Julefrokost top 10 – nemme og lækre retter

Skal du holde julefrokost i løbet af december eller se din familie til frokost i juledagene? Måske du er i tvivl om hvad du skal servere for dine gæster monstro?

Her nedenfor har jeg samlet 10 gode opskrifter til dig. Opskrifter på både lune retter, brød, salater og en uundgåelig julekage. Jeg håber du bliver jule-sulten og kan finde god inspiration. Forhåbentlig julefrokost-planlægningen også vil gå lidt lettere?

Du finder både “de gamle kendinge” på julefrostbordet, grønt tilbehør, yndlingsjuledesserten og et tip til julekagen også.

Velbekomme jer – og god fornøjelse med dine julegæster

  1. Slagterens slagterplanke

Tjek med din lokale slagter. Måske han – som min – laver en fortryllende slagterplanke med alskens lækkerier du kan servere? Pålæg i lange baner. Tilbehør. Pølser. Skinker. Alt hvad hjertet kan begære. Det er kun lige ostebordet du selv skal sørge for. Nemmere bliver det ikke.

Det er koster lidt, javist, men det er kvalitet fra en fagmand og til gengæld sparer du både penge på indkøb i dagligvarebutikker og du sparer TID og det er ikke så ringe. 🙂

2) Varm leverpostej med bacon og champignon

Skal du forbi din gode slagter, så tjek lige ud om han har “bag selv”-leverpostej på lager.

Køb et par stykker af dem og måske også nogle skiver at den gode slagter-bacon også. Slagtens baconskiver er tykkere og fyldt med smag. Der skal rigeligt med “topping” på en leverpostej, så top den godt op 🙂

3) Verdens Bedste Frikadeller:

På ethvert julefrokostbord, hører der selvfølgelig også verdens bedste frikadeller. De er vist nærmest uundgåelige 🙂

Denne opskrifter giver Verdens Bedste Frikadeller og de vil være en succes. De vil forsvinde hurtigt fra julefrokost-bordet. Du kan sagtens stege frikadellerne i god tid, fryse ned og tage op før de skal bruges. Frikadeller er en af de nemme, lune retter og en ægte julefrokost-klassiker 🙂

4) Mørbradbøffer med champignon og bløde løg:

Lune mørbradbøffer fyldt med champignon og bløde løg. Uhm – den skønneste servering på en skive lækkert rugbrød. Retten er rigtig nem at lave og du finder opskriften lige her

5) Glaseret hamburgerryg:

Glaseret skinke eller hamburgerryg er også en ægte juleklassiker. Saftig, sprød og med en lækker karamelliseret smag af farin og sennep. En helt perfekt skinke at servere på dit julefrokostbord.

Det er nemt at glasere en skinke og du finder opskriften lige her 🙂

6) Tunmousse med rejer og citron:

Til ethvert julefrokostbord hører også rejer. Massevis af rejer. Gerne serveret med paneret fiskefilet eller halve æg til.

Prøv også at lave en tunmousse til rejerne, det vil også være et hit og der vil blive spist MEGET tunmousse. Tro mig. Tunmousse er totalt undervurderet fiskeforret. Alle elsker den, men firser-retten er vist desværre  gået lidt i glemmebogen. Det fortjener den slet ikke og vi giver den derfor en revival her. Servér gerne et lækkert flute til – hjemmebagt måske? 

Opskriften på tunmoussen finder du lige nedenfor.

7) Lækker rødkålssalat med brændte mandler og appelsin

Der skal også grønt tilbehør på julefrokostbordet og denne rødkålssalat skulle du næsten prøve. Den smager lækkert og vil pynte så smukt på bordet. Rødkålssalaten er nem at lave og opskriften finder du lige her:

8) Hjemmelavet rugbrød med hvidtøl -helt uden surdej

Til en god julefrokost er et godt brød alfa og omega. Et lækkert rugbrød er prikken over i’et og her følger der en opskrift på hjemmelavet rugbrød med julehvidtøl, et brød du kan bage helt uden surdej.

Rugbrødet har i tidens løb fået mange roser med på vejen, fra alle dem der har prøvet at bage brødet. Brødet vil også blive en succes hjemme hos dig, er jeg sikker på 🙂

9) Ris a la mande med vanilje – til mange gæster

Ris a la mande er hofdesserten efter en god julefrokost. Den er faktisk slet ikke til at komme udenom. Måske I putter en mandel i, og dyster om en pakke også?

Denne portion bliver kæmpe stor, med rigeligt til mange lækkersultne gæster. Vil du servere en luksus-version, så prøv at servére den med de gode Amarena-kirsebær til. Nogen serverer også jordbærsauce eller karamelsauce til?

Her følger grundopskriften på ris a la mande. Lav gerne en stor portion. Det bedste i verden er nemlig ris a la mande-rester dagen efter 🙂

10) Ølkage med hvidtøl og iskoldt smør – årets bedste jule ølkage

Når kaffen skal serveres, må der ølkage på bordet. Ingen jul uden ølkage og derfor heller ingen julefrokost ude den lækre, julede ølkage.

Vig ikke bort, når du hører om øl i kage. Kagen smager slet ikke af rigtigt øl, men af sød hvidtøl derimod og de gode julekrydderier, kagen også er fyldt med. Man kommer i totalt julestemning når man bager, serverer og spiser ølkagen, den dufter og smager himmelsk af JUL

10 retter blev serveret. 10 retter der alle vil være et hit at servere på julefrokostbordet.

Velbekomme dig/jer 🙂

Har du slet ikke fået opskrifter nok, kan du finde mange flere juleretter i bloggens helt særlige kategori “Jul hos Bagenørden“.

Rigtig glædelig jul og rigtig god julefrokost til dig 🙂

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer