Svampet og fyldig chokoladekage med nougat og kakaomarcipan

DSC_2146

Jeg går straks til bekendelse. Anne au chocolat har ofte inspireret mig. Senest med sin chokoladeballadekage som jeg for nylig har set præsenteret på TV, og ofte på hendes skønne blog.

Chokoladekagen er kendetegnet ved, at den er enkel og med få banale ingredienser. En ret mystisk kage at bage for en bagenørd, for der er næsten ingen mel i kagen! Lidt mystisk!  Jamen er så en kage eller er det i virkeligheden et stykke konfekt?

Kagen smager fantastisk, bliver sød, tung, svampet og konfektagtig. Tak til Anne for den gode idé 🙂

DSC_2095

Jeg har eksperimenteret lidt med Anne’s kage. Justeret, tilsat og suppleret. Jeg tilsatte lidt appelsinjuice og lidt ekstra mel og så tilsatte jeg nougat og kakaomarcipan, fordi jeg havde nogle julerester i fryseren. Jeg kan sige, at marcipan og nougat ikke gjorde kagen dårligere, slet ikke! 🙂

DSC_2032

Appelsinjuicen gav også kagen et syrligt/sødt appelsinpift og lidt mel gjorde kagen mere kageagtig og mindre klæg. Jeg var også nødt til at tilsætte ekstra mel, da jeg jo havde suppleret med 1 dl appelsinjuice.

Jeg bagte også min kage lidt længere tid en Anne. Nærmest 30 minutter – istedet for 20-25 min. Anne fortæller at kagen skal være meget blød og sætte sig i køleskabet et døgns tid. Vi kunne eller ville ikke vente et døgn. Jeg kan afsløre at kagen smagte fortrinligt på dag 1,men indrømmet. På dag 2 var den bedre. Svampet og konfektagtig 🙂

DSC_2148P.S.: I forhold til Anne brugte jeg også en betydeligt billigere chokolade. Block-chokolade fra Tyskland, som jeg har indkøbt i lidt for rigelige mængder. Anne fortæller om lækkert Valhrona chokolade, men min kage smagte ganske fortrinligt på den billige block-chokolade. Er dog sikker på at man sagtens ville kunne smage forskel, Valhrona vil være bedst, ingen tvivl om det, men heldigvis havde familien og jeg jo ikke andre kager at sammenligne med. 😉  Kagen smagte himmelsk, block-chokoladen til trods.

Godt jeg kunne få gjort indhug i mit block-chokoladelager! 🙂

DSC_2073

Her kommer opskriften på

Svampet og chokoladefyldig kage med nougat og kakaomarcipan: 

200 gram blockchokolade

250 gram sukker

175 gram smør. (brug rigtigt smør. For GUDS skyld! 🙂

5 æg

1 dl. mel

1 dl. appelsinjuice.

100 gram kakaomarcipan eller alm. marcipan (kan udelades)

50 gram nougat (kan udelades)

Som du kan se på opskriften er det nogle lette men meget kalorieholdige ingredienser denne kage består af. Kagen kan snildt laves hurtigt på en hverdag. Den er farlig hurtig at røre sammen, men er en kaloriebombe uden lige. Så jeg tror at jeg vil prøve at begrænse mig til festlige lejligheder 😉

Her i huset er vi i gang med at afprøve forskellige chokoladekager til den forestående konfirmation i familien. Denne chokoladekage ligger p.t. til en klar familiefavorit. Vi skal vist lige have testet nogle stykker, inden der skal serveres en vinderkage for familien?

Tror min familie melder sig glad og gerne som smagsdommere igen. Taknemmelige ofre, er de 😉

DSC_2042

Mindstebarnet i familien (der faktisk er 185 og den allerhøjeste i familien!) skal konfirmeres St. bededag. Allerede nu må man gerne skyde testbagningen i gang, tænker jeg. Hvis du kender mig ret, er det den opgave jeg har allermest lyst til at kaste mig over er faktisk næsten det eneste jeg/vi er tæt på at have styr på. 😉

Børnene har selv lavet invitationen. Spændende at få den sendt ud og se hvad familien siger! Det er en ret alternativ invitation. Så har jeg ikke sagt for meget. Der inviteres bl,a. også til østjysk kaffebord. 2 bløde og to hårde kager defineres det som ifølge  konfirmanden. Bagenørden må i gang med overvejelserne! 🙂

Her kan du se de allerfleste ingredienser til den svampede chokoladekage.
DSC_2027 Fremgangsmåde; 

Ikke nok med at opskriften er enkel og banal, det er fremgangsmåden også.

