•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Flødestuvet spidskål Stuvet spidskål er en mormorklassiker der altid holder altid. Serveret med frikadeller til, marineret mørbrad eller karbonader måske?

Er du vild med stuvet hvidkål vil du også elske stuvet spidskål. Jeg synes spidskålen har lidt mere kant, uden at være bitter.

Her i familien er vi fan af retter med spidskål og du kan finde en masse lækre opskrifter på bloggen ved at klikke her

dsc_1987Spidskål har vi fornøjelse af både sommer og efterår. Herligt at sæsonen er så lang, at vi kan trylle med spidskåls-lækkerier, når vi har lyst, Stuvet spidskål bliver nok traditionelt mest spist om efteråret/vinter, men det smager også godt om sommeren.

Stuvet spidskål er mere mild i smagen end f.eks. stuvet hvidkål og så er spidskål også meget nemmere at snitte. Et kæmpe plus synes jeg

Min stuvning er lidt tynd, men sådan foretrækker jeg den. Jeg genbruger kogevandet til stuvningen, så får man nemlig mest mulig smag med synes jeg. Du bestemmer. Hæld gerne lidt af kogevandet fra hvis du synes.Billedresultat for bagenørden spidskål

Jeg har brugt piskefløde til retten og rigtigt fløde fungerer altså bare bedst i flødestuvninger, hvis du spørger mig. En stuvning lavet af mælk, vil også fint kunne gå an.Flødestuvet spidskål

Jeg iler med at bringe dig opskriften her:

Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål

Flødestuvet spidskål
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: flødestuvet spidskål, stuvet spidskål
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål kan erstattes med et halvt hvidkål
  • dl kogende vand
  • 10 gram smør
  • Salt/peber
  • dl piskefløde
  • Jævning

Sådan gør du

  • Snit spidskålen. Skær stokken fri
  • Damp spidskålen under låg i ca. 10 minutter.
  • Hæld evt. lidt af vandet fra.
  • Tilsæt smør.
  • Hæld fløden ved.
  • Kog stuvningen op og tilsæt jævning efter behov.
  • Tilsæt salt og peber

Noter

Stuvet spidskål kan laves med hvidkål også
Stuvet spidskål er fryseegnet. Lunes i gryde efter optøning
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Stuvet spidskål med fløde – nemt og lækkert tilbehør til kødretter

Vi spiste den stuvede spidskål til en grillet marineret svinefilet og det smagte rigtigt lækkert. Der er dog ikke noget der slår frikadeller til en flødestuvning synes jeg, så prøv at servere en portion verdens bedste frikadeller til din stuvning.
Flødestuvet spidskål

Stuvet spidskål er den nemmeste servering, og den kan laves klar på ingen tid. En perfekt hverdagsret. Den milde smag tiltaler både små og store og her i vores familie er vi fan alle mand.

Sådan laver du stuvet spidskål med fløde – se billederne her:

Så er der serveret.

Flødestuvet spidskål – en vaskeægte mormorklassiker.

Da jeg serverede stuvet hvidkål på bloggen for nylig, fik jeg gode ideer fra jer bloglæsere – fra det ganske land, nær og fjern. Nogen steder nyder man faktisk den stuvede hvidkål med kanelsukker og nogen steder med muskatnød. Jamen er det ikke skægt?

Elsker bare når jeg får gode kommentarer fra jer både her på bloggen og på bloggens FB-side. Tusind tak til dig der skriver og kommenterer <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •