Halløj en lækker kage du skal høre om i dag. Verdens bedste mazarinkage med “snydemarcipan” nemlig kogte kolde kartofler og mandelessens.
Jeps det passer!
Man kan nemlig bage den lækreste kage med kogte kolde kartofler der er tilovers fra aftensmaden igår. Du kan også sagtens bruge en rest kartoffelmos, evt. fra brev. På den måde er denne kage rigtig nem – du kan stoppe madspild på flere måder 🙂
Et sandt mirakel! Så skøn en kage! Fremover er det slut med biksemad eller knuste kartofler når vi har kogte kartofler i overskud – vi skal da bare bage den gode mazarinkage nu hver gang i stedet for!:-)Hvem mon der har fundet på at bage mazarinkage på denne måde, ved jeg ikke, men jeg kan forestille mig at det kunne være en snedig husmor der måske levede under krigen?
Måske husmoderen har tænkt: Hvordan kan vi trylle med det vi har, når nu vi ikke kan købe det dyre marcipan? Hvad ligner marcipan mest i konsistensen?
Jep fintrevet kartoffel minder faktisk rigtigt meget om fintrevet marcipan, se lige på billedet her. Kogte kartofler er neutrale i smagen og mandelessensen giver marcipansmagen. Voila. Byd velkommen til en portion hjemmelavet snyde-marcipan 🙂På bloggen finder du MANGE kager med marcipan, men jeg må indrømme at denne “look-a-like”marcipan-kage næsten smager endnu bedre end en “ægte” mazarinkage synes jeg.
Kagen er saftig og svampet på en helt særlig måde og heller ikke overdrevet sød. Den er ikke tung og klæg, som ægte mazarinkager godt kan have en tendens til at være.
Tænk at jeg faktisk bedst synes om denne “falske” mazarinkage! Jeg er KÆMPE fan og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Jeg er fuld af roser og et ekstra plus er, at kagen også er rimeligt fedtfattig.
Til denne mazarinkage til 10 pers. har jeg kun brugt 100 gram smør, så rimeligt fedtfattig er den også, selvom kagens konsistens føles som om der er en masse fedtstof i. Kagen har en særlig blød krumme og smagen er bare SKØN!
Denne kage kan du altså godt glæde dig til at smage og jeg iler med at bringe dig opskriften. Jeg lagde et billede af kagen på, på bloggens Facebookside for en time side og bad jer gætte med på, hvilken kage jeg havde bagt. Jeg spurgte om I kunne tænke jer opskriften og er du vimmer! I skrivende stund er der væltet næsten 450 kommentarer ind!
Sikke et fantastisk heppekor I er. Tusind tak for alle jeres bidrag. Hvor er I altså bare gode til at gætte. Jeres skulderklap var en kæmpe motivation for mmig og jeg kastede mig straks over opskrift-skriveriet 🙂
Kunne du tænke dig at følge med på bloggens Facebook, så kan du “Synes godt om” lige her. Vi runder snart 27.000 i den hyggelige klub. Vildt! Kom og vær med, det er et dejligt sted 🙂
Nu skal jeg ikke trække pinen mere. Opskriften på den lækre mazarinkage med kartofler får du lige her:
Mazarinkage med kartofler – god nem opskrift

Ingredienser
Mazarindej:
- 100 gram smør blødt
- 175 gram sukker
- 3 æg
- 1½ spsk mandelessens mængden afhænger af hvor kraftig en smag du ønsker - jeg synes 1½ spsk var perfekt
- 260 gram kogte kolde kartofler (fintrevet) Ca. jeg brugte 6 ikke så store kartofler. Kan erstattes af ren marcipan (udelad så mandelessens). Jeg kogte kartoflerne med salt som normalt. Du kan også bruge en rest kartoffelmos
- 150 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
Glasur
- 2 dl flormelis
- 2 tsk kakaopulver
- kogende vand
- Drys: 10-12 grofthakkede mandler kan udelades
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker og tilsæt æg - et af gangen. Pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt mandelessens
- Riv de kolde kartoflerne på et rivejern og tilsæt til dejen. Du kan også mose kartoflerne, men det er bedst at rive dem, så undgår du klumper
- Bland bagepulveret i hvedemelet og vend det i dejen
- Smør et kagefad og hæld dejen heri. Mit tærtefad måler ca. 25-27 cm i diameter. Du kan også beklæde en ildfast fad eller f.eks. en rugbrødsform med bagepapir og hælde dejen heri
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til den undervejs. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
- Lad kagen køle og rør glasuren og hak mandlerne imens
- Smør glasur på kagen og fordel straks mandlerne på toppen og stil nu kagen til side, til glasuren er stivnet
- Servér kagen til en god kop kaffe/te
Noter
Verdens bedste mazarin kage med kartofler og mandelessens – svampet og lækker opskrift
Halløj i skuret for en lækker kage! Den kan du virkelig godt glæde dig til at smage. Tænk at man kan trylle så lækker en kage med 6 tiloversblevne kartofler som basis?
Kagen er både nem, hurtig og meget billig at lave og så både smager og ligner den jo en million! Den må du virkelig prøve! 🙂Mazarinkagen med kartofler har stået på min kage-to-do siden jeg engang for hundrede år siden smagte kagen ude hos min storesøster.
Uhm – jeg var/er helt vild med kagens konsistens – den er svampet, fugtig, luftig, let og smager bare skønt!Straks fik min kage-fantasi frit løb.
Sikke en lækker jordbærtærte vi ville kunne trylle med sådan en snyde-mazarinbund som basis? Øj den kunne blive et hit tror jeg! Den må jeg også lige have noteret på min kage-to-do! 🙂 Kagen bagte jeg i sommerhuset i påskeferien, og vi kan nu glæde os over at have lækker kage til de næste dage. Vi behøver ikke køre i supermarkedet for at købe lækkerier, næh dem bager vi da selv! 🙂
Jeg kan se på bloggens besøgstal, at rigtigt mange af jer også storbager denne ferie og hvor er det da også bare en god og hyggelig beskæftigelse – både for den enkelte og for den familie/de naboer, man kan glæde med lækkert brød og gode kager bagefter.
Herligt at se at så mange børn nu går i køkkenet og tryller kager selv, dejligt at “hjemkundskab” er kommet på hjemmeskoleskemaet – lad os håbe at bageglæden hænger ved de små også fremover. Det tror jeg nu på.
For mig har det hængt ved hele livet – og jeg og min veninde begyndte ellers ret tidligt.
Jeg mindes de fedtebrød, som vi bagte til vores – og min venindes families – store fryd. Det var en sand fornøjelse at vi fik lov til husere i køkkenet i min venindes hjem – derved fik jeg/vi bageglæden, med garanti! Dejligt når voksne viser børn tillid og anerkender og sætter pris på produktet – og køkkenglæden 🙂Denne mazarinkage er så nem at lave, at dine børn sagtens vil kunne trylle den i køkkenet selv. Bare lad dem springe på – eller spring på selv. Du skal være så velkommen. 🙂
Du – og din familie – vil med garanti storelske denne kage er jeg sikker på.
God fornøjelse med bageriet til dig – eller jer derhjemme 🙂
Den er supergod. Jeg kom skal og saft af en appelsin i. Det vil jeg også gøre næste gang
Tror du ikke det er en god ide at komme den i køleskabet for længere opbevaring…? Pg kan den fryses..?
Kan man bruge bagekartofler som er kogte?
Hvilket mærke mandelessens bruger du? Min erfaring er, at der er stor forskel i smag.
Fine opskrifter 🙂 …… ærgerligt med de voldsomt mange reklamer ;(