Frikadeller – opskrift på den bedste frikadellefars

  • Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvis du bare er på jagt efter en helt klassisk opskrift på frikadeller, så skal du kigge med her.

Jeg har eksperimenteret i årevis og har efterhånden fundet frem til en frikadelle-opskrift, der bare sidder lige i skabet.

Frikadeller er med havregryn og bouillon og de har både bid, smag og der bliver rigeligt af dem.Verdens bedste frikadeller

Grundopskriften på frikadellefars kan du sagtens bruge som basis for farsbrød, forloren hare eller farserede porrer måske?

Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: frikadellefars, frikadeller, grundopskrift
Portioner: 40 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød
  • 2 dl svinebouillon (lavet af 1 bouillonterning=
  • 2-3 fintrevne løg afhængigt af størrelse
  • 3 æg
  • dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • Smør til stegning
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Rør bouillonterningen ud i kogende vand og lad det afkøle lidt.
  • Rør æggene i svinekødet ét af gangen sammen med salt, peber og bouillon. Frikadeller skal krydres godt.
  • Tilsæt revne løg
  • Tilsæt mælk
  • Rør mel og havregryn i.
  • Steg frikadellerne på en pande ved middel varme i rigeligt smør. Vend dem ofte. Frikadellerne er færdige når de er sprødstegte.
  • Tilbereder du frikadellerne på én pande, så flyt dem over i et ildfast fad efterhånden og hold dem varme i ovnen på 100 grader. Har du travlt, så tag to pander i brug
    Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars

Noter

Frikadellerne er fryseegnede. 
Frikadellefarsen kan bruges som grundopskrift til farsbrød og forloren hare.
Prøv også at tilsætte bacon til farsen eller friske krydderurter.
Nydes gerne sammen med stuvet spidskål

Frikadeller - opskrift på den bedste frikadellefars

Frikadellefarsen er er en rigtig god basis-opskrift og du kan tro, at frikadellerne bliver gode.

En portion vil forsvinde som dug for solen ved middagsbordet, og resten kan fint fryses eller bruges i madpakken dagen efter. De smager også så godt kolde.

Du skulle prøve dem til stuvet spidskål – det er en ægte mormor-klassiker i de danske køkkenet og altid et hit. Du kan finde en rigtig god opskrift på stuvet spidskål her

Prøv også frikadellerne til en portion af de lækre flødestuvede kartofler. Halløj en lækker menu 🙂

Måske der snart skal frikadeller på menuen hjemme hos dig? Jeg tror det. Du bliver med garanti populær, hvis du tryller en portion 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer