Tunmousse med husblas. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker sund fedtfattig tunmousse med tykmælk.

Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Tænk at man kan lave mad der smager fantastisk, og som er ovenikøbet er sundt, fedtfattigt, kalorielet og super nemt at lave.

Er du vild med fiskeanreatninger, så prøv at lave en tunmousse. Det er så enkelt og så let!

Tunmoussