Hurtigt madbrød med mozzarella, hvidløg, oregano, salt og olie

DSC_4495

Skønt!

I dag var der lækre madrester fra i går. Skønne lækre svinekoteletter med den lækreste champignonsauce. Opskriften finder du lige her DSC_4513

I går spiste vi de panerede svinekoteletter med saucen som tilbehør. I dag hældte jeg resten af saucen over koteletterne, og varmede retten ½ time i ovnen. Jeg tilsatte et ekstra glas champignon (brug gerne friske, de er bedre)DSC_4489

Til de lækre koteletter lavede jeg et hurtigt madbrød, og hvordan gjorde jeg så det?DSC_4505Jeg tog en portion dej fra af skålen med koldthævet dej jeg altid har stående i køleskabet. Jeg laver en stor portion i weekenden og har dej til morgen/frokostboller hele ugen. Se her en opskrift på den koldthævede dej som du også kan bruge til müsliboller med abrikos  eller f.eks. madbrød

DSC_4484

Dejen er som tyk havregrød. Jeg fordelte en portion dej på en bageplade og “trak” den ud med en dejskraber med olie på. Tykkelse ca. 2 cm. Jeg lavede lidt små huller i dejen (så olien bedre ville kunne fordele sig)

Jeg dryppede med lidt olie på toppen og dryssede med tørret hvidløg, hvidløgspeber, groft salt og oregano. Har du ikke tørret oregano på lager, så pres gerne nogle friske fed. Bland med lidt olie og “træk” olieblandingen på brødet med en dejskraber.
DSC_4485 Jeg skar en kugle mozzarella i skiver og fordelte på dejen.DSC_4487 DSC_4488Bag brødet i ca. 20-25 minutter. Det kan jo nemt nok tilberedes imens du lige varmer nogle koteletter f.eks. 😉

Så er der et færdigt lækkert madbrød på vej ud af ovnen. Det bliver sprødt udenpå, men blødt indeni. Hvis dejen er lavet i forvejen, er det jo meget få ressourcer det kræver af kokken at fremtylle sådan et brød. Har du ikke prøvet at kaste dig ud i de koldthævede deje, skulle du næsten prøve. Det er SÅ let og lækkert at der kan trylles lækkert brød, også på tidlige og/eller travle hverdage. DSC_4493 DSC_4494Lad brødet hvile et par minutter og klip herefter i mundrette stykker.DSC_4508Servér det lækre brød til de lækre koteletter. Jeg kogte også en lille smule nudler til, som nogle i familien spiste. Vi andre kunne fint nøjes med brød og koteletter.

Uhm elsker rester på dag 2, især hvis de kan trylles lækre med få lette kneb og hvis der kan suppleres med et lækkert madbrød.

Onsdagsmenuen anbefaler jeg også 🙂

Velbekomme.DSC_4514

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer