•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smukke, dejlige Nordjylland med hede, klitter, Vesterhav og en masse dejlige steder man kan besøge.

I dag kommer du med mig og min familie på sommer tur til Nordjylland

Du får snapshots fra det nordjyske og du får også gode anbefalinger på seværdigheder og gode spisesteder, du kan besøge.

Måske du får lyst til at komme nordpå en smut også? I sommerferien måske?Nordjylland - på sommer tur med min familie

I weekenden var vi på tur til det nordjyske. En totalt perfekt dag, hvor vi fejrede begge vores børns fødselsdage.

Vores søde svigerbørn var også med, så vi var en dejlig lille flok på 6. Vi hygger os bare sådan sammen og jeg/vi nyder hvert et sekund.

Dagen blev helt som fødselarerne havde ønsket sig det.

Skønt sommervejr med solskin, oplevelser i det fri, god tid til samvær og snak og ikke mindre end to restaurantbesøg. Smuk keramik, til keramikfreaks’ene, var der også og vi så solnedgangen sammen. Åh jamen, så bliver det altså ikke meget bedre.

Begge vores børn bor med deres kærester i Nordjylland. Vores datter i Aalborg og vores søn i Hjørring.

Dagen startede derfor med morgenmad hos Amanda og Sebastian i Aalborg, på vej nordpå. Hyggeligt at dele turen op i etaper. Så kan man nemlig få snakket godt med flere undervejs.

Smart også lige at kunne fylde forældretaxaen, med de unge mennesker, der ikke har bil.:-)Nordjylland - på sommer tur med min familie

Turen gik herefter til Lønstrup, som vi elsker at besøge. Det er ikke uden grund, at byen også bliver kaldt “mini-Skagen”.

Byens størrelse er helt perfekt. Man kan trave igennem byen og beundre smukke huse, besøge brugskunstforretninger, spise en lækker frokost, drikke kaffe for så til slut at ende lige ved Vesterhavet.

Opskriften på en dejlig feriedag eller fridag vestpå.

Som altid, når vi er i Lønstrup, skulle vi lige omkring Giebelhausen keramik.

Indrømmet, det er nok mest os piger i familien, der har den lidenskab. Ja det forstår man jo ikke. Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Vi er vilde med de flotte farver, stemningen og glæden, der stråler ud af keramiker Kari Giebelhausens flotte ting.

Denne gang kunne vi godt nøjes med bare at kigge, men sådan går det sjældent, når vi besøger Giebelhausen keramik. Læs mere om det dejlige sted her.

Det sted er bare altid et besøg værd og Kari kan huske én fra gang til gang (eller også er det bare et tegn på at jeg/vi besøger stedet lidt for tit? 🙂

Vi besøgte også Kera Moda, som er en kombineret keramikbutik og keramikcafé. Se lige hvor stemningsfuldt. Også et rigtigt dejligt sted.

Amanda havde lavet research på forhånd og læst at stedet havde fået nye ejere. Vi skulle da lige en smut forbi igen 🙂

Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Også her kunne vi nøjes med at kigge og vi pudsede lidt keramikglorien – tænk at vi kunne lade være med at købe noget.

Mon det ville holde hele dagen? 🙂

Vi havde aftalt med Mikkel og Gry at mødes på Keramikcafé Møllehuset, som er vores absolutte yndlingsfavoritspisested og keramiksted i Lønstrup.Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Faktisk har vi lært stedet at kende efter anbefaling af søde læsere her på bloggen og hvor er vi bare glade for det tip. Du kan læse et andet af mine meget begejstrede indlæg om det dejliges sted her

Jeg har anbefalet stedet til mange – også kolleger – og alle har været topbegejstrede.

Hvis du elsker atmosfære, natur, idyllisk stemning, lækre hjemmelavede kager, dejlig hjemmelavet mad af gode råvarer, hjemmebrygget øl og god kaffe, så er stedet lige et noget for dig.

Keramikcafé Møllehuset er et gammelt møllehus, der er ombygget med respekt for stedets nænsomme detaljer.Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Man kan sidde udenfor og beundre marker og  fårene på marken, men vi havde nu bestilt bord indenfor, da vi ville være sikre på at kunne få plads. Der er nemlig run på, på det det populære sted.

Stedet er indrettet, med små borde i dagligstuen. Det er næsten som et helt almindeligt hjem, med bogreoler, klaver – man må spille på – og små hyggekroge.

Man slapper virkelig godt af i Møllehuset og akustikken er rigtig god. Selvom der kan være mange gæster, føles det ikke sådan i forhold til lydniveau. Et super dejligt sted, men book i god tid, da stedet er meget velbesøgt.

Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Som altid, startede jeg med at beundre dagens kager. Der er altid nye kager på programmet, så der er altid spændende nyt at prøve, også selvom man besøger stedet tit.

Se da lige en dejlig jordbærkage her. En helt perfekt jordbærkage. Nordjylland - på sommer tur med mine kære Der var også en citronmarengstærte. Uhm den må jeg altså prøve at smage i Keramikcafeen engang. Faktisk glæder mig også til at prøve at bage én selv?Nordjylland - på sommer tur med mine kære Se da lige en overdådig chokoladekage også. Ej og den kan man få med vaniljeis til. Uhm <3
Nordjylland - på sommer tur med mine kære Dette var en lækker citronkage med birkes. Uhm – ej hvor er det altså bare nogle pæne og lækre kager.Nordjylland - på sommer tur med mine kære Vi havde bestilt brunch og selvom der først var et ledigt bord kl. 14.15, så passede det perfekt. Faktisk var det jo nærmest en god frokost vi fik serveret her.

På brunchtallerkenen var der:  oksespegepølse fra nabogården Lophave, hjemmelavet mayonnaise, små fiskefrikadeller, laks med friskost og små nye kartofler.

Der var også æggekage med bacon, ærtepesto, og 3 fornemme lækre oste bl.a. Gammel knas fra Arla Unika.Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Til dessert var der yoghurt med hjemmelavet granola, brownie og hjemmelavet syltetøj.

Brødkurven blev fyldt flere gange med det lækreste surdejsfranskbrød og rugbrød. I stedet for smør, blev der serveret friskost, helt sikkert hjemmelavet tror jeg? Uhm <3Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Vi var 3 om at dele sådan en servering og det passede helt perfekt.

Øldrikkerne i selskabet roste den hjemmebryggede øl.

Alt var bare helt i top. Råvarerne gode og smagene godt afstemt.

Det var en virkelig vellykket brunch, hvor vi blev mætte, men på den gode og ikke overproppede måde.

Begge fødselarer og deres gæster, så meget glade og tilfredse ud. Sikke en dejlig måde at fejre fødselsdag på.

Åh hvor havde jeg fantaseret om at prøve et stykke af den gode jordbærkage også.

Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Faktisk så endte vi med at være flere om at dele et stykke, fordi vi var for mætte. Hvor var det altså bare en god jordbærkage!

Vi fik en dejlig kop café latte til – altså os der havde plads til mere i maven 🙂

Et helt perfekt måltid. Ej hvor var det bare vellykket!

Næste gang prøver vi Afternoon tea på Keramikcafé Møllehuset.

Det skulle også være et tilløbsstykke, ja faktisk så prøvede vi også at bestille bord, men der var booket helt til oktober i år. Vildt! Jeg kan sagtens forestillig mig, at det er en succes, med de kager, der serveres her. Nordjylland - på sommer tur med min familie

Efter brunch-frokosten, gik de fleste i vores lille gruppe ud i det skønne vejr og slog sig ned under et træ. Nogle fik en lille middagslur. Andre af os kom en lille tur i himmerige imens.

Vi opdagede nemlig en keramik udstilling på 1. sal. Tænk hvis vi ikke havde opdaget det lille skilt, der førte derop. “Mere keramik på 1. sal”. Wow!

Det var lige keramik efter vores hjerter. Jeg er totalt vild med keramik i blå nuancer, med prikker og striber. Jeg kom da virkelig i himlen her. Total Gitte keramik og Amanda keramik og Gry keramik også 🙂Nordjylland - på sommer tur med mine kære

Jeg fordrev mange minutter hér med at spankulere frem og tilbage. Totalt ubeslutsom, som et barn i en slikbutik.

Jeg ville jo bare have det hele, og hvor er det altså bare svært at vælge så. 
Nordjylland - på sommer tur med mine kære Se lige her, hvad jeg bl.a. endte med at købe. En fin lille lyseblå tallerken og et lille lyseblåt kaffekrus.

Begge dele er allerede indviet, og du har også set de første kager på tallerkenen allerede.

Jeg er sikker på at du kommer til at se meget mere til det smukke keramik-sæt, i forskellige serveringer på bloggen 🙂Makronmuffins med rabarber - muffins opskriftVi slog os ned i skyggen under træet og snakkede lidt om hvor turen nu skulle gå hen. Vi havde eftermiddagen foran os.

Der var jo så mange muligheder, men vejret var smukt.

Vi besluttede os for at tage hen til Rubjerg Knude Fyr, der ligger få kilometer fra Keramikcafeen i Lønstrup.

Det var dejligt sommervejr. Det var dejligt varmt, selvom det var sidst på dagen.  Jeg kom til at bilde min svigersøn Sebastian ind, at turen ud til fyret kun tog 5 minutter. Han ved vist godt at hen ikke helt kan stole på sin svigermor i den sammenhæng. 😀

Det var lidt en underdrivelse, men vi nød turen, for den var bare så smuk.

Vi manglede vand der i ørkenen, jokede vi med, men se da lige hvor smukt. Wow et syn. sikke nogle farver!Nordjylland - på sommer tur med mine kære De knap så højdeforskrækkede i gruppen turde gå op i tårnet og de modige turde også gå tæt på skrænten ned til Vesterhavet.Nordjylland - på sommer tur med min familie

Andre af os fik lidt ondt i maven, med yndlingsmennesker så tæt på kanten.

Selvom mine børn er store og voksne nu, kommer mit morhjerte hurtigt i alarmberedskab, når mit afkom er i fare 😉

Hvis du endnu ikke har besøgt Rubjerg Knude Fyr, er det virkelig en seværdighed, der er værd at besøge.

Man fornemmer naturens raseren og de voldsomme kræfter, der er på spil.

Fyret er fornyligt blevet flyttet, da det ellers ville ryge i havet. Jeg synes nu allerede at det står noget tæt på kanten igen? Måske det snart skal flyttes igen indenfor en overskuelig horisont?

Smut op og se fyret. Nyd det, imens du kan. Nordjylland - på sommer tur med mine kære Vi nærmede os spisetid, selvom ingen af os var storsultne endnu. Vi snakkede meget frem og tilbage om, hvor vi gerne ville spise til aften.

Alle de muligheder, der var. Vi kunne tage til Aalborg, eller vi kunne blive ude i de åbne vidder og besøge steder, vi endnu ikke havde besøgt?

Mikkel foreslog Nr. Lyngby, der ligger syd for Lønstrup. Det ville være den rigtige retning for os, når vi skulle sydpå hjemad igen.

Vi ringede til Lyngby Mølle feriecenter. 2 resturanter i gamle Møllehuse på samme dag. Det måtte være skæbnebestemt?  De havde heldigvis plads til os.

Vi fik en dejlig plads i restauranten, med udsigt til Vesterhavet og se da lige nogle stjerneskud  vi fik serveret. 
Nordjylland - på sommer tur med mine kære
Restauranten var fin og den var ikke proppet med mennesker.

Vi talte om, at det var dejligt der var sådan en ro i restauranten og at der var arbejdet med akustikken.

Super dejligt, når nu vi var et lille selskab på 6, der bare så gerne ville sludre i stille og rolige omgivelser.

Sikke en vellykket dag.

Da vi havde spist, slenterede vi over til udsigtspunktet tæt på feriecentret.

Skøn musik lød fra den lille cafe Fishermans Rest. Hvor var det bare stemningsfuldt, at sidde der på bænken med alle mine kære tæt på, beundre solnedgangen og lytte til dejlig musik.

Tiden måtte godt stå stille lige dér,

En perfekt afslutning på en dejlig dag. En af de dage vi alle husker og som vi vil tænke tilbage på og gemme godt inderst inde, som et dyrebart minde.

Dagen gik jo alt for hurtigt, men heldigvis er Danmark et lille land. Vi kan hurtigt bevæge os fra en landsdel til en anden. Skønt, når nu man har børn, der bor lidt langt væk fra morhjertet.

Klokken var midnat, da vi var hjemme igen, tanket godt op med familiekærlighed, snak, grin, lækkert mad og gode oplevelser.

Jeg glæder mig allerede til vi skal på familietur igen <3

Tak fordi du læste med til sidste ord. Jeg håber du synes det var dejligt at komme med på tur til det nordjyske.

Skal du lægge ferieplaner, så er Nordjylland bestemt et besøg værd. Måske vi ses deroppe? 🙂Nordjylland - på sommer tur med mine kære

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •