Sommerdagbog fra fjeldhytten: morgenbrød, almuekøkken og kødsauce

DSC_7693Vi daser og nyder livet i vores fjeldhytte i Norge. Siden vi ankom i fredags har jeg ikke bevæget mig udenfor hytte-matriklen. Jeg har læst, daset, småblundet og nydt udsigt i stor stil. Dette er udsigten fra vores sommehytte, forstår du min begejstring?
DSC_7656Det lader til, at vi i år er ramlet lige ind i den norske hedebølge. Der har været 30 grader på terrassen, og i dag har solen skinnet fra en skyfri himmel, i modsætning til sjaskvejr i Danmark. Heldige os! Sidste års julitåge og regn gjorde, at jeg nedjusterede mine forventninger til dette års Norge-sommerferie, men sikke da et forrygende vejr! 🙂

Det er sjældent, at Norge inviterer til daseferie, men sådan er det i år. I dag lod pigerne drengene om at køre på tur. Vi havde ikke stor trang til en lang biltur efter fredagens lange køretur fra Bergen. Rygterne forlød også, at turen ville gå til verdens dybeste tunnel på 287 meter. Uh gys, det lød ikke så tillokkende for mig! Kald mig bare kylling! Terrassetimer i stedet? Ja tak! 🙂

DSC_7664

Min datter og jeg har nydt timerne på terrasserne og indimellem, når heden blev for styg, søgte vi ly under den overdækkede terrasse. Det er FØRSTE gang vi har haft brug for at søge skygge i Norge!! Vild oplevelse, især når vi jo faktisk er ret langt nordpå?

Dagene foregår i luntetempo, med færrest mulige gøremål. I dag er der blevet vasket lidt tøj (som var tørt på et par timer i den bagende sol). Uha det var stort! Svedte straks, ved anstrengelsen 😉

Feriedagene starter dog alle med hjemmebagt brød i den STORE ovn som hører til huset.

Trofaste læser Mette har efterlyst fotos af køkken og ovn, og SELVFØLGELIG skal I da have et glimt af almuekøkkenet med varmluftovn (OG opvasker, OG mikrobølgeovn). Det er dælme en veludstyret gammel bjælkehytte vi har fundet os 😉

Du får små billeder, for det roder lidt. Vi gad ikke lige rydde op til ære for fotografen. Ferie, you know? 😉
DSC_7684 DSC_7685

Hjemmebagt brød? Hvordan orker hun lige det i et sommerhus? Her må jeg sende en stor tak til Lidls brødblandinger med tørgær og min Margretheskål med låg. Ultralet at bage brød på den måde! Jeg kunne jo sagtens lave almindelige koldthævede boller heroppe, men jeg gider jo ikke slæbe alle mine melposer med, vel? Og korn og kerner koster en zillion heroppe.

DSC_7686

Derfor.

Jeg køber disse poser i Lidl til en 10’er, når vi skal på farten. Jeg bruger ikke anvisningerne bag på posen, næh, jeg rører bare vand i, til røreskeen kan stå selv og så kommer jeg dejskålen i køleskab natten over. Så kan den der står først op næste morgen, (hvorfor er det ALTID mig?!?!) hurtigt lægge “dejklatter” på en bageplade og sætte boller i ovnen.  En halv time på 200 grader varmluft og så er der frisk morgenbrød til familien. Klart hurtigere end at køre til bageren (her vil det betyde en køretur på 20 minutter, mindst).

Når vi skal på tur, bager vi dobbelt portion. Så smører hver mand i familien en madpakkebolle efter morgenmaden er indtaget. Smart!

DSC_7687Sådan ser de færdige boller ud. Knasende sprøde og velsmagende. Tak til Lidl for morgenbrød denne uge. 🙂
DSC_7688

Her får du lige et glimt fra morgenbordet. Ja det er min gemal der sidder og fjoller med myseosten.  Den er han, som den eneste, ret vild med. Men det ses vist tydeligt? 😉

Tjek lige vores morgenudsigt hvad. Gid jeg kunne snuppe panoramaet med hjem! <3

2014-07-13 10.12.43Ja og nu kommer vi så til aftenmenuen. Vi er jo lidt udfordrede på madfronten heroppe, fordi kød er meget dyrt. Altså noget kød, eller rettere det meste kød. Frosne svinekotelletter er billige (men dem har vi fået nok af nu!). Pastasauce på glas er billigt (og nemt). Så manglede vi bare kødet jo. Hm. 400 gram hakket okse kostede 60 kr. En lille smule i overkanten, når man har to meget sultne teenagebørn med.

Altså vi har råd, men det er en DYR ferie i forvejen, med flere hytter og MANGE færger. Vi er nødt til at være fornuftige med madbudgettet (der skal jo også være plads til at spontane impulskøb som smukke norske uldtrøjer f.eks. (hov, den skal du jo også se?) Min søn fik også en uldtrøje, selvom han ved hurtig hovedregning regnede ud hvor mange bøffer vi ville kunne købe for pengene 😉 2014-07-10 22.02.39-1

Vi fandt en pakke svine “kjöttdeig” på tilbud til 30 kr. Det var ok. Vi købte et par stykker og håbede at dagens kødsauce ville få smag nok, selvom den var lavet på svin.

Mister en lille bitte smule appetitten når der står kjöttdeig, men jeg ved jo at det er noget pjat.

DSC_7691

Tilsat 2 glas pastasauce, flere dåser flåede tomater, et bjerg krydderier, og to hakkede løg blev det faktisk et ret anstændig tomatsauce. DSC_7692

Det blev faktisk en kæmpe grydefuld, og det passer perfekt, for imorgen skal vi på tur og kommer sent hjem. Dejligt med nem mad. Vi skal besøge Ålesund og det glæder vi os til. Jeg har sikret mig, at vi ikke behøver køre i den sindssygt dybe tunnel i morgen. Pyh. Nu glæder jeg mig pludselig endnu mere 😉

Panoramaudsigten passer både til et morgen- og et aftenbord skulle jeg hilse og sige. 🙂
2014-07-13 19.07.55

 

God sommerferie til dig fortsat. Sender fluks lidt sommervejr i din retning 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar