Marineret svinemørbrad på grill – med røget paprika

  • Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprika
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprika“Åh, hvad skal vi grille?” Kender du det klassiske spørgsmål der rammer sidst på dagen, i weekend og i ferier?

I hedebølgen, der præger denne sommer, står køkkenet tit tomt, imens udekøkkenerne blomstrer. Endelig en sommer hvor livet kan leves i det fri. Grillen bliver ofte brugt, hvis afbrændingsforbuddet ellers tillader det.

Hos os har vi gasgrill på terrasse, så ingen problemer her. Måske du også er heldig? Ellers tjek lige reglerne i din kommune. Jeg vil nødig opfordre til ulovligheder jo 🙂

Har du ingen grill, eller må I ikke grille i din kommune, så kan svinemørbradene sagtens grilles på grillpande eller i ovn også.
Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprika

Vi har grillet meget denne sommer og i dag skal du høre om en af de opskrifter vi tit tyer til, når vi skal grille. Grillet svinemørbrad.

Det er så nemt og kan varieres på utallige måder: svinemørbrad i baconsvøb er en klassiker,  og en variant med sesam er også god men denne med den gode sennepsmarinade er nok alligevel den høster flest points omkring middagsbordet.

Varianten du skal høre om i dag, er med god grillet smag fra røget paprika. Et genialt krydderi til grillede retteder – en røget barbecue-agtig smag der er perfekt til kød og kartofler – specielt hjemmelavede pommes frites, prøv også aioli med røget paprika? Uhm 🙂

Dagens marinade kan jo også sagtens bruges til andet kød: koteletter, kylling, kalkunkød, oksestege? Du bestemmer og kan jo bare vælge din helt egen favorit 🙂Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprikaDu kan købe røget paprika i de fleste store dagligvarebutikker. Jeg har købt et kæmpe glas fra Santa Maria og det holder længe.

Hvis det ikke lykkes dig at finde den røgede paprika, så kan almindeligt paprika jo også sagtens bruges. Ja prøv gerne med andre krydderier også – svinemørbrad er taknemmeligt kød og det skal krydres godt, for at smagen bliver rigtig god. Der er frit valg på alle krydderi-hylder 🙂Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprika

Dagens opskrift er rigtig nem. Både fremstillingsproces og indkøbsliste. Kig med her 🙂

Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprika
Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprika
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 6 pers.
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 svinemørbrad 1 svinemørbrad rækker til 2-3 voksne - afhængigt af hvor sultne I er
  • ½-1 dl olie f.eks. solsikkeolie
  • Røget paprika
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Afpuds svinemørbradene. Dette gøres ved at skære hinder og sener af med en skarp kniv. Lad endelig gerne evt. fedt sidde på - det giver god smag på grillen
  • Læg svinemørbradene i et ildfast fad og hæld olien over. Vend dem godt rundt, så olien fordeles godt.
  • Drys med rigeligt røget paprika og salt/peber.
  • Krydr godt på begge sider.
  • Lad gerne svinemørbradene trække i marinaden i 30 minutter (er I utålmodige, kan I sagtens springe dette over).
  • Grill svinemørbradene ca. 20 minutter ved indirekte varme. De skal være gennemstegte. Vend dem undervejs og pensl også med den marinade der er tilbage i fadet.
  • Lad gerne svinemørbradene trække tildækket 10 minutter før servering. Vær obs på at lægge dem på et rent fad.
  • Skær svinemørbraden ud i 1½ cm skiver. Skær 1 op af gangen. Spiser I ikke alt kødet, smager det rigtigt godt koldt dagen efter, som restemad, eller som pålæg evt. i sandwich.

Grillet svinemørbrad smager perfekt til f.eks. pastasalat, hjemmelavet kartoffelsalat, bulgursalat eller hvad du nu ellers kan finde på?

Den røgede paprika giver en rigtig lækker smag til svinemørbradene, der i sig selv er ret ferske i kødet. Marineret svinemørbrad på grill - med røget paprikaPas på ikke at grille kødet for hårdt og for længe, for så risikerer du at kødet bliver tørt.

Du kan bruge stegetermometer, hvis du er i tvivl, men min erfaring er, at det er svært at bruge stegetermometer i et stykke kød, der ikke er så tykt. Hvis det lykkes for dig, skal du gå efter en kernetemperatur på 66-68 grader.

Nogen foretrækker at spise en svinemørbrad der er svagt rosa indeni, i så fald skal du gå efter en temperatur på 65 grader.

Det er oplagt at udnytte grillvarmen til kartofler og grønt tilbehør, nu du alligevel har grillen igang.

Prøv disse grillede kartoffelpakker – et hit på grillen, grillede pommes frites og måske en portion grillede majs eller grillet spidskål måske? Marineret kyllingefilet og søde majs på grillenEt par grill-fiduser i sommervarmen – fra mig til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer