Fornem anretning med tunmousse og rejer. Fedtfattig

  • Tunmousse med rejer - fedtfattig
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tænk at man kan lave mad der smager fantastisk, er kalorielet og som ligner en million (ej okay måske kun en halv) med så minimal en indsats.

Er du vild med fiskeanreatninger, så prøv at lav en tunmousse. Det er så enkelt og så let!

Du skal starte dagen før den skal nydes, da den skal køle og stivne i køleskabet en dags tid eller minimum ½ dag.

Her er opskriften på tunmousse. Jeg lavede dobbelt portion. Vi er en sulten familie på 4 og havde en kæmpe bøtte rejer der skulle bruges som topping. Der bliver en STOR portion af 4 dåser tun. Tænker at sådan en mængde ville egne sig godt til et frokostbord/buffetbord en dag du får gæster?

Tunmousse med rejer
Tunmousse med rejer smager lækkert - perfekt til forret eller hovedret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer 20 minutter
Samlet tid: 5 timer 40 minutter
Ret: Tunmousse med rejer
Kategori: forretter
Keyword: rejer, tun, tunmousse
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dåser tun i vand a ca. 185 g
  • blade  husblas
  • dl  tykmælk eller creme fraiche ell. skyr
  • tsk  friskpresset citronsaft
  • ¼  tsk  cayennepeber
  • 1½  tsk  groft salt

Sådan gør du

  • Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Vend tykmælk citronsaft, cayennepeber og salt i tunen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring.
  • Smag til.
  • Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Gerne til næste dag.
    Tunmousse med rejer

Noter

Jeg bruger bare tykmælk til moussen. Kaloriemæssigt svarer det til skyr eller cheasy fraiche light. Det fungerer fint med tykmælk. Fordelen er at vi har det i køleskabet og at det prismæssigt kun koster ca. det halve pr. liter.
Jeg brugte min store rugbrødsform til tunmoussen. Man kunne også have brugt en fin glasskål eller en springform måske med hul i midten? Så kunne man fylde rejerne ind i hullet midt i?

Når tunmoussen har været på køl i 5 timer, kan du tage den ud og vende den rundt på et fad og pynte fint med rejer og mayonnaise.Servér gerne tunmousse på en skive ristet brød eller måske med friskbagt koldthævet flutes

Jeg havde bagt et kæmpe sigtemelsfranskbrød, og smørristede nogle skiver herfra. Det var en god ide, at riste i smør! Sikke en god smag det giver. Opskriften til franskbrødet kan du finde her.

 

Jeg pyntede franskbrødet med et salatblade og par gode skeer tunmousse, dryssede med godt lag rejer og lidt aioli på toppen (senneppen her på billedet nedenunder skal du lige se bort fra)

Pynt også gerne med presset citron og citronskiver på toppen, hvis du har citroner. Færdigpresset citronsaft på flaske kan altså også bruges (det gjorde jeg).

Sådan ser den færdige anretning ud.TunmousseHavde man været lidt mere omhyggelig, kunne man nok godt have anrettet den lidt finere, men jeg er svært godt tilfreds. Tror tunmoussen kommer i kategorien “en af mine livretter”.

Tænk. Og retten er kalorielet!

Der var lækker tunmousse til flere frokoster og til en madbøtte til arbejdet.

Herligt.

Velbekomme! 🙂Tunmousse med rejer


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Gurli

Lækker tunmusse. Jeg har udvidet opskriften med en god håndefuld majs, ligeså meget fine ærter og en god del fintskåret rød peberfrugt, samt lidt finthakket skalotteløg. jeg havde ingen rejer, men det gjorde nu ikke noget. Den blev forøvrigt også smuk at se på. Og så blev den jo endnu sundere pga grøntsagerne.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer