Majsscones med hvidløg, oregano og parmesan

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_2788

Der har været stille på bloggen. Facebooksiden har ligget brak. Der er næsten intet blevet uploadet på Instagram. Er bagenørden gået død? Nej bagenørden har bare været SÅ trist, bekymret og bange for familiens allerbedste lille yndlingshund, der har været/er meget syg.

Ja jeg indrømmer det gerne. Erkender blankt, det jeg nu ved om mig selv, at jeg altså har tabt mit hjerne til det firbenede væsen! Det betyder så også, at når den firbenede er syg, ja så bliver jeg oprigtigt bekymret.

pelle2

Den lille Pellehund blev i weekenden ramt af en diskusprolaps og har ikke villet gå, spise, drikke. Noget som helst. Jeg har været alene på skansen, manden har været på seminar i Barcelona, så det har krævet sin kvinde at holde sammen på stumperne i hjemmet. Forsøge at give hunden vand med en ske og stoppe medicin i den, selvom den den intet har villet spise.

MEN : Nu SPISER og DRIKKER hunden igen. Den skal ikke akutopereres og manden/sygepasseren/aflasteren er på vej hjem. Hunden sover det meste af tiden og det er godt og dyrlægen mener at alt bliver godt igen. Alt er godt.

Nu kan jeg begynde at vende mig mod mine fornøjelsessysler igen. Jeg har lige et søvnefterslæb af gigantisk størrelse jeg skal have indhentet, men idag har jeg LAVET MAD igen, uploadet til Instagram og graver nu en blog-ide frem fra skuffen der kan skrives lidt på. FEDT at være tilbage igen! 🙂 Gudfrimigvel hvor syge dyr (og børn) trækker tænder ud, men nu er jeg på vej til bage, efter at være blæst omkuld af bekymringer og overraskende store følelser for et ret så lille et dyr.

Hundeejere forstår mig sikkert, ikke-hundeejere ikke. Uanset hvad : I’m back! 🙂

I dag vil jeg skrive om majsscones , som jeg har skrevet om før, men som jeg aldrig bliver træt af at variere. Scones kan jo laves på ingen tid, og kræver ingen hævning eller æltning. I scones bruger man bagepulver istedet for gær, som hævemiddel, hvilket jo reducerer hæve/ælteprocessen betragteligt.  På et kvarter er der friskbagt brød!  Hvem kan sige nej til det 🙂

Opskriften finder du her :  Kilde : Aschehougs store bagebog. Køb  den gerne. Den er god!

suppebrød scones med ost scones polenta ostebrød ost majsscones majsmel hurtigt madbrød hurtige scones hurtige madbrød cheddarscones cheddarost cheddar brød uden æltning brød uden hævning Polentascones med majsmel og cheddarost

Du kan bruge almindeligt hvedemel, men majsmel giver en særlig konsistens og smag synes jeg, og så bliver de gule majsscones så særligt smukke! 🙂

DSC_2744

Fremgangsmåde:

Det er så LET at lave scones!

Bland først de tørre ingredienser, og saml herefter dejen med æg, mælk og olie.

DSC_2750 I forhold til grundopskriften supplerede jeg med 5 fed pressede hvidløg, 50 gram parmesan og 2 spsk oregano. Mest fordi jeg tænkte at det ville give scones’ene en pizzaagtig smag som ville være god?

I virkeligheden vil du jo kunne tilsætte lige præcis det du lyster?

Soltørret tomat, bacontern, skinke eller naturel? Eller hvad med scones til den søde tand

Uendelige muligheder 🙂

Rør dejen sammen. Den vil blive fugtig og klistret. Læg dejklatter i siliconeforme, som vist her, eller læg dem direkte på en bageplade.

DSC_2753Sæt scones’ene i en 200 grader varm ovn (varmluft). Bagetid 12-15 minutter.

Scones’ene er færdige når de er gyldne og sprøde.

DSC_2782 DSC_2783 De lune scones smager, som alt andet nybagt brød, FANTASTISK med iskoldt smør på.

DSC_2784 Spis endelig så mange scones du kan på 1. dagen, der er de nemlig allerbedst. Der er bagepulver i scones, og det betyder jo så desværre, at de godt kan blive lidt triste på 2.dagen (kan dog lunes i mikrobølgeovnen og få et nyt liv).

Prøv sådan en nybagt oste/oregano/hvidløgsscone med en skive ost på. Uhm! Og som sagt, kan disse scones være færdige på næsten ingen tid. 5 minutter tager det at at røre dejen sammen og 15 minutters bagebrød.

Disse scones kommer derfor i fastfood kategorien..;-)

God fornøjelse 🙂DSC_2788 Her i huset laver vi tit madbrød hvis vi får suppe eller pasataretter. Denne dag lavede jeg scones til Pasta Carbonara Uhm! Oregano, ost og hvidløgssmagen i sconesene passede ganske fint til den lidt ferske carbonara-smag.

Kast dig endelig ud i disse scones, men varier dem gerne selv. Skriv gerne om dine erfaringer..

God fornøjelse! 🙂

DSC_2790

 

 


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anja

Ihhhh og jeg blev lige så glad da jeg fik mail om et svar fra dig <3 Har aldrig skrevet en kommentar herinde før, men det var da virkelig en god oplevelse, det må jeg gøre noget mere 😉 haha og ja hold nu op alle de smil der kom afsted! Hvad kan jeg gøre jeg er jo glad og elsker smiley ! Men men men prøver lige og holde igen haha HAr fundet dig , jeg hedder anjasalkvist, hvis du vil følge mig, har desværre ikk en blog, så det der mine billeder ryge ud 🙂 og tit af… Læs mere »

Sus

Velkommen tilbage – du har været savnet 🙂 Jeg har vist udviklet et afhængighedsforhold til din blog… 😉

Håber at din lille Pelle-vaps kommer på toppen i en fart – vi har selv en cocker-hvalp fra november, så jeg tror jeg ved hvordan du har det. Men dejligt at det går bedre 🙂

Kh. Sus

Anja

Elsker elsker din blog, og laver så tit nogle af dine opskrifter 🙂 bla.a disse som flittigt er blevet bagt i mit lille hjem 🙂 tak for det 🙂 så leg du er på instantgram 🙂 hvad hedder du der hvis jeg gerne vil følge dig der også?! Mvh en stor fan 🙂
Ps. Tror jeg elsker min stegeso lige så meget som du elsker din 🙂 så tak for ideer til den også 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer