•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Uhm i weekenden lavede jeg disse grove tærter. Fedtfattige, sprøde og med lækkert fyld. I dag får du opskriften på 2 lækre tærter – den ene med kylling og peberfrugt og den anden med løg og bacon.

Tærter er på mange måder geniale.

Der kan fyldes alt muligt i, så tøm gerne dine lagre af kød og grøntsager. Tærterne hører bestemt til i kategorien “Stop madspild”. De hører også til i den fedtfattige kategori, hvis man altså vælger en tærteopskrift som min, hvor der ikke skal fedtstof i dejen.

Tærter også rimeligt hurtige at lave og tidsbesparende hvis man altså laver flere af gangen. Dejligt når der er nem mad til dag 2. Tærterne kan også fint fryses når de er bagt og lige hives op af fryseren en dag det skal gå stærkt.Tærter med kylling - peberfrugt & løg - bacon

Til tærtebundene brugte jeg denne opskrift. Prøv du også gerne den.

Hvis tærtedejen bliver lidt for fast så suppler med lidt olie eller vand.

Tærter med kylling – peberfrugt & løg – bacon

Tærter med kylling - peberfrugt & løg - bacon
Tærter med kylling/peberfrugt og løg/bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til to dage
Keyword: tærte med kylling og peberfrugt, tærte med løg og bacon, tærter
Portioner: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tærtedej - til 2 tærter:

  • 200 g rugmel + ekstra til æltning
  • 200 g hvedemel
  • 3 dl. tykmælk eller andet surmælksprodukt Mælk eller vand kan også bruges
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • lidt vand hvis nødvendigt

Fyld tærte 1:

  • 4 store løg i tern
  • 125 gram bacon klippet i smalle strimler

Fyld tærte 2:

  • 3-400 gram kogt kyllingekød kød plukket fra en rest kyllingelår f.eks eller færdigkøbt kyllingekød i tern
  • 1 gul peberfrugt

Æggeblanding til 2 tærter:

  • 8 æg
  • 5 dl mælk /surmælksprodukt eller hytteost
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk allround eller barbecuekrydderi
  • 1 tsk. peber
  • 2 fed hvidløg friskpresset
  • Evt. revet ost.
  • Evt. 1 pakke bacon klippet i strimler
  • Tilbehør: Grøn salat

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser og hæld mælk/tykmælk i. Saml dejen med fingrene, evt med lidt olie eller vand, hvis det er nødvendigt
  • Dejen udrulles eller trykkes godt ud i tærteformene med fingrene. Vær obs på at få dejen godt op af siderne, lidt afhængigt af hvor meget fyld der skal puttes i.
  • Tærtebunden forbages 10 min v. 150 grader alm. ovn. Imens gøres fyldet klar.
  • Fyld tærte 1: Baconen klippede jeg i småstykker og stegte på en tør pande. Herefter stegte jeg løgene med.
  • Løg/baconblandingen fyldes i en af tærtebundene.
  • Fyld tærte 2: Jeg stegte baconen først og tilsatte herefter peberfrugt og kylling.
  • Tip : Steg fyldet til al væden er fordampet fra grønsagerne. Hvis ikke kan du risikere at bunden bliver for svampet.
  • Tilsæt fyldet til tærte 2
  • Pisk æggeblandingen sammen. Hvor mange æg man skal bruge afhænger lidt af hvor høje tærtefadene er, hvor meget fyld der er, hvor store æggene er osv.
  • Hæld æggeblandingen over tærten/tærterne.
  • Du kan putte lidt ost over til sidst, men dette kan udelades.
  • Tærterne puttes i ovnen og bages ca. 30-45 min. v. 175 grader varmluft. Det afhænger af hvor store og høje dine tærter er, hvor meget fyld der er i osv.
  • Mærk efter midt på tærterne et par gange, når æggeblandingen ikke føles "svuppende" længere, er de færdige. De skal være gyldne og sprøde.
  • Nydes straks - gerne med en grøn salat til

Noter

Fyldet kan sagtens udskiftes og varieres - tilsæt det kød og grønt du har på lager.
Tærterne kan fryses
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme fedtfattige grove tærter med lækkert fyld

Jeg bruger min køkkenmaskine til at ælte dejen. Når dejen er fast,  trykker jeg  den ud i høje tærteforme. Jeg ruller aldrig dejen ud. Har simpelthen ikke temperament til det. HADER når dejen hænger i underlaget. Det er faktisk nemt nok at trykke dejen ud i tærteformene, men du bestemmer om du vil bruge kagerulle jo.Jeg brugte en kyllingerest til den ene af tærterne, men brug gerne andet kødfyld efter helt eget valg. En oksekødstærte smager rigtigt fint f.eks.

Kom fyldet i tærten og sikke smuk den da kom til at se ud! Fin orange farve. Man kan da lige så godt vælge peberfrugt ud fra kriteriet : hvilken farve ser smukkest ud? 🙂

Har du lavet for lidt æggeblanding kan du hurtigt røre lidt flere æg sammen.Tærte med kylling, bacon og peberfrugt.Tærterne bliver fine, gyldenbrune, når de har fået nok. Æggemassen skal være stivnet helt. Prik evt. i den med en gaffel.

Man kan lave en lækker salat imens tærterne bager. Se f.eks. inspiration her 

Grøntsagstærter med bacon og kylling

Fantatisk lækkert og farverigt mad. Velbekomme 🙂

Grønsagstærter med tomatsalat

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •