kan lave en lækker salat imens tærterne bager. Se f.eks. inspiration her 

Grøntsagstærter med bacon og kylling

Fantatisk lækkert og farverigt mad. Velbekomme 🙂

Grønsagstærter med tomatsalat


  •  
  •  
  •  
  •  
  •