Smelt smør og chokolade i gryde eller i mikrobølgeovnen. Giv det max 30 sekunder af gangen og rør flere gange undervejs. Det er MEGET hurtigere end gryde.. Prøv det! Fyr bare ikke for meget op for varmen og gør ikke kogetiden længere end 30 sekunder af gangen. Jeg har prøvet mikrobølgeovnsbeholdere hvor bunden pludselig falder ud, p.g.a. rygende varm chokolade. Derfor. Følg mine råd om langsom opvarmning, hvis du bruger mikrobølgeovn til kagen. DSC_2029Sukkeret tilsættes når smør og chokolade er opløst. 
DSC_2034 Sukker og chokoladeblandingen rørest til en tyk sej masse. DSC_2036 Æg røres i et af gangen. 
DSC_2038 Til sidst tilsættes 1 dl. appelsinjuice og 1 dl. mel. Dejen vendes forsigtigt rundt.

Jeg puttede lidt over halvdelen af min chokoladedej i et smurt tærtefad. Fyldte formen ½ op og placérede marcipan og nougat her (har du fået spist alle dine julegodter? Måske har du også en rest på lager du kan bruge? 😉

Fyld op med dej så marcipanen er dækket.

DSC_2040 DSC_2041Herunder gemmer der sig syndige klumper af nougat og kakaomarcipan. Lækkert! 🙂
DSC_2044 Har du for meget dej til dit tærtefad, kan du hælde resten i en mindre form. Så får du en lille mini chokoladekage prøve. Det er nu heller ikke det ringeste, der kan ske, vel? At der er lidt ekstra til testsmagerne? Du bruger samme procedure som ovenfor nævnt.  DSC_2049 Kagerne sættes i ovnen. Anne siger som sagt kun 22-25 minutter v. 175 varmluft. Jeg ville god gerne at mine kage ikke helt blev så “flydende”. De flydende kager skal helst nå at “sætte sig” og det havde vi ikke tålmodighed til at vente på. Vi fik gæster og desserten skulle serveres på dag 1..

Kagen her fik tæt på 30 minutter og alligevel synes manden min, at kagen var lidt for klæg. Det er jo klart, at kagen bliver klæg, når der kun er 1 dl. mel i, men det er smag og behag om man ønsker en fast eller klæg kage. Giv den gerne lidt ekstra bagetid, hvis du vil have en fastere kage. Prøv dig gerne frem. Jeg er sikker på at din familie også gerne vil fungere som testsmagere.  😉DSC_2071
DSC_2078 Vi lod kagen stå og køle af max. en time. Vi spiste den med en kugle god vanilleis til, og jordbær, sammen med vores gæster. Skønne, dejlige, forårsagtige jordbær!  Jeg har ikke foreviget desserten fra vores gæstebord med is, men dagen derpå tryllede vi en lille hurtig jordbær-dessert af jordbær/kage-rester og en lille klat flødeskum.

Den smagte “Vold-nice”  som store teenagedatter siger, og det betyder GODT! 🙂

DSC_2079 DSC_2093Den enkleste og nemmeste måde at tilberede en lækker chokoladekagedessert på! 🙂

Chokoladekage, iskoldt flødeskum, jordbær på tooppen. Voila! 🙂

DSC_2102 Her et foto af kagen dagen derpå. Du kan fornemme de himmelske mundfulde der havde gemt sig i kagen. Kakaomarcipanen og nougaten. Uhm. Når man får sådan en mundfuld indenbords, sættes alt lige på pause en kort skund. Det er sand nydelse! Brug gerne dine julerester i sådan en kage 😉DSC_2145 Konfirmationskagen skal bages dagen før selveste konfirmationen, det ligger fast!

Det bliver en kamp at lade kagen stå så længe! 🙂

DSC_2146Jeg vil ikke kalde min kage for en chokoladeballadekage. Det er jo Annes kage der hedder det. Jeg tror den skal hedde chokolade-konfektkage måske? Hvad synes du?

DSC_2146Kast dig gerne ud i chokoladekageprojektet. En virkelig nem og lækker chokoladekage! 🙂

10
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Barbara Lees

Hej! Jeg skal have gæsternes hn tåler ikke mælkeprodukter.
Kan den- eller an anden opskrift rettes til hende, på forhånd mange tak.
B

Rabia

Uhmmmm den er blevet god. Jeg gav den 50 min og syns stadig den er blød men den er virkelig god. Lidt for sød måske skyldes det at jeg brugte mælkechokolade ??

Rabia

Hmm min kage har ligget i ovnen i 35 min nu og er stadig rimelig flydende. Dejen var oz meget tynd :/ éé dt meningen. Ska li nævnes at jeg kun puttede 4 æg i, men de var str L

Camilla

Hej

Kan man bruge alm marcipan ?

Lene

Mm, den ser godt nok lækker ud. Vi skal også have konfirmation i år og jeg har bestemt mig for to slags brownies – en traditionel og en med hvid chokolade, men tror måske jeg er nødt til at prøve din også 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer