Flødestuvet spidskål – en nem og lækker klassiker

  • Flødestuvet spidskål

Flødestuvet spidskål Stuvet spidskål er en mormorklassiker der altid holder. Serveret med frikadeller til, marineret mørbrad eller karbonader måske?

Er du vild med stuvet hvidkål vil du også elske stuvet spidskål. Jeg synes spidskålen har lidt mere kant, uden at være bitter. Her i familien er vi fan. 🙂

dsc_1987Billedresultat for bagenørden spidskålSpidskål er en sensommer/efterårs-grøntsag, så lav gerne den stuvede spidskål når det er sæson.

Min stuvning er lidt tynd, men sådan foretrækker jeg den. Jeg genbruger kogevandet til stuvningen, så får man nemlig mest mulig smag med synes jeg. Du bestemmer. Hæld gerne lidt af kogevandet fra hvis du synes.

Der er brugt rigtigt piskefløde til retten og rigtigt fløde fungerer altså bare bedst i flødestuvninger, hvis du spørger mig. Flødestuvet spidskål

Jeg iler med at bringe dig opskriften her:

Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 3-4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 spidskål
  • 2½ dl kogende vand
  • 10 gram smør
  • Salt/peber
  • 2½ dl piskefløde
  • Jævning
Sådan gør du:
  1. Snit spidskålen. Skær stokken fri
  2. Damp spidskålen under låg i ca. 10 minutter.
  3. Hæld evt. lidt af vandet fra.
  4. Tilsæt smør.
  5. Hæld fløden ved.
  6. Kog stuvningen op og tilsæt jævning efter behov.
  7. Tilsæt salt og peber
  8. Servér

Vi spiste den stuvede spidskål til en grillet marineret svinefilet og det smagte rigtigt lækkert. Der er dog ikke noget der slår frikadeller til en flødestuvning synes jeg, så prøv at servere en portion verdens bedste frikadeller til din stuvning.
Flødestuvet spidskål

Stuvet spidskål er den nemmeste servering, og den kan laves klar på ingen tid. En perfekt hverdagsret. Den milde smag tiltaler både små og store og her i vores familie er vi fan alle mand.

Så er der serveret.

Flødestuvet spidskål – en vaskeægte mormorklassiker.

Da jeg serverede stuvet hvidkål på bloggen for nylig, fik jeg gode ideer fra jer bloglæsere – fra det ganske land, nær og fjern. Nogen steder nyder man faktisk den stuvede hvidkål med kanelsukker og nogen steder med muskatnød. Jamen er det ikke skægt?

Elsker bare når jeg får gode kommentarer fra jer både her på bloggen og på bloggens FB-side. Tusind tak til dig der skriver og kommenterer <3

Der har været lidt stille på bloggen et par dage. Vi er såmænd bare ramt af hverdagen,  af travlhed på jobbet, ramt af efteråret, af småskavanker der lurer under overfladen, men der er liv. Bare rolig. 🙂

Håber alt vel hos dig <3

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Lise hviid 3. november 2016 af 10:15- Svar

    Prøv at komme den færdigstuvede kål i et fad, drys med revet gouda. Ind i ovnen ved 160gr i ca 45min, derefter ved 200 gr til osten er let gylden, ca 15 min. Retten får hermed en helt fantastisk intens smag. Afhængig af hvad kålen skal bruges til, tilsætter jeg lidt chiliflager inden turen i ovnen. ?

    • Gitte Hansen 4. november 2016 af 21:17- Svar

      Hej Lise
      ej hvor spændende! Det ville jeg aldrig have overvejet selv? Rigtig god ide og nemt også. Den ide vil jeg huske. Tusind tak for tippet – det var sødt af dig at skrive 🙂
      God fornøjelse i dit køkken fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar