Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset.

Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhusetDu ved jo, hvis du er trofast læser på bloggen, at jeg er komplet sommerhusforelsket lige nu. Vi købte sommerhus i foråret og sommerhuslykken har indfundet sig i krop og sjæl.

Hvis du vil læse lidt op på sommerhus-historien, kan du læse med her, helt fra starten . Læs om ro, lykke, skov, vand, strand, natur, flinke naboer, solskin og lækkert mad. Sand #sommerhuslykke.

Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset – mere sommerhuslykke

Vi har tilbragt sommerferien i sommerhuset og er nu “flyttet ind” mentalt. Stedet er nu vores og vi jubler, når vi får sat vores eget præg på huset. I sommerferien malede vi indenfor og vi er så småt startet udenfor, men den allerstørste sommerhusdrøm hjælper håndværkere os lige nu med at opfylde. Den er tæt på at være gået i opfyldelse. I dag. Wee! 🙂 Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhusetDa vi trådte ind i sommerhuset allerførste gang, på den allerførste fremvisning, behøvede hverken min mand eller jeg kigge på hinanden eller sige højt hvad vi tænkte:

“Der er havkig for enden af den stuevæg. Hvorfor dælen er der ikke isat store glaspartier her?”

To sjæle, samme tanke.

Se nu her, hvad håndværkerne har tryllet til os i dag. Glasparti i gavlvæggen og nu med endnu mere havkig. MEGET mere havkig 🙂
Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset

Beklager den ringe billedkvalitet. Vi har ikke set de store forandringer ved selvsyn endnu. Billederne blev sendt af den søde nabo på sms, og kopieret over fra mobilen. Foreløbigt må du nøjes med dem.

Det er en stor dag i dag.

TømrerKjeld ringede os op, da ombygningsprojektet var godt i gang. Han fortalte glædesstrålende om de store forandringer der var sket. “Det er lige før vi alle kniber en tåre herude”.

Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset

Det er lige her, i denne væg, der kommer en dobbelt terrassedør

Solen skinnede fra en skyfri himmel og lyset åbenbarede sig og trængte ind fra alle sider. Helt fantastiske forandringer, ifølge håndværkerne. Det var da bare det helt rigtige at gøre, at få lavet glasfacade i den gavl. Tømrerne var slet ikke i tvivl.

Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset

Kan du ikke forestille dig mig sidde der ved brændeovnen imens jeg kigger op i skoven? Jeg kan godt 🙂

Vi sætter trumf på og får isat to terrassedøre samtidigt. Kald os bare vilde i varmen.

Med den ene terrassedør kan vi fange aftensolen og med den anden morgensolen. Vi er VILDE med tanken om at kunne se solopgangen inde fra huset. Vi er vilde med tanken om at kunne se og mærke solens stråler varme stuen op. Åh suk vi glæder os.

Jep, der bliver meget glasfacade og glasvæg, men vi inviterer lyset indenfor og hvor vi glæder os til det, altså. Især til efteråret/vinter, hvor årstiden er mørk og skummel. Vi skal trone på lyspladsen og nyde udsigt skal vi 🙂

Der bliver knoklet og knoklet i sommerhuset disse dage og vildt fedt at kunne mærke håndværkernes eufori. Skønt at kunne fornemme deres glæde, på vores vegne. De er vilde med det de laver og ELSKER at kunne gøre andre glade, det kan man tydeligt mærke. Fedt. Det er gode håndværkere der reagerer sådan 🙂Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhusetI morgen skal vi mødes med håndværkerne og snakke om de sidste detaljer. Jeg glæder mig som et lille barn til at se forandringerne IRL – åh hvor det kribler i kroppen. Forventningens glæde, som et barn før juleaften. Forstå det hvem der kan?

Et sommerhus er jo i virkeligheden bare en død materiel ting?

Næh, jeg tror faktisk det er mere end det. Meget mere. Det er jo i virkeligheden nok en livsdrøm der går i opfyldelse? En hemmelig én? Jeg havde bare aldrig tænkt at det for mig ville være en realistisk drøm. Troede ikke sommerhuslykken skulle tilsmile mig – troede faktisk at drømmen  for altid ville være uopnåelig?

“Hvo intet vover, intet vinder” og vupti havde vi et sommerhus og vupti er vi i fuld gang med at forbedre til det endnu bedre.

Lykken er som sådan fuldendt nu, men altså …..et glasparti med udsigt til haven. Ej altså, jamen så bliver det godt nok ikke meget bedre – hvis man spørger mig?

Sådan her ser sommerhuset ud udefra nu, med de nye gavlvinduer. 
Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset og sådan så sommerhuset ud før glaspartiet. Jeg/vi synes faktisk ikke de nye vinduer skæmmer huset, synes du? Det tænker vi nemlig altid over, når vi moderniserer/renoverer. Alt skal være i respekt for husets alder og stil og jeg synes faktisk vi er lykkedes meget godt med det, foreløbigt?Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset

I morgen tager vi i sommerhuset og tager nogle rigtigt flotte billeder, du nok skal få at se. Benovelsen vil være stor. Ih, og åh vil vi sige og håndværker-Kjeld vil få svært ved at få os til at holde fokus til håndværkersnakken. “Lige et øjeblik, jeg skal lige kigge udsigt og mærke lykken bruse i kroppen”. Mon ikke godt han kan forstå det, hvis jeg er let at distrahere? 🙂

Håber du stadigvæk har lyst til at læse med om mine/vores sommerhusprojekter? Nu har jeg jo ligesom involveret dig, så kan vi da lige så godt gå all-in ikke? 🙂

Håber du vil bære over med mig. Du ved jo sikkert hvordan det er? “Hvad hjertet er fuldt af, flyder man over med”. Jep, det er jo lige sådan det er.

Sommerhuslykke part 9 – tak fordi du læste med igen-igen. Sidste kapitel er endnu ikke skrevet i projekt sommerhus-ombygning.  🙂

Sommer sol, havkig og terrasselykke i sommerhuset


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.