Farsbrød med pølser – en lækker og sikker succes!

  • Forloren hare med pølser
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Altså weekend og så serverer Bagenørden så simpel en hverdagsmenu som et farsbrød med pølsestykker? Ahh jamen, kan hun virkelig mene det alvorligt? Det ser jo ikke engang hverken smukt eller æstetisk ud?

Forloren hare med pølser

Her på bloggen fejrer vi jo ofte glad og gerne hverdagssuccesserne – og serverer gerne nemme lette lækre hverdagsretter, især dem der ender som familiefavoritter, så hvorfor ikke? Hverdage er der jo flest af, ihvertfald i mit køkken.  😉

I min halvdefekte periode, med brækket kraveben, hvor jeg ikke kan lave mad og tage nye billeder, er jeg nu nået til den forlorne hare, og jeg skriver om den uanset om det er lørdag eller onsdag. Retten vil blive et HIT i dit køkken, især hvis du har børn. Siger det bare, så hæng roligt på 😉

Forloren hare med pølser

Opskrift på farsbrød med pølser:

Du skal bruge (4-6 personer i 2 dage):

1 kilo hakket svinekød

1 pakke pølser skåret i skiver

2 æg

4-6 løg i tern (mængden bestemmer du jo helt selv. Vi elsker løg!)

8 revne kartofler

2 spsk sennep

Salt/peber

Evt. : Lidt rasp

Tilbehør: Evt. hasselback kartofler og champignonsauce (eller en anden favoritsauce)

DSC_1638

Sådan laver du farsbrød med pølser:

  • Rør revne kartofler og grofthakkede løg i farsen. Rør godt.
  • Tilsæt æg, sennep og krydderier.
  • Saml evt. farsen med lidt rasp, hvis du synes den er for tynd. Er farsen for fast, så tilsæt evt. lidt mælk.
  • Fordel farsen i et ildfast fad og læg pølseskiver på toppen. Det geniale ved pølserne er at de afgiver god smag til “haren” og at pølsestykkerne bliver lækre sprøde imens de steger dér på toppen. Dine børn vil være enige med mig, bare vent 😉
  • Steg haren 45-60 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Udnyt ovnvarmen til at lave hasselback-kartofler.

DSC_1636

  • Bingo. På 1 time er kød og kartoffeltilbehør færdigt og der er mad nok til to dage. En FEST på hverdage, når der er mad nok til to dage!
  • Jeg lavede champignonsauce til, men lav gerne brun sovs, bearnaisesauce eller en kold creme fraiche dressing? Måske du har en anden favoritsauce?

Der er ingen tvivl om, at denne ret vil blive en familiefavorit i dit køkken. Det er en nem ret, den tager et kvarter at lave og der er mad nok til to dage. Mindst.

Bor du i en familie med umættelige teenagere, er det en genial ret, for der er RIGELIGT af den! På 3. dagen kan du  evt. servere resten som pålæg på en madpakkemad (det vil dine børn også elske) eller svitset på en pande med en omgang pasta og måske ærter til. En drøj, økonomisk og smagfuld ret.
Forloren hare med pølser

 

Det kan godt være at retten ikke scorer topkarakterer for sit æstetiske udtryk, men til gengæld scorer den på så mange andre punkter.

En ganske glimrende ret, måske især til børnefamilien eller  hvis du skal have dine børnebørn på besøg?

Rigtig god fornøjelse med dit farsbrød!
Forloren hare med pølser

Jeg håber ikke du er blæst væk i dag? Vi har været til fødselsdag og kørte hjem i strid pelikan. Vinden rykker så meget i huset at det knager, men der er ild i stearinlysene, og så er det jo egentlig ganske hyggeligt indenfor når det regner og rusker udenfor? 

Håber du har haft en god lørdag, selvom den har været storm-omsust? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Kiddy Vilhelmsen

Første gang jeg laver mad efter en af jeres opskrifter ☺

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer