Flanksteak i ovn, på pande eller grill. I dag får du opskriften på hvordan du tilbereder en lækker okseflanksteak.
Weekenden eller nytårsaften nærmer sig og måske du er på jagt efter et godt stykke oksekød at servere?
Hvad med en flanksteak?
Vi stornød én i dag og jeg kan betro dig, at det er et rigtigt godt og nemt stykke kød at tilberede.
Kødet bliver mørt og lækkert. Det smarte er også, at du nemt kan lave en lækker flødesovs af pandens stegesky, ihvertflald hvis du steger den på pande. Win-win. To fluer med et smæk.
Flanksteaks varierer i størrelse, men gå gerne efter én af de største, hvis du kan vælge.
Dagens flanksteak stegte jeg på pande, men du kan også sagtens tilberede den i ovn eller på grill. Få tips nedenfor
Det er rigtigt nemt at tilberede en flanksteak og kødet bliver ofte mere mørt end en almindelig steak.
Måske det handler om udskæringen? Måske det er fordi kødstykket er større, så det ikke så nemt tørsteger?
Det er jo faktisk næsten én stor steak man steger. Uhm lækkert.
Det er nemt at stege en flanksteak. Kig med på opskriften nedenfor.
Flanksteak – få en nem opskrift til pande, i ovn eller på grill
Ingredienser
- 1 flanksteak ca. 800 gram gerne større
- 25 gram smør
- Salt/hvidløgspeber
Pandesauce:
- 2½ dl fløde
- 2½ dl kogende vand
- jævning
- salt/peber
Sådan gør du
- Krydr flanksteaken godt og svits den 1 minut på hver side på en tør meget varm pande. Tilsæt smør og sænk temperaturen til middelvarme. Lad kødet stege ca. 4-6 minutter på hver side, afhængigt af størrelse
- Brug gerne stegetermometer. Kernetemperatur 58-60 grader for rødt kød og 60-65 grader for medium stegt kød. Lad kødet hvile 10-15 minutter - let tildækket med et stykke staniol.
- Lav pandesaucen imens: Hæld 2½ dl kogende vand på panden. Tilsæt fløde og godt med krydderier. Jævn med maizena-jævning og smag til.
- Skær flanksteaken ud i tynde skiver
- Servér straks, gerne med pommes frites eller olieristede kartofler
Noter
Mør og lækker flank steak af oksesteg klar på få minutter – på pande, i ovn eller grill
I dag stegte jeg dagens flankesteg på en pande, for så er det nemmere at lave en lækker pande flødesovs bagefter.
Uhm. Kog panden af med fløde og et par dl. vand. Krydr godt og jævn med maizena. Voila. En lækker sovs til det dejlige oksekød. 🙂En godt krydret steak stegt i smør på begge sider.
Oksekødet skal stege ca. 4-6 minutter på hver side eller 15-20 minutter i ovnen.
Forbrun den gerne, inden du sætter den i ovnen v. 175 grader varmluft alt efter stegens størrelse. Gå efter en kernetemperatur på ca. 58-60 grader for rødt kød eller 60-65 for medium stegt.
Kan med fordel også grilles, – få opskrifter til inspiration her.
Griller du din flanksteg eller tilbereder du den i ovn, skal du også lige huske at kødet skal hvile i 15 minutter.
Måske du har fået lyst til en lækker steak menu? Det er en nem menu, der vil være hit ved dit middagsbord, en dag det skal være lidt ekstra lækkert.
Måske I skal have gæster eller bare gerne vil kræse lidt ekstra i weekenden?
Møre, lækre skiver steak skiver med god flødesovs.
Vi spiste olieristede kartofler til og nykogt broccoli. En skøn menu 🙂
Måske der også snart skal en dejlig okseflanksteak på menuen hjemme hos dig? Du vil helt sikkert ikke fortryde det 🙂
Det var rigtig lækkert. Brugte opskriften på olieristede kartofler som tilbehør.
Tak for en rigtig god opskrift.