Stuvet spidskål. Uhm her får du opskriften på flødestuvet spidskål.
Stuvet spidskål er en mormorklassiker der altid holder altid. Serveret med frikadeller til, stegt svinemørbrad, medister med bacon eller karbonadermåske?
Er du vild med stuvet hvidkål vil du også elske stuvet spidskål. Spidskål er meget mildere i smagen og har slet ikke den karakteriske “kål smag”. Prøv også stuvet blomkål – det smager super godt.
Spidskål har vi fornøjelse af både sommer og efterår. Herligt at sæsonen er så lang, at vi nemt kan købe spidskål i butikkerne næsten året rundt.
Stuvet spidskål bliver nok traditionelt mest spist om efteråret/vinter, men det smager nu også godt om sommeren.
Stuvet spidskål er mere mild i smagen end f.eks. stuvet hvidkål og så er spidskål også meget nemmere at snitte. Et kæmpe plus synes jeg.
Jeg laver min stuvning med fløde og så genbruger jeg kogevandet. På den måde får stuvningen nemlig mest mulig smag synes jeg, og så kan du nøjes med at bruge 1 gryde.
Du kan også lave stuvet spidskål af opbagt hvid sauce:
Smelt smør og pisk mel i. Tilsæt kogevand fra spidskål og fløde, til den hvide sovs har en passende konsistens. Tilsæt spidskål og smag til med salt og peber. Super nemt.
Jeg har brugt piskefløde til retten og rigtigt fløde er bare så lækkert i flødestuvninger, synes jeg. Du kan dog sagtens bruge f.eks. kaffefløde eller mælk (gerne sødmælk/letmælk).
Det er super nemt at lave stuvning og du får opskriften her:
Stuvet spidskål med fløde – få en god nem opskrift på flødestuvet spidskål hér
Ingredienser
- 1 spidskål kan erstattes med et halvt hvidkål
- 2 dl kogende vand
- 15 gram smør
- Salt/peber
- 2½ dl piskefløde kan erstattes med kaffefløde eller mælk (helst letmælk/sødmælk)
- Jævning (af ca. 4 spsk mel og lidt mælk)
Sådan gør du
- Snit spidskålen. Skær stokken fri
- Hæld spidskål i en gryde og tilsæt kogende vand. Damp spidskålen under låg i ca. 10 minutter. Lad kogevandet blive i gryden.
- Tilsæt smør og hæld fløden ved. Fløde kan sagtens erstattes med letmælk/sødmælk
- Kog stuvningen op og tilsæt jævning, til passende konsistens. Smag til med salt og peber
- Servér stuvningen varm f.eks. med frikadeller, pølser, karbonader eller hvad du har lyst til
Noter
Du kan også lave stuvet spidskål af opbagt hvid sauce:
Smelt smør og pisk mel i. Tilsæt kogevand fra spidskål og fløde, til den hvide sovs har en passende konsistens. Tilsæt spidskål og smag til med salt og peber. Den stuvede spidskål er fryseegnet. Lunes i gryde efter optøningFlødestuvet spidskål med piskefløde – nemt og lækkert tilbehør til kødretter
Vi spiste den stuvede spidskål til en grillet marineret svinefilet og det smagte rigtigt lækkert.
Der er dog ikke noget der slår frikadeller til en flødestuvning. Prøv at servere en portion verdens bedste frikadeller til din stuvning.
Stuvet spidskål smager også godt sammen med pølser. 🙂
Stuvet spidskål er det nemmeste lækreste tilbehør og det kan laves på ingen tid. En perfekt hverdagsret. Mormormad af allerbedste slags.
Den milde smag tiltaler både små og store og her i vores familie er vi fan alle mand.
Sådan laver du stuvet spidskål med fløde – se billederne her:
Så er der serveret.
Flødestuvet spidskål – en vaskeægte mormor klassiker. En god gammeldags ret, traditionel dansk mad.
Da jeg serverede stuvet hvidkål på bloggen for nylig, fik jeg gode ideer fra jer bloglæsere – fra det ganske land, nær og fjern.
Nogen steder nyder man faktisk den stuvede hvidkål med kanel sukker og nogen steder med muskatnød. Jamen er det ikke skægt?
Dejligt vi kan inspirere hinanden. Håber også du vil synes om min version?
Elsker bare når jeg får gode kommentarer fra jer både her på bloggen og på bloggens FB-side. Tusind tak til dig der skriver og kommenterer <3
Få flere gode opskrifter på stuvet spidskål, stuvet hvidkål, flødestuvede kartofler og andre stuvninger hér:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Prøv at komme den færdigstuvede kål i et fad, drys med revet gouda. Ind i ovnen ved 160gr i ca 45min, derefter ved 200 gr til osten er let gylden, ca 15 min. Retten får hermed en helt fantastisk intens smag. Afhængig af hvad kålen skal bruges til, tilsætter jeg lidt chiliflager inden turen i ovnen. ?