•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sæsonen for julefrokoster er over os og hermed også sæsonen for sennepsglaseret skinke eller glaseret hamburgerryg – to sider af samme sag.

En glaseret skinke bliver skøn og velsmagende og den er faktisk rigtig nem at lave. Du behøver kun ganske få ingredienser for at kunne glasere og i dette indlæg får du opskriften.Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave

Jeg bruger skinke og hamburgerryg-betegnelser i flæng her, for du kan faktisk glasere begge dele med helt den samme marinade, selvom det er to forskellige udskæringer på grisen.

Og hvorfor nu glasere? Jeg synes klart at smagen bliver bedre og glaseringen holder også på fugten, så stegen bliver saftig og ekstra lækker. Glasering af de røgede stege hører vist også juletraditionerne til, så måske det også er derfor vi sværmer ekstra for dem i december? 🙂Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at laveHer i huset glaserer vi skinke/hamburgerryg året rundt og det kan du snildt også gøre. Stegene smager godt til lækre flødekartofler eller til grønlangkål eller en god grønkålssalat måske?

En glaseret hamburgerryg vil være et hit på et julefrokostbord eller på ethvert buffetbord resten af året. En populær ret, som både børn og voksne er vilde med.

Brug gerne gode skinker/hamburgerryg fra slagteren, når du glaserer, for slagterens stege smager bare bedre og de er nemlig ikke “pumpet” op med vand (tilsat “lage). Du vil opleve, at en slagterhamburgerryg ikke skrumper og svinder ind, som den du køber i supermarkedet. Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at laveNår man glaserer, bruger man farin og sennep og måske du rynker på næsen, hvis du ikke er fan af sennep? Lad dig ikke forskrække. Kombinationen af brun farin og sennep er fænomenal og når farinen smelter sammen med senneppen, bliver smagen ekstra skøn.

Jeg bruger tit sød fransk sennep, som ikke er så kraftig i smagen, så gør du også gerne det, især hvis børn skal spise med 🙂Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at laveDu kan forkoge skinken/hamburgerryggen inden du glaserer, men du kan også, som mig, bare lade ovnen gøre alt arbejdet. Gå efter en kernetemperatur på stegen på ca. 75-77 graderGlaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at laveDu får opskriften på den glaserede hamburgerryg lige her:

Glaseret hamburgerryg – nem lækker opskrift

Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave
Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: glaseret hamburgerryg, glaseret skinke, sennepsglasering
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 stor hamburgerryg min var på 2 kg. Du kan også bruge en skinke f.eks. bayonneskinke
 • 4-5 spsk Sød fransk sennep eller. dijonsennep. Alm. taffelsennep kan også bruges. Stegen skal være smurt ind på alle flader
 • 250 gram brun farin
 • Evt. 1 tsk. tørret timian

Sådan gør du

 • Befri hamburgerryggen/skinken for evt. net/skind
 • Smør skinken ind i sennep på alle sider. Drys evt. med lidt timian (kan udelades).
 • Brug fingrene til at fordele farinen godt på stegen
 • Læg stegen på en rist i en bradepande, gerne med lidt vand i bunden (ellers vil glaseringen brænde på i bunden)
 • Sæt stegen i ovnen og steg den ca. 90-115 minutter v. 150 grader varmluft. (afhængig af stegens størrelse). Vend evt. gerne stegen undervejs. Stegens kernetemperatur skal være på 75-77 grader.(brug stegetermometer).
 • Kig til stegen undervejs. Bliver den for mørk, så vend den eller læg lidt stanniol på toppen
 • Du kan også forkoge stegen og så glasere den 20 minutter til sidst v. 175 grader varmluft.
 • Skæres og nydes straks

Noter

Glaseret hamburgerryg smager skønt med flødekartofler til
Stegen er allerbedst på tilberedningsdagen men smager også kold dagen efter.
Stegen er fryseegnet. Lunes i ovnen efter optøning
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er nemt at lave glaseret hamburgerryg og det smager bare SÅ godtGlaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave

Hvis du ikke har tålmodighed til at vente 1½ time, så kan du sagtens forkoge stegen og slippe med 20 minutters stegetid. Jeg synes dog at meget smag forsvinder, når stegen koges, så jeg foretrækker at ovntilberede, men du bestemmer helt selv jo 🙂
Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at laveMængden af sennep der skal bruges, afhænger af hvor stor din steg er og hvor tykt et lag du smører på. Jeg har brugt sød fransk sennep, for det er den jeg er allermest vild med, men en god dijonsennep vil også være rigtig fin.

Hvis senneppen bliver for stærk, synes jeg smagen bliver for gennemtrængende, men det er vist smag og behag?Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at laveForberedelserne til glaseringen tager kun få minutter og herefter gør ovnen alt arbejdet.

Vær obs på at stegen ikke “branker”. Glaseringen vil nemt “brænde”, når sukkeret karamelliserer, så hold øje og tildæk evt. med stanniol.

Sådan laver du glaseret hamburgerryg – se billederne lige her:

Hvad med at servere en glaseret hamburgerryg til en af julemånedens mange julefrokoster? Du kan også servere den til familien en af juledagene? Den glaserede steg smager også godt resten af året, så du behøver slet ikke vente til jul. 🙂Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at laveEn steg eller en hamburgerryg kan være en stor steg at spise og ofte vil der være rester til dagen efter.Stegen smager skønt serveret koldt dagen derpå også, men du kan også trylle din rest om til en lækker skinkesalat  eller servere den som panerede hamburgerkoteletter måske? Panér med æg og rasp og steg i smør. Uhm en lækkerbisken også 🙂

Så! Nu er du klar til at glasere juleskinken eller julens hamburgerryg…. Jeg er sikker på at den glaserede steg bliver et hit omkring dit middagsbord 🙂Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave


 •  
 •  
 •  
 •  
 •