Flanksteak – stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce

  • Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce

Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauceÅret rinder ud og måske du er på jagt efter et godt stykke kød at servere nytårsaften?

Hvad med en flanksteak? Vi stornød én i dag og jeg kan betro dig, at det er et rigtigt godt og nemt stykke kød at tilberede. Kødet bliver mørt og lækkert og det smarte er, at du nemt kan lave en lækker pandesauce, når du har stegt kødet. Win-win.

To fluer med et smæk. Flanksteaks varierer i størrelse, men gå efter én af de største, hvis du kan vælge. Steger du en lille flanksteak, så vær obs på kun at lade den stege få minutter.

 En flanksteak kan med fordel grilles, og du kan finde opskrifter på lækre grillede flanksteaks her.Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauceI dag stegte vi flanksteaken på en pande, for så er det nemmere at lave en lækker pande-flødesauce bagefter. Uhm. Kog panden af med fløde og et par dl. vand. Krydr godt og jævn med maizena. Voila. En lækker flødesauce til kødet. 🙂

Det er rigtigt nemt at tilberede en flanksteak og kødet bliver ofte mere mørt end en almindelig steak. Måske det  handler om udskæringen eller mon det er fordi kødstykket er større, at det ikke så nemt tørsteger? Jeg tror det. Lækkert er det 🙂Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauceEn godt krydret flanksteak stegt i smør på begge sider. Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauceUhm 🙂Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauceDet er nemt at stege en flanksteak. Kig med på opskriften nedenfor.

Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce
Flanksteak er nemt at tilberede og kødet bliver mørt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce
Kategori: gæster og festlige retter
Keyword: flanksteak, flanksteak på pande, steak
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 flanksteak ca. 800 gram
  • 25 gram smør
  • Salt/hvidløgspeber

Pandesauce: 2½ dl fløde (gerne kaffefløde), 2½ dl kogende vand. Jævning

    Sådan gør du

    • Krydr flanksteaken godt og svits den 1 minut på hver side på en tør meget varm pande
      Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce
    • Tilsæt smør og sænk temperaturen til middelvarme. Lad flanksteaken stege ca. 4-6 minutter på hver side, afhængigt af hvor stor din flanksteak er. (kernetemperatur 58-60 grader - hvis du er til rødt kød).
      Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce
    • Lad flanksteaken hvile 10-15 minutter - let tildækket med et stykke staniol. 
    • Lav pandesaucen imens:
      Hæld 2½ dl kogende vand på panden. Tilsæt fløde og godt med krydderier. Jævn med maizena-jævning og smag til. 
    • Skær flanksteaken ud i tynde skiver 
      Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce
    • Servér straks, gerne med pommes frites eller olieristede kartofler
      Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce

    Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauceMåske du har fået lyst til en lækker flanksteak-menu? Det er en nem menu, der vil være hit ved dit middagsbord, en dag det skal være lidt ekstra lækkert. Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauceMøre, lækre skiver oksekød og en lækker flødesauce. Vi spiste olieristede kartofler til og nykogt broccoli. En skøn menu 🙂

    Måske der også snart skal flanksteak på menuen hjemme hos dig? 🙂
    Flanksteak - stegt på pande. Mør og med lækker fløde-pandesauce

    Mere inspiration

    Skriv en kommentar

      Tilmeld mig notifikationer  
    Underret mig om
    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer