•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Solen skinner. Hvad skal vi grille?

Det kan være svært at finde på, men i dag får du en rigtig god anbefaling til grillen. En flanksteak er det lækreste oksekød, det er nemt at grille og så er det færdigt på kort tid.

En flanksteak kan man vel godt kalde en stor steak, som er kendetegnet ved, at den serveres udskåret i skiver. Vægten kan svinge fra ca. 400 gram og op til over 1 kg.Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad

Vi går gerne tit efter de største, da vi synes de er nemmest at grille, så de bliver møre.

Tilberedningstiden afhænger af hvor stort dit kødstykke er. Den flanksteak, du skal høre om i dag, blev kun grillet 3 minutter på hver side ved inddirekte varme, ved ca. 200 grader. En hurtig og nem grillmenu og kødet blev super lækkert.

Vi griller på en gasgrill, men har du ikke nogen grill, så fortvivl ej. Kødet kan sagtens tilberedes på pande eller i ovnen også, gå bare efter samme stegetid og kernetemperatur (ca.)Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad

Opskriften på den lækre marinerede grillede flanksteak får du lige her:

Flanksteak på grill – marineret. Nem grillmad

Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad
Grillet marineret flanksteak - nem grillmad
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 22 minutter
Samlet tid: 23 minutter
Ret: Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: flanksteak, marineret flanksteak
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 flanksteak (vores vejede ca. 800 gram) gerne marineret (men én uden marinade kan også sagtens bruges)

Sådan gør du

  • Grill flanksteaken ved indirekte varme, ca. 3-4 minutter på hver side, eller til en kernetemperatur på ca. 58 grader. Tilberedningstiden afhænger af vægten på kødet
  • Lad flanksteaken hvile i ca. 10-15 minutter indpakket i stanniol
    Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad
  • Skær kødet ud i skiver, på tværs af fibrene. Servér
    Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad
  • Servér gerne pommes frites og bearnaisesauce til kødet, men en god pastasalat var også rigtig fin. Kødet smager også godt i en burger
    Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad

Noter

Tilberedningstiden afhænger af flanksteakens størrelse. Pas på med ikke at grille kødet for længe. Hviletiden er vigtig
Du kan finde opskrifter på grillmarinader her
Flanksteaken kan tilberedes på grillpande eller i ovn også
Kødet smager godt i burgere også
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En grillet marineret flanksteak – er SÅ nemt at tilberede på grillen

Flanksteak på grill - marineret. Nem grillmad
Kernetemperaturen på kødet skal være ca. 58-60 grader, men det kan være svært at måle temperaturen, når kødstykket er så fladt. Vi plejer at give kødet ganske få minutter på hver side og så lade kødet hvile et kvarters tid.

Den flanksteak du skal høre om i dag var købt færdigmarineret, men det er faktisk nemt at lave sin egen marinade til grillet kød, du kan finde forskellige opskrifter på bloggen lige her:

Kan du ikke opdrive en marineret flanksteak, så bruger du jo bare en helt almindelig flanksteak, som du krydrer godt, alternativt pensler med noget barbecuesauce? Du bestemmer 🙂

Vi spiste den lækre flanksteak en sommerlig pastasalat med karrydressing. En skøn menu. Opskriften på den gode pastasalat finder du lige her:

Pastasalat med karrydressing - nem opskrift
Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak
Se opskriften her
Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Flanksteak er et lækkert stykke oksekød og faktisk er det ofte rimeligt billigt at købe. Vi har aldrig prøvet at tilberede en flanksteak, der ikke blev mør og lækker, så den anbefaling giver jeg da straks videre til dig. Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak


  •  
  •  
  •  
  •  
  •