Hel kylling i ovn. Uhm her får du opskriften på en lækker helstegt kylling i ovn med tilbehør.
Mangler du inspiration til en nem og lækker hverdagsmenu, så kig med her.
Det er jo egentlig fredagsmenuen du hører om her, for fredag er jo næsten altid kyllingedag her på matriklen.
Altid, hvergang og hver eneste fredag. Tæt på. Du finder derfor million-vis af kyllingeopskrifter her på bloggen og her følger altså endnu en. 🙂
Du skal bruge ganske få ingredienser og retten er nem at lave, for kylling og tilbehør tilberedes i ét fad. Jeg elsker bare ovnretter med lækre mad i fad retter.
Det er en nem og super smart måde at tilberede en hel kylling på.
En helstegt kylling i ovn med tilbehør. Kyllingen blev her tilberedt på toppen af et lækkert kartoffelfad med gulerødder og timiankartofler.
Alt bliver færdigt i ét og samme fad og kartofler/grønt får smag og sprødsteger i kyllingens stegesky – uhm et hit
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Hel kylling i ovn med timiankartofler og gulerødder – få opskriften her
Ingredienser
- 1 hel fersk kylling Du kan også bruge kyllingelår/kyllingelår med rygben
- 1½-2 kg kartofler skåret i tern
- 1 kg gulerøddder skåret i tern
- 1-2 spsk tørret timian eller frisk. Andre krydderurter kan også bruges -men du kan også nøjes med salt og peber
- ½ dl. olie
- Salt/hvidløgspeber
- Tilbehør: Creme fraiche dressing smagt til med akaciehonning, timian, salt, peber og evt. 1 tsk dijonsennep
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i små tern
- Anret grøntsagerne i et eller to stegefade. Bruger du et enkelt fad, skal grøntsagerne vendes oftere, og bruger du to, bliver de sprødere.
- Hæld olie, salt/peber og timian over og vend godt. Brug mindre olie til det fad hvor kyllingen steger (den afgiver meget fedstof).
- Læg kyllingen i det ene fad ved at skubbe kartofler/grønt lidt ud til siderne. Drys også kyllingen med salt og peber.
- Sæt fadene i ovnen 1 time og 15 minutter v. 175 grader varmluft. Vend kartoflerne flere gange undervejs.
- Når kartofler/gulerødder er sprøde på alle sider, kan de hældes sammen i ét fad.
- Rør dressingen sammen og servér.
Noter
Helstegt kylling med kartofler – en nem ret der bliver færdig i ét og samme fad
Det er en virkelig nem menu, perfekt som hverdagsmenu.
Kyllingen skal have minimum 1 time, men mens den steger, har du jo hænderne frie til andre ting. Terrassetid, højtlæsning, 4 kapitler i din krimi, eller en havevandring måske?
Du kan sagtens også bruge kyllingelår til retten, men så skal der lige kortes lidt af tilberedningstiden.
Servér gerne en god creme fraiche dressing til – det vil smage super godt. Du kan få en nem opskrift på sådan én lige her:
Tilsæt gerne lidt rødløg i både til retten. Bagte løg smager også rigtigt lækkert til, jeg glemte det vist bare lige i fredags.
Nem lækker aftensmad alle i familien kan lide. Store som små vil elske den – og der er jo både grønt, kød og mættende kartofler i.
Nogle dage er det godt med retter der kan laves selv med få ingredienser og næsten ingen forberedelsestid. Hvor der ikke skal tænkes så meget og hvor der bare nemt kan trylles mad til familien, uden dikkedarer.
Har du en airfryer, så kan du også lave en hel kylling i den? Få en god opskrift her.
Timian tilfører retten et godt pift og med en lækker hvid dressing til, er det faktisk en rigtig fin servering.
Et hverdagsmadtip fra mig til dig 🙂
Mig? Jeg er glad og i fuld sving. Har nydt en god lang arbejdsdag og den smukkeste hjemtur på cykel i skønne sommerdufte og med fuglefløjt og solstrejf.
Jeg er storfan af maj-måned. Jeg får aldrig nok af at indsnuse dens dufte, nyde dens farver, høre dens sommerlyde.
Får sådan lyst til at trykke på den store årstids-pauseknap – kunne tiden ikke bare fryse nu? Så ville jeg være komplet lykkelig <3
Håber alt vel hos dig og dine – og at du stornyder skønne maj lige så meget som jeg 🙂
Få flere lækre opskrifter med kylling her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Bare lige til din orientering. Opskriften med helstegt kylling og timiankartofler skriver du i ingredienslisten, at der skal være 2 kg. kartofler i tern, 1 kg. kartofler i tern og i fremgangsmåden skriver du, at kartofler og gulerødder skrælles og skæres i små tern. Mon ikke det ene kilo kartofler i opskriften skal erstattes med gulerødder. Jeg undrede mig da jeg lige så opskriften, så mon ikke også andre har gjort det 🙂 og måske også skrevet som jeg. Venlig hilsen Jane Vestrup