Stuvet spidskål. Uhm her får du opskriften på flødestuvet spidskål.
Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål
Stuvet spidskål er en mormorklassiker der altid holder altid. Serveret med frikadeller til, stegt svinemørbrad, medister med bacon eller karbonadermåske?

Er du vild med stuvet hvidkål vil du også elske stuvet spidskål. Spidskål er meget mildere i smagen og har slet ikke den karakteriske “kål smag”. Prøv også stuvet blomkål – det smager super godt.

Her i familien er vi fan af retter med spidskål. Du kan finde en masse lækre opskrifter på bloggen ved at klikke her

Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål

Spidskål har vi fornøjelse af både sommer og efterår. Herligt at sæsonen er så lang, at vi nemt kan købe spidskål i butikkerne næsten året rundt.

Stuvet spidskål bliver nok traditionelt mest spist om efteråret/vinter, men det smager nu også godt om sommeren.

Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål

Stuvet spidskål er mere mild i smagen end f.eks. stuvet hvidkål og så er spidskål også meget nemmere at snitte. Et kæmpe plus synes jeg.

Jeg laver min stuvning med fløde og så genbruger jeg kogevandet. På den måde får stuvningen nemlig mest mulig smag synes jeg, og så kan du nøjes med at bruge 1 gryde. Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Du kan også lave stuvet spidskål af opbagt hvid sauce:

Smelt smør og pisk mel i. Tilsæt kogevand fra spidskål og fløde, til den hvide sovs har en passende konsistens. Tilsæt spidskål og smag til med salt og peber. Super nemt.Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål

Jeg har brugt piskefløde til retten og rigtigt fløde er bare så lækkert i flødestuvninger, synes jeg. Du kan dog sagtens bruge f.eks. kaffefløde eller mælk (gerne sødmælk/letmælk).   Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Det er super nemt at lave stuvning og du får opskriften her:

Stuvet spidskål med fløde – få en god nem opskrift på flødestuvet spidskål hér

Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål kan erstattes med et halvt hvidkål
  • 2 dl kogende vand
  • 15 gram smør
  • Salt/peber
  • dl piskefløde kan erstattes med kaffefløde eller mælk (helst letmælk/sødmælk)
  • Jævning (af ca. 4 spsk mel og lidt mælk)

Sådan gør du

  • Snit spidskålen. Skær stokken fri
    Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål
  • Hæld spidskål i en gryde og tilsæt kogende vand. Damp spidskålen under låg i ca. 10 minutter. Lad kogevandet blive i gryden.
    Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål
  • Tilsæt smør og hæld fløden ved. Fløde kan sagtens erstattes med letmælk/sødmælk
    Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål
  • Kog stuvningen op og tilsæt jævning, til passende konsistens. Smag til med salt og peber
    Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål
  • Servér stuvningen varm f.eks. med frikadeller, pølser, karbonader eller hvad du har lyst til
    Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Noter

Stuvet spidskål kan laves med hvidkål også
Nogle tilsætter lidt muskatnød til stuvet spidskål eller stuvet hvidkål
Du kan også lave stuvet spidskål af opbagt hvid sauce: 
Smelt smør og pisk mel i. Tilsæt kogevand fra spidskål og fløde, til den hvide sovs har en passende konsistens. Tilsæt spidskål og smag til med salt og peber.
Den stuvede spidskål er fryseegnet. Lunes i gryde efter optøning
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Flødestuvet spidskål med piskefløde – nemt og lækkert tilbehør til kødretter

Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Vi spiste den stuvede spidskål til en grillet marineret svinefilet og det smagte rigtigt lækkert.

Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål

Der er dog ikke noget der slår frikadeller til en flødestuvning. Prøv at servere en portion verdens bedste frikadeller til din stuvning.

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Se opskriften her
Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

Stuvet spidskål smager også godt sammen med pølser. 🙂Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Stuvet spidskål er det nemmeste lækreste tilbehør og det kan laves på ingen tid. En perfekt hverdagsret. Mormormad af allerbedste slags.

Den milde smag tiltaler både små og store og her i vores familie er vi fan alle mand.

Sådan laver du stuvet spidskål med fløde – se billederne her:

Så er der serveret.

Flødestuvet spidskål – en vaskeægte mormor klassiker. En god gammeldags ret, traditionel dansk mad.

Da jeg serverede stuvet hvidkål på bloggen for nylig, fik jeg gode ideer fra jer bloglæsere – fra det ganske land, nær og fjern.

Nogen steder nyder man faktisk den stuvede hvidkål med kanel sukker og nogen steder med muskatnød. Jamen er det ikke skægt?

Dejligt vi kan inspirere hinanden. Håber også du vil synes om min version?

Elsker bare når jeg får gode kommentarer fra jer både her på bloggen og på bloggens FB-side. Tusind tak til dig der skriver og kommenterer <3Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

Få flere gode opskrifter på stuvet spidskål, stuvet hvidkål, flødestuvede kartofler og andre stuvninger hér:

1.

Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift
Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehør
Se opskriften her

2.

Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift
Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en mormor frikadelle
Se opskriften her
Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift

3.

Flødekartofler opskrift på flødestuvede kartofler
De bedste flødekartofler med rigeligt fløde, løg og hvidløg
Se opskriften her
Flødekartofler - opskrift på flødestuvede kartofler

4.

Stuvede ærter og gulerødder med karbonader
Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
Se opskriften her

5.

Stuvet blomkål med mælk eller fløde - opskrift
Nem stuvning med blomkål
Se opskriften her
Stuvet blomkål med mælk eller fløde - opskrift

6.

Stuvet pastinak med fløde - nem opskrift
Flødestuvet pastinak i gryde - nemt og lækkert tilbehør
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.