•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tænk at man kan lave mad der smager fantastisk, er kalorielet og som ligner en million (ej okay måske kun en halv) med så minimal en indsats.

Er du vild med fiskeanreatninger, så prøv at lave en tunmousse. Det er så enkelt og så let!

Tunmoussen skal køle minimum ½ dag, så du skal gå i gang først på dagen, hvis din tunmousse skal serveres om aftenen. Du skal ikke fortvivle over at der er brugt husblas i opskriften. Det kan du snildt finde ud af. Følg bare opskriften nedenfor.

Tunmousse vil være et hit på et frokostbord/buffetbord en dag du får gæster? Det vil også være genialt at servere som forret også. Dine gæster vil juble, med garanti. Tunmousse er altid et hit 🙂

Tunmousse med husblas – fedtfattig opskrift

Tunmousse med rejer
Tunmousse med rejer perfekt til forret eller hovedret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer 20 minutter
Samlet tid: 5 timer 40 minutter
Ret: Tunmousse med rejer
Kategori: forretter
Keyword: rejer, tun, tunmousse
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dåser tun i vand a ca. 185 g
  • blade  husblas
  • dl  tykmælk eller creme fraiche ell. skyr
  • tsk  friskpresset citronsaft
  • ¼  tsk  cayennepeber
  • 1½  tsk  groft salt
  • Tilbehør: Rejer og citron

Sådan gør du

  • Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Vend tykmælk citronsaft, cayennepeber og salt i tunen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring.
  • Smag til.
  • Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Gerne til næste dag.
    Tunmousse med rejer

Noter

Jeg bruger bare tykmælk til moussen. Kaloriemæssigt svarer det til skyr eller cheasy fraiche light. Det fungerer fint med tykmælk. Denne tunmousse er lavet uden smør og er derfor i den fedtfattige kategori.
Jeg brugte min store rugbrødsform til tunmoussen. Man kunne også have brugt en fin glasskål eller en springform måske med hul i midten? Så kunne man fylde rejerne ind i hullet midt i?
Tunmousse kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, dog ikke hvis du har pyntet den med rejer.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Tunmousse – jeg elsker denne tunmousse og den er nem at lave

Når tunmoussen har været på køl i 5 timer, kan du tage den ud og vende den rundt på et fad og pynte fint med rejer og mayonnaise.Servér gerne tunmousse på en skive ristet brød eller måske med friskbagt koldthævet flutes

Jeg havde bagt et kæmpe sigtemelsfranskbrød, og smørristede nogle skiver herfra. Det var en god ide, at riste i smør! Sikke en god smag det giver. Opskriften til franskbrødet kan du finde her.

Jeg pyntede franskbrødet med et salatblade og par gode skeer tunmousse, dryssede med godt lag rejer og lidt aioli på toppen

Pynt også gerne med presset citron og citronskiver på toppen, hvis du har citroner. Færdigpresset citronsaft på flaske kan altså også bruges (det gjorde jeg).

Sådan ser den færdige anretning ud.TunmousseHavde man været lidt mere omhyggelig, kunne man nok godt have anrettet den lidt finere, men jeg er svært godt tilfreds. Tror tunmoussen kommer i kategorien “en af mine livretter”.

Tænk. Og retten er kalorielet! Man forstår det ikke! Herligt.

Den tunmousse kan du altså godt glæde dig til.

Velbekomme dig 🙂
Tunmousse med rejer


  •  
  •  
  •  
  •  
  •