Champignonsovs – uhm i dag får du opskriften på en rigtig lækker svampesauce med champignon.
Er du også vild med champignonsovs?
Her i huset er vi vilde med hjemmelavet svampesauce og faktisk er det jo slet ikke så svært at lave selv.
Faktisk kan en sovs være klar på under ½ time og den smager bare SÅ meget bedre end den færdigkøbte på brev eller i glas.
Champignonsovsen smager perfekt til en god karbonade , til en god wienerschnitzel eller til kyllingebryst?
Saucen vil være et hit til hverdag men den vil også være fin at servere for dine gæster i weekenden.
Nederst i dette indlæg får du flere lækre opskrifter med champignon
Hjemmelavet champignonsovs er rigtig nem at lave og du får opskriften lige her:
Champignonsovs – få opskriften på en nem lækker svampesauce med champignon og fløde hér
Ingredienser
- 400 gram rensede champignon (flere/færre er også ok). Andre svampe kan bruges - champignon fra glas også
- 25 gram smør
- 1 bouillonterning fond fra kylling, svine- oksekød kan også bruges
- 2-3 fed pressede hvidløg
- 3-4 spsk. hvidvinseddike kan erstattes med hvidvin
- 2 spsk. sød fransk sennep
- 1 tsk. tørret estragon eller 1 spsk frisk. Kan erstattes med andre krydderurter
- 3 dl. kogende vand
- 5 dl fløde jeg brugte madlavningsfløde, men kaffefløde eller piskefløde kan også bruges. Du kan nøjes med 2½ dl fløde.
- Hvid saucejævner eller en maizenajævning
- Salt/peber gerne hvidløgspeber, hvis du har
- Evt. ½ tsk sukker
- Evt. hvidvin eller citronsaft
Sådan gør du
- Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver.
- Smelt smørret og tilsæt bouillonterning
- Tilsæt champignon, sennep og friskpresset hvidløg. Svits til champignonerne har taget farve
- Tilsæt kogende vand (eller fond), estragon, salt og peber.
- Tilsæt hvidvinseddike og også gerne en sjat hvidvin, hvis du har. Tilsæt fløde og lad saucen simre ved svag varme ca. 5 minutter til den har tyknet lidt.
- Jævn saucen inden servering med hvid saucejævner. Smag saucen til med salt, hvidløgspeber og evt. ½ tsk. sukker og evt. lidt hvidvin el. citronsaft
Noter
Lækker hjemmelavet sovs med champignon, piskefløde, hvidløg og estragon
Saucen smager skøn og jeg har brugt rigeligt hvidløg, for det kan vi godt lide i min familie. Du kan dog fint nøjes med 1-2 fed hvidløg, hvis du synes. Estragon er jeg altså ret så vild med. Det er jo også det krydderi der tryller bearnaisesauce så god?
Champignonsoven er fyldt med lutter gode sager. Estragon. Hvidløg. Fløde. Hvidvin eller hvidvinseddike.
Det kan kun blive en god sauce og det er det også. Den kan du godt glæde dig til at servere 🙂
Vi spiste champingnonsovsen til glaseret skinke, ovnstegte kartofler og kogte gulerødder – uhm en lækker menu. Spring du også bare på den 🙂
Det smager skønt! Du kunne også prøve at servere champignon a la creme som tilbehør? Det smager også super godt. Mørbrad a la creme med champignon er virkelig også en lækkerbisken.
God fornøjelse med din champignonsovs – jeg håber du bliver lige så vild med den som jeg 🙂
Hvis du er vild med champignon, så prøv også denne champignontærte eller denne lækre champignonpaté.
Få flere opskrifter med champignon her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10 .