•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Er det mon en tilfældighed, at der på bloggen i disse dage er rimeligt sunde fiskeretter? Er det mon et tegn på at vi går et sundere år i møde her på bloggen?2015-01-04 14.30.36Nytårsforsætter er der jo rigeligt af, alle har vel et eller flere, men ja tror nu egentlig mest at det er en tilfældighed? Jeg har tænkt mig at fortsætte i samme mad-kage-bage-brød-stil som jeg plejer.

 • Stop madspilds-igangsatte kage-eksperimenter,
 • “Brug hvad du har i køleskabet-aftenmenuer”
 • “Römertopf-retter med alt godt fra fryser og grøntsagsskuffe”.
 • Lidt smør- og sukkerreducerede opskrifter, men ikke højhelligt mange og ikke kun. Ingen askese her! (men jeg øver mig stadig i at sige nej tak, bare engang imellem 😉

Hvorfor så denne tunmousse? Jo såmænd fordi vi havde citron og cremefraiche tilovers fra nytårsaftens laksemousse.

Det er sjældent vi har rigtigt creme fraiche i køleskabet (bruger jo normalt mest tykmælk, af kaloriemæssige grunde), så vi skulle da prøve en tunmousse rørt op med rigtig creme fraiche. Familiemedlemmerne blev ellevilde og de proklamerede højlydt, at de sagtens kunne smage at der var brugt “rigtigt” creme fraiche. Jeg må give dem ret. Til gengæld kunne jeg nøjes med en enkelt mad.2015-01-04 14.20.44Creme fraiche 18% er for fed for mig og sundhedsværdien kan jo også diskuteres. På den anden side, hvis jeg kunne nøjes med en enkelt mad, så ender det måske alligevel med at blive en “kaloriebillig” ret? Lidt men godt? 🙂

Det vil min familie sige og jeg tror jeg er nødt til at gå all-in på creme fraiche bare engang imellem. Sikke tunmoussen blev skamrost og der blev smovset. Der blev også brugt riigeligt creme fraiche, se selv et bjerg! 😉2015-01-04 14.22.36Tunmoussen er nem at lave og nem at købe ind til og fra start til slut kan den laves på under 10 minutter. Går fint an som frokostservering, til buffetborde, som forret med lækkert kurvertbrød til og måske en dag som hovedret en aften det skal gå ekstra tjept. Tunmoussen vil de fleste kunne li’. Den vil blive et hit hjemme hos jer er jeg sikker på. 🙂2015-01-04 14.27.29

Her får du opskriften på:

Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron:

Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 2 dåser tun i vand
 • 2 små fintsnittede rødløg
 • ½ dåse majs
 • dl creme fraiche ønskes mere fedtfattig version, kan cheasy fraiche eller skyr fint bruges
 • Saften af ½ citron den sidste halvdel bruges som pynt.
 • Salt/peber

Sådan gør du

 • Afdryp tun'en og findel den med en gaffel.
 • Snit rødløgene fint og bland dem i tun'en. Gem lidt rødløg til pynt.
 • Tilsæt majs, citronsaft og creme fraiche.
 • Smag til med salt og peber.
 • Pynt med rødløg og citron.
 • Voila! Det var nemt, ikke? 🙂
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

 

2015-01-04 14.29.51Fin og fornem hverdagsservering, der også sagtens vil kunne serveres en dag du får gæster.

Bag gerne et lækkert rugbrød til, hvis du orker, eller køb et lækkert et fra bageren. Du kan også spise tunmoussen på lækkert knækbrød, du bestemmer.
2015-01-04 14.30.04Jeg er mandagsglad. Jeg har været på arbejde i dag og det gik så fint. Der er fremgang for hver dag. Jeg er ikke til at skyde igennem. Jeg er kæphøj. Jeg jokede på arbejdet “Fedt at kunne arbejde. Jeg kan ikke få armene ned!” Det kunne jeg så. Ihvertfald den ene arm hænger stadig dødt og slapt ned, men jeg kan skrive med den på tastatur nu og jeg skal genoptrænes hos fysioterapeuten imorgen.

Jeg er SÅ glad for at det går fremad og selvom jeg også får ondt, nu jeg er begyndt at bruge armen lidt mere, så tænker jeg at det klart går i den rigtige retning.

Jeg glædes over lidt. Jeg har selv lavet millionbøf her til aften, fik hjælp til at hakke løg. Tænk jeg har lavet mad selv! Fantastisk!

Vi går mod lysere tider <3 🙂

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •