Kartoffelfad med bacon, feta ost, peberfrugt og en lille smule fløde. Voila! Sådan laver du dette lækre fad kartofler i ovn.
I dag skal du høre om én af de populære One pan retter, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad.
En nem og lækker ret, hvor alle ingredienser giver god smag til hinanden. Et kæmpe hit herhjemme.
Dagens projekt, startede egentlig som et stop madspilds projekt.
Vi havde skrællet for mange kartofler. Tænke, tænke. Hvad kunne vi mon lave med dem?
I køleskabet gemte der sig en rød peberfrugt, en halv bøtte fetaost og en pakke bacon i skiver. Ja og så havde vi også lige lidt madlavningsfløde til overs.
Jeg elsker jo bare at finde på og kreere retter udfra det “forhåndenværende søms princip”.
Skønt at få brugt rester og herligt, når man kan få tømt ud i køleskabet.
Som regel går mine “kreative” stop madspilds projekter godt. Heldigvis er det kartoffelfad, du skal høre om i dag, ét meget vellykket Stop spild af mad projekt.
Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig.
Du skal bruge ganske få ingredienser og kartoffelfadet smager bare så godt. Servér retten som hovedret, eller som tilbehør til andre retter.
Kan kartoffelfadet laves med andre ingredienser?
Jeps, måske du har andre ting på lager end jeg? Fetaost kan udelades eller erstattes med anden ost i tern. Erstat f.eks. peberfrugt med porrer, gulerødder eller broccoli måske?
Måske du har en ekstra peberfrugt og mere bacon til overs end jeg? Bacon kan også udelades eller erstattes med f.eks. skinke, oksekød, pølser svinekød i tern?
Bare spring på og brug opskriften nedenfor til inspiration. Få tips til flere opskrifter på kartoffelfade på nogetiovnen.dk nederst i dette indlæg
Kartoffelfad med bacon, feta og peberfrugt – få en god nem opskrift på kartofler i ovn her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 2 kg kartofler skåret i tynde skiver. Du kan nøjes med færre kartofler end jeg
- 2 løg skåret i tynde skiver
- 1 peberfrugt kan udelades eller erstattes med f.eks. porrer, broccoli, gulerødder
- 1-200 gram bacon i skiver el. tern. Kan udelades eller erstattes med f.eks. oksekød, skinke, svinekød i tern
- 1 dl fløde kan ersattes med bouillon el. vand
- salt/peber
- 150 gram feta ost i tern. Kan udelades eller erstattes med mere feta eller anden ost
- 25 gram smør smørklatter til toppen. Kan evt. udelades
- evt. 3-4 hvidløg og krydderurter: rosmarin, timian?
Sådan gør du
- Skær løg og kartofler i meget tynde skiver, evt. med juliennejern el. køkkenmaskine. Fordel kartofler og løg i en bradepande el. ildfast fad. Jeg brugte min medium Scanpan bradepande
- Snit peberfrugten i tynde skiver og bland med kartoflerne. Klip bacon i små stykker og tilsæt sammen med fetatern. Tilsæt fløde. Drys godt med salt og peber og bland alle ingredienser godt sammen. Fordel evt. smørklatter på toppen.
- Sæt nu fadet i ovnen og bag det ca. 45-50. minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend kartoflerne flere gange undervejs. Kartoffelfadet er færdigt, når kartoflerne er møre og sprøde. Pas på kartoflerne ikke bliver for mørke. Tilsæt evt. en smule ekstra fløde/smørklatter/bouillon
- Serveres straks alene som hovedret eller som tilbehør til kødretter, hakkebøf, koteletter el. lign
Noter
Brug gerne andre grøntsager end jeg har brugt: f.eks. porrer, gulerødder, broccoli.
Krydr evt. retten med krydderurter f.eks. timian eller rosmarin. Det er også lækkert, hvis du tilsætter 3-4 fed hvidløg. Fløde kan erstattes med bouillon.Bacon kan udelades eller erstattes med f.eks. oksekød, skinke, pølser, svinekød i tern el. lign.
Har I rester tilbage, så kan de gratineres i ovn /airfryer dagen efterKartofler i ovn med grøntsager, fetaost og bacon – en nem og lækker One Pan ret – kan nydes som hovedret eller tilbehør
Nogle gange er de enkleste retter altså bare de lækreste! Indrømmet, der er ikke sparet på de kalorieholdige sager i denne ret: bacon, fløde og smør.
Fløde kan dog sagtens erstattes med bouillon, hvis du gerne vil lave en mere fedtfattig version.
Uhm – vi var vilde med kartoffelfadet herhjemme og vi nød bare retten, som den var, som hovedret, helt uden andet kød.
Servere f.eks. retten som tilbehør til f.eks. hakkebøf, koteletter, kylling, eller hvad du nu ellers kan finde på.
Både børn og voksne vil elske retten, er jeg sikker på.
Krydr gerne retten med krydderurter f.eks. timian eller rosmarin. Tilsæt også gerne 3-4 fed hvidløg.
Der er til 4 personer i denne ret og da vi kun var to til bords herhjemme, så var der rigeligt til dagen efter også. Her lunede vi retten i vores airfryer.
Airfryeren er nemlig også rigtig god at varme mad i. En genial lille maskine. Læs mere om hvad en airfryer er her.
De nemme kartofler i ovn elsker vi herhjemme og heldigvis kan et kartoffelfad varieres på mange måder.
På nogetiovnen.dk finder du efterhånden mange opskrifter.
Prøv f.eks. dette kartoffelfad med rødløg og peberfrugt eller dette med grønne bønner og gulerødder. Det kunne også være disse pestokartofler med gulerødder og sesam?
Tjek flere opskrifter på kartofler i fad ud her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.