Året rinder ud og måske du er på jagt efter et godt stykke kød at servere nytårsaften?
Hvad med en flanksteak? Vi stornød én i dag og jeg kan betro dig, at det er et rigtigt godt og nemt stykke kød at tilberede. Kødet bliver mørt og lækkert og det smarte er, at du nemt kan lave en lækker pandesauce, når du har stegt kødet. Win-win.
To fluer med et smæk. Flanksteaks varierer i størrelse, men gå efter én af de største, hvis du kan vælge. Steger du en lille flanksteak, så vær obs på kun at lade den stege få minutter.
En flanksteak kan med fordel grilles, og du kan finde opskrifter på lækre grillede flanksteaks her.I dag stegte vi flanksteaken på en pande, for så er det nemmere at lave en lækker pande-flødesauce bagefter. Uhm. Kog panden af med fløde og et par dl. vand. Krydr godt og jævn med maizena. Voila. En lækker flødesauce til kødet. 🙂
Det er rigtigt nemt at tilberede en flanksteak og kødet bliver ofte mere mørt end en almindelig steak. Måske det handler om udskæringen eller mon det er fordi kødstykket er større, at det ikke så nemt tørsteger? Jeg tror det. Lækkert er det 🙂En godt krydret flanksteak stegt i smør på begge sider.
Uhm 🙂
Det er nemt at stege en flanksteak. Kig med på opskriften nedenfor.

Ingredienser
- 1 flanksteak ca. 800 gram
- 25 gram smør
- Salt/hvidløgspeber
Pandesauce: 2½ dl fløde (gerne kaffefløde), 2½ dl kogende vand. Jævning
Sådan gør du
- Krydr flanksteaken godt og svits den 1 minut på hver side på en tør meget varm pande
- Tilsæt smør og sænk temperaturen til middelvarme. Lad flanksteaken stege ca. 4-6 minutter på hver side, afhængigt af hvor stor din flanksteak er. (kernetemperatur 58-60 grader - hvis du er til rødt kød).
- Lad flanksteaken hvile 10-15 minutter - let tildækket med et stykke staniol.
- Lav pandesaucen imens:Hæld 2½ dl kogende vand på panden. Tilsæt fløde og godt med krydderier. Jævn med maizena-jævning og smag til.
- Skær flanksteaken ud i tynde skiver
- Servér straks, gerne med pommes frites eller olieristede kartofler
Måske du har fået lyst til en lækker flanksteak-menu? Det er en nem menu, der vil være hit ved dit middagsbord, en dag det skal være lidt ekstra lækkert.
Møre, lækre skiver oksekød og en lækker flødesauce. Vi spiste olieristede kartofler til og nykogt broccoli. En skøn menu 🙂
Måske der også snart skal flanksteak på menuen hjemme hos dig? 🙂
Skriv en kommentar