Chokoladekage uden mel. Ja tænk at man kan lave en kage uden mel og den er skøn, kan du tro.
Sikke en lækker chokoladekage, du skal høre om hér. Den nemmeste kage du kan lave med kun 4 ingredienser. Glutenfri er den også, da den er uden mel.
Inspirationen har jeg fået i Anne au chocolats opskrift på chokoladeballadekage. Hun har dog tilsat 1 spsk hvedemel i dejen.
En skøn kage, både uden hvedemel og også hvis du kunnne have lyst til at tilsætte lidt mel. Hvis du tilsætter mel, så bliver kagen mere luftig, men den bliver mere svampet og klæg uden.
Chokoladekagen er kompakt, sød og tilfredsstiller hurtigt chokoladetrangen. En rigtig chokoladebombe.
Kagen er syndig og med en intens chokoladesmag, ja næsten en klæg konfekt-brownie-agtig chokoladekage. En skøn kage, især for chokoladeelskere. <3
En skøn chokolade kage, der er meget nem at lave og med kun få ingredienser. Den er smør og sukker syndig, så den hører absolut ikke i den sukker-og fedtfattige kategori.Chokoladekagen er perfekt på ethvert kagebord, men den er også god som dessertkage, måske til nytår? Skøn kage. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på chokoladekager.
Chokoladekage uden mel – nem opskrift
Ingredienser
- 200 gram smør
- 200 gram mørk chokolade
- 250 gram sukker
- 5 æg let sammenpiskede
- Tilbehør: vaniljeis eller flødeskum
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade langsomt sammen ved svag varme, Rør godt undervejs og varm kun ved lav temperatur.
- Når æg/chokolade er smeltet, så tag gryden af varmen. Rør sukker i og til allersidst sammenpisket æg - ét af gangen. Du kan også tilsætte 1 spsk hvedemel
- Pensl et tærtefad med smør og drys med rasp. Du kan også bruge bagepapir. Mit tærtefad var hjerteformet. Brug også gerne et almindeligt tærtefad på ca. 28-30 cm i diameter.
- Fordel dejen i tærtefadet. Bag kagerne ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kagen skal være klæg og stadig føles lidt ubagt midt på. Den hæver op under bagningen og falder sammen og sætter sig efter afkøling.
- Chokoladekagen har godt af at sætte sig nogle timer eller gerne til næste dag,
- Server flødeskum eller vaniljeis til og gerne frisk frugt.
Noter
Kagen har godt af at sætte sig mindst nogle timer og den er bedst dagen efter.
Fryseegnet Tilsæt evt. 1 spsk hvedemel til kagen, det vil gøre den mere luftig.En perfekt dessert chokolade kage – nem og lækker
Jeg lavede chokoladekagen i mit hjerteformede tærtefad.
Det fad er jeg altså bare rigtig glad for – og det er perfekt som fad til lækre festkager som denne. Skal der være fest, så lad der være fest. Hjerternes fest. Perfekt kage at servere til Valentines Dag også.
Du kan også bage kagen i andre forme, f.eks. en springform. Den minder meget om kagebunden i denne Gateau Marcel kage. Få opskrift her.
Chokoladekagen bliver meget tung og “klæg” og ekstra svampet og dessertagtig.
Jeg siger jer, at efter I har smagt denne chokoladekage, bliver chokoladekager ikke helt det samme bagefter. Kagen er et must på ethvert dessertbord.Kagen “sætter” efter nogle timer og dagen efter er den allerbedst. Kagen vil også have godt af en tur i fryseren. Kagen hæver op midt på, når den bages, men den falder lidt sammen efter afkøling og sætter sig.
Servér gerne chokoladekagen med vaniljeis eller flødeskum til
Sådan kom den færdige chokoladekage til at se ud. Smør, sukker og chokoladesyndig. Det KAN ikke gå galt med så lækre ingredienser.
Kagen har jeg også prøvet at lave i en anden version også, med kakaomarcipan og nougat. Der er dog hvedemel i denne opskrift.
Begge kager er skønne og vi har prøvet dem både med is og flødeskum til.
Chokoladekagen uden mel spiste vi til min søns konfirmation. Konfirmanden var ovenud tilfreds, og gæsterne ligeså.
Det allerbedste var næsten at vi havde over ½ kage tilbage, da gæsterne sagde farvel.
Uhm der er ikke noget der er så godt som kage- og madrester. Bestemt en af fordelene ved at holde konfirmation i hjemmet, at alle resterne ryger i eget køleskab. 🙂
Kast du dig endelig ud i denne chokoladekage. Servér gerne frisk frugt til og is/flødeskum til. Kagen kan spises som den er, men den er allerbedst dagen efter tilberedningsdagen, måske som fornem dessert til en klat kold is/flødeskum og lidt frisk frugt.
God fornøjelse med den lækre chokoladekage til dig 🙂
Til vores søns konfirmation, for nogle år siden, var der dækket op til det helt store kagebord. Sønnen havde bestilt et “østjysk” kaffebord á la det sønderjyske, med tæt på lige så mange kager.
Uhm! Den blev straks godkendt af konfirmanden.
Det blev det dog ikke til. “Kun” to chokoladekager, en lækker pæretærte med chokolade og marcipan , kransekager, et stort frugtfad og så lige to kæmpe store islagkager.
Blev vi mon mætte? Ja det gjorde vi, og konfirmanden var super godt tilfreds 😉
Hvor meget kakaomarcipan og nougat skal der i?? Kunne være man skulle prøve den til nytårsaften?
Hvad er kakao marcipan? Bare som det lyder, eller?…. Ligger den opskrift på bloggen. Er vild med marcipan i kager……