Chokoladekage med nougat og chokolade. Uhm en skøn kage, du får opskriften på her! Den er fyldt med lutter lækkerier,og den smager bare SÅ godt.
En totalt overdådig og meget lækker dessertkage.
Chokoladekagen er meget enkel og med få banale ingredienser. Der er næsten intet mel i, men derimod masser af smør og chokolade.
En konfekt-agtig kage, der er drøj i brug, for chokoladesmagen er ret intens.
Kagen smager fantastisk, den bliver sød, tung, svampet og konfektagtig. Helt perfekt!
Vi bagte kagen til nytår, så det var helt perfekt at jeg kunne få brugt vores rester af blød nougat og marcipan.
En oplagt nytårskage, for den er jo lidt fornem.
En brownie chokoladekage, der vil være et hit at servere med flødeskum ell. vaniljeis og gerne friske bær.
Halløj hvor marcipanen og nougat’en klædte kagen. Kagen kan dog også sagtens bages uden, hvis du ikke har det på lager.
Appelsinjuicen gav også kagen et syrligt/sødt appelsinpift.Appelsin og chokolade er bare en rigtig fin kombination.
Du kan erstattes appelsinjuice med lidt kaffe eller chokolademælk? Du bestemmer 🙂
Det er en meget nem kage at bage og du får opskriften lige her:
Chokoladekage med chokolade, marcipan og nougat – få en god dessert kage opskrift her
Ingredienser
- 200 gram mørk chokolade
- 250 gram sukker
- 175 gram smør
- 5 æg
- 1 dl. mel
- 1 dl. appelsinjuice eller friskpresset appelsinsaft kan erstattes med f.eks. kaffe eller mælk/fløde
- 100 gram marcipan i tern kan udelades
- 50 gram blød nougat i tern kan udelades eller erstattes med f.eks. Nutella
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade i gryde eller i mikrobølgeovnen. Giv det max. 30 sekunder af gangen og rør flere gange undervejs.
- Tilsæt sukkeret, når smør og chokolade er opløst. Rør til en tyk sej masse.
- Rør æg i ét af gangen.
- Tilsæt appelsinjuice og mel. Dejen vendes forsigtigt rundt med en dejspatel.
- Smør et stort tærtefad og hæld halvdelen af dejen heri (mit fad var 28 cm i diameter og 5 cm højt).
- Fordel tern af marcipan og nougat på kagen og hæld resten af dejen på, så marcipanen er dækket. Har du for meget dej til dit tærtefad, kan du hælde resten i en mindre form.
- Kagen sættes i ovnen. Bag kagen ca. 45 minutter v. 175 varmluft. Den skal gerne stadigvæk føles klæg i midten.
- Servér kagen kold med flødeskum eller vaniljeis.
Noter
Kan bages uden marcipan og nougat Fryseegnet
En nem og meget lækker kage med nougat og chokolade – perfekt som dessert kage
Opskriften er nem og enkel, men det er nogle meget fornemme ingredienser denne kage består af.
Jeg brugte en rest kakaomarcipan, men du kan sagtens også bare bruge almindeligt marcipan.
Chokoladekagen er syndig, så servér den gerne en dag det skal være lidt ekstra lækkert. Måske en dage I får gæster?
Kagen er hurtig at røre sammen, men den er en kaloriebombe uden lige. Jeg prøver derfor at begrænse kagen til til festlige lejligheder 😉
Her kan du se de allerfleste ingredienser til den svampede chokoladekage:Her i huset er vi i gang med at afprøve forskellige chokoladekager til den forestående konfirmation i familien.
Denne chokoladekage fører p.t. som familiefavorit.Mindstebarnet i familien (der faktisk er 185 og den allerhøjeste i familien!) skal konfirmeres St. bededag.Børnene har selv lavet invitationen.
Spændende at få den sendt ud og se hvad familien siger! Det er en ret alternativ invitation. Så har jeg ikke sagt for meget.:-)
Børnene har bl,a. inviteret til østjysk kaffebord. 2 bløde og to hårde kager defineres det som ifølge konfirmanden. Herlig udfordring for en Bagenørd 🙂
Vi spiste den lækre chokoladekage som generalprøve med en kugle god vaniljeis til, og et jordbær på toppen.
Skønne, dejlige, forårsagtige jordbær!
Kagen smagte “nice” som store teenagedatter siger, og det betyder GODT i teenagesprog! 🙂
Den enkleste og nemmeste måde at tilberede en lækker chokoladekagedessert på! Chokoladekage, iskoldt flødeskum, jordbær på toppen. Voila! 🙂
Her et foto af kagen dagen derpå. Du kan fornemme de himmelske mundfulde der havde gemt sig i kagen.
Kakaomarcipanen og nougaten. Uhm. Når man får sådan en mundfuld indenbords, sættes alt lige på pause en kort stund. Det er en sand nydelse! 😉Kast dig gerne ud i chokoladekageprojektet og glæd dig til en virkelig nem og lækker chokoladekage! 🙂
Få flere gode opskrifter på lækre chokoladekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej! Jeg skal have gæsternes hn tåler ikke mælkeprodukter.
Kan den- eller an anden opskrift rettes til hende, på forhånd mange tak.
B
Uhmmmm den er blevet god. Jeg gav den 50 min og syns stadig den er blød men den er virkelig god. Lidt for sød måske skyldes det at jeg brugte mælkechokolade ??
Hmm min kage har ligget i ovnen i 35 min nu og er stadig rimelig flydende. Dejen var oz meget tynd :/ éé dt meningen. Ska li nævnes at jeg kun puttede 4 æg i, men de var str L
Hej
Kan man bruge alm marcipan ?
Mm, den ser godt nok lækker ud. Vi skal også have konfirmation i år og jeg har bestemt mig for to slags brownies – en traditionel og en med hvid chokolade, men tror måske jeg er nødt til at prøve din også 🙂