Svensk pølseret med ris – her får du en god opskrift på en nem lækker ret med pølser.
Svensk pølseret er en gammel klassiker i det danske køkken. Normalt serveres retten med kartofler, men her får du en lidt anderledes udgave: Svensk pølseret med ris.

Min mand er vild med ris, så jeg tænkte, kunne man mon ikke lave svensk pølseret med ris til? Det skulle prøves!
Retten er hurtig og nem at lave, og den er et sikkert hit som nem hverdagsmad.
Gryderetten er så hurtig at lave, at du skal sætte risene over på samme tid, som du begynder på gryderetten. Hjemmelavet fastfood – ja tak! 🙂

Vi havde en pakke Frankfurtere i køleskabet og på – næsten kun – et kvartér fik jeg fremtryllet en virkelig lækker pølseret.
Nem mad til hele familien. Lav gerne en stor portion, så I har nok til dagen efter også. I vil helt sikkert elske retten derhjemme.
Saucen er cremet og med god smag af tomatpure, ketchup og paprika. Fløden afrunder retten og giver tomatsovsen en skøn, mild smag.
Skøn tomatsauce, du sagtens kan bruge som grundopskrift til andre retter. 
Du skal bruge ganske få ingredienser til denne pølseret og mon ikke du har de fleste derhjemme.
De fleste børn og voksne er også vilde med pølser og tit kan pølser købes på tilbud.
Retter med pølser er derfor populære i mange hjem, ihvertfald hjemme hos os.
Nederst i dette indlæg kan du finde flere opskrifter på lækre retter med pølser.
Svensk pølseret med ris – lækker ret med pølser

Ingredienser
- Olie eller smør til stegning
- 1 svinebouillonterning anden bouillon kan bruges
- 2 store løg
- 350-400 gram pølser alle slags kan bruges f.eks. wienerpølser, frankfurter eller kyllingepølser. Du kan sagtens bruge flere pølser.
- 140 gram koncentreret tomatpure 1 stor dåse
- 2 dl ketchup ca.
- 1 spsk paprika smag til
- 1½ dl mælk eller vand
- 2½ dl fløde både Cremefine, piskefløde, madlavningsfløde eller mælk kan bruges
- Salt og peber smag til
- Tilbehør: ris, pasta eller kartofler
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på posen.
- Pil og hak løgene fint. Svits dem i lidt olie eller smør i en gryde, til de er klare. Svits også bouillonterningen med. Skær pølserne i skiver, og steg dem med. Jeg brugte frankfurtere

- Tilsæt paprika og lad det stege med et par minutter.

- Kom ketchup, koncentreret tomatpure og vand/mælk i gryden.

- Hæld fløden ved. Jeg brugte Cremefine, men alle slags fløde kan bruges. Mælk også.

- Lad saucen småkoge 5-10 minutter. Smag til med salt og peber og evt. ekstra ketchup og paprika. Er saucen blevet for tyk, så supplér evt. med lidt mælk.

- Server din svenske pølseret sammen med ris. Vi spiste også grønne ærter til.

Noter

Nem gryderet med pølser – hurtig aftensmad klar på et kvartér!
Vi er vilde med svensk pølseret herhjemme og elsker selvfølgelig klassikeren med kartofler. Jeg har også prøvet at lave den hurtigere version med pasta.
Hjemme hos os er vi vist bare vilde med alle versioner af den populære gryderet.
Svensk pølseret kan sagtens laves uden at man behøver bruge timevis i køkkenet.
Prøv denne version med ris, hvis du vil lave aftensmad i en fart derhjemme, måske på en travl hverdag?
Du kan selvfølgelig sagtens servere kartofler til eller i retten i stedet. Måske du har en rest kogte kolde kartofler du kan bruge?
Denne svenske pølseret kan også serveres med pasta i stedet for ris. Du bestemmer.
Vi spiste ærter til, som vi dampede kort tid i mikroovnen. Aftensmad på en halv time. Det kan vi lide. 🙂
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Uh – jeg er sikker på I får en ny livret derhjemme. 
Tips og variationer til svensk pølseret med ris
- Brug den type pølser, du bedst kan lide eller dem du kan finde på tilbud. Alle slags kan bruges også cocktailpølser.
- Retten bliver mest cremet med fløde, men fløde kan også erstattes med mælk, vand eller Cremefine, hvis du vil spare på kalorierne.
- Kan du godt lide en ekstra krydret version, så smag evt. til med lidt cayennepeber, chili eller stærk paprika.
- Tilsæt evt. grøntsager til retten. Porrer, gulerødder i små tern, snackpeber eller rød peberfrugt vil passe godt til retten.
- Server gerne retten med et drys frisk persille på toppen.
Vil du lave en fedtfattig version af denne svensk pølseret?
Jeg brugte Cremefine fløde til retten, men du kan sagtens lave retten med skummetmælk eller vand, hvis du gerne vil lidt på kalorierne.

Svensk pølseret med ris er perfekt hverdagsmad, når der skal hurtig aftensmad på bordet.
En nem og lækker ret, som hele familien kan lide.
Hvorfor hedder det svensk pølseret?
Det er uvist hvorfra retten har sit navn, men efter sigende skulle den faktisk slet ikke stamme fra Sverige.
Derimod skulle retten være af dansk oprindelse og være opfundet på af en flok danske spejdere på lejrskoletur til Sverige. Retten skulle man have lavet på den sidste dag, hvor man lavede en gryderet af alle resterne fra ugen.
Om det virkelig passer, skal jeg ikke kunne sige, men ét er sikkert: Retten smager skønt!
Hvis du er vild med gryderetter med pølser, så prøv også denne pølsegryde eller denne pølse stroganoff.
Få flere opskrifter på gryderetter med pølser her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






