•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Er du også vild med flødekartofler?

Cremede, lækre og smagfulde flødekartofler. Åh jeg elsker dem og du kan finde en masse opskrifter på de lækre flødekartofler på bloggen i adskillige afskygninger.DSC_9331

Klik på dette link og du kommer til alle bloggens flødekartoffel-opskrifter

Den variant du skal høre om i dag er en lækker variant med forårsløg og hvidløg – løgene giver flødekartoflerne den lækreste smag, så prøv du gerne denne variant også.

Du kan sagtens udskifte forårsløg med andre grøntsager, rød peber f.eks.?

Foretrækker du flødekartoflerne uden grøntsager, så udelader du dem jo blot. Flødekartofler cremede med forårsløg

Jeg kan godt lide at flødekartofler har lidt kant og lidt ekstra god smag, selvom jeg nu også er ret så vild med den klassiske udgave med fløde, løg og hvidløg. 

DSC_9326Flødekartofler er nemme at lave. Det største arbejde ligger i at få skrællet kartoflerne og skåret dem i skiver.

Få gerne hjælp til kartoffelskrælningen og brug også gerne en køkkenmaskine til at snitte, så går det lidt lettere. Snit gerne kartoflerne i tynde skiver, så synes jeg  flødekartoflerne bliver bedst 🙂

Opskriften på dagens flødekartofler får du lige her

Flødekartofler opskrift – cremede med forårsløg

Flødekartofler opskrift - cremede med forårsløg
Cremede flødekartofler med forårsløg og hvidløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Flødekartofler opskrift - cremede med forårsløg
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: flødekartofler, flødestuvede kartofler, forårsløg
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 kg kartofler skåret i tynde skiver
  • 3 løg i skiver
  • 4-6 fed hvidløg friskpressede - mindre kan bruges
  • 3-5 forårsløg kan erstattes med 2-3 porrer eller udelades
  • 7,5-10 dl fløde piskefløde, kaffe- eller madlavningsfløde Fløden skal dække mindst halvdelen af kartoflerne, gerne mere. Jo mere fløde, jo bedre
  • Salt/peber
  • evt. revet ost gerne fuldfed Danbo eller havarti

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og løg og skær dem i tynde skiver. Bland kartofler og løg og fordel dem i ildfaste skåle eller i en bradepande eller ildfast fad
    Flødekartofler cremede med forårsløg
  • Tilsæt krydderier og friskpressede hvidløgsfed. Drys med salt/peber og tilsæt fløde.
    Flødekartofler cremede med forårsløg
  • Har du en osterest så riv/skær gerne lidt ost på toppen. Al slags ost kan bruges, men ost kan sagtens også udelades.
    Flødekartofler cremede med forårsløg
  • Dæk fadet/fadene med stanniol og sæt kartoffelfadene i ovnen og bag dem nu i 60-75 minutter v. 175 grader varmluft. Kartoflerne er færdige, når de er møre og gennembagte. (bruger du et højt fad, skal kartoflerne have længere tid)
    Flødekartofler cremede med forårsløg
  • Tag stanniolet af de sidste 10 minutter så kartoffelfadene kan få en gratineret overflade
    Flødekartofler opskrift - cremede med forårsløg

Noter

Hvis du ikke bruger stanniol på dine fade, kan fløden nemt fordampe og dine flødekartofler kan blive tørre.
Du kan også fordele blandingen i 2 skåle: lave den ene skål som flødekartofler "classic" med løg og hvidløg og den anden skål med hvidløg/forårsløg
Forårsløg kan sagtens udelades eller erstattes af f.eks. rød peber - det smager også rigtigt lækkert.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Flødekartofler med hvidløg og forårsløg – cremede og lækreFlødekartofler opskrift cremede med forårsløg

Jeg kan godt lide at flødekartoflerne bliver godt cremede og derfor tildækker jeg mine skåle med stanniol. Jeg har prøvet mange gange, at fløden fordamper på flødekartoflerne og det synes jeg bare er super ærgerligt.

Brug gerne tricket med at fjerne stanniolet de sidste 10 minutter, så kan de blive fint gratinerede alligevel og den gode cremede flødesauce er bevaret

Flødekartofler smager godt som tilbehør til alt – til glaseret skinke f.eks., en god culottesteg eller også bare til en god portion verdens bedste frikadeller?Flødekartofler opskrift - cremede med forårsløg

Flødekartofler forsvinder altid på et buffetbord og de er også gode til julefrokosten. De er smarte at lave hvis du alligevel har ovnen igang til en steg f.eks.?

Kartoflerne er smarte at servere, hvis du har inviteret gæster, for de kan fint holde sig klar i ovnen ved svag varme, til I er klar til at sætte jer til bords.

Spring du roligt på denne opskrift på cremede flødekartofler med den fineste løgsmag.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •