•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Marineret skinke og flødekartofler med peberfrugt i RömertopfKan man lave chips selv? Ork ja, det kan man da og det er faktisk meget nemt.

Du skal bare skrælle nogle kartofler, skære dem super tyndt ud, pensle med rigeligt olie og drysse med salt.

Voila. Herefter klarer ovnen resten af arbejdet.

Det største problem er nu, at du er nødt til at vente på at dine chips bliver færdige…Ventetiden kan være lang….og svær….også selvom det kun er en halv time 🙂

Dine råstegte kartofler vil dufte himmelsk i ovnen og du skal vogte godt over dem, for balancen mellem succes og fiasko er hårfin – lynhurtigt kan kartoffelchips’ene branke – så hold du et vågent øje

Til 4 personer fylder kartoffelchip’sene 2 bageplader, så måske det kan blive et problem hvis du skal lave chips til mange?Råstegte kartofler opskrift på hjemmelavede chipsI vil kunne spise MANGE råstegte kartofler pr. mand, så du skal være forberedt på at lave rigeligt.

Chips’ene vil kunne laves i friture også og du vil også kunne stege dem på en pande i rigeligt olie, men jeg synes nu at ovnen er nemmest at bruge.

Du får opskriften lige her:

Råstegte kartofler opskrift på hjemmelavede chips

Råstegte kartofler opskrift hjemmelavede chips
Råstegte kartofler - opskrift på hjemmelavede chips
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 26 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Råstegte kartofler opskrift på hjemmelavede chips
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: hjemmelavede chips, kartofler, råstegte kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • kilo kartofler skåret i 5 mm skiver (eller skåret så tyndt som muligt)
  • Rigeligt olie til pensling solsikke- eller rapsolie
  • Salt

Sådan gør du

Råstegte kartofler

  • Skræl kartoflerne og skær dem i 5 mm tynde skiver.
  • Pensl med rigeligt olie og læg kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kartoffelskiverne skal ikke lægge i lag og må helst ikke røre hinanden. Brug evt. to bageplader
  • Drys med salt.
  • Steg kartoflerne ca. 30-40 minutter. v. 175 grader varmluft (afhængig af tykkelse). Hold øje med dem. De er færdige, når de er sprøde, gyldne og chipsagtige. Kartoflerne må ikke branke.
    Jo tyndere kartoffelskiver, jo kortere tilberedningstid.
    Vend evt. kartoflerne undervejs, men det er ikke strengt nødvendigt
  • Drys med ekstra salt straks de råstegte kartofler er kommet ud af ovnen

Noter

Hvis du snitter kartoflerne meget tyndt f.eks. med et mandolinjern, kan tilberedningstiden i ovnen forkortes til det halve
De hjemmelavede chips skal spises straks de kommer ud af ovnen.
Servér gerne aioli til de hjemmelavede chips eller guacamole - det smager skønt!
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Skønne råstegte kartofler – eller perfekte hjemmelavede chips

Vi spiste de lækre råstegte kartofler til en portion svinemørbradbøffer i flødesovs med løg og champignon – jeg siger dig bare, at det var en vindermenu. Uhm et hit, som gav jubel omkring middagsbordet.

Mørbradbøffer i flødesauce med løg og champignon

De råstegte kartofler vil være fine at servere til rigtigt mange retter

..og faktisk smager de også godt som de er, serveret med en god dip til, ja næsten som chips? Dip kunne være aioli eller det kunne også være en god chilimayo?

Prøv dem også med en god guacamole til – uhm det ville være en fornem snack-servering.

Perfekt forret eller som snack til en fodboldkamp eller en god film?

Du vil blive så populær, hvis du tryller en portion hjemmelavede chips. Tro mig 🙂Råstegte kartofler opskrift på hjemmelavede chips


  •  
  •  
  •  
  •  
  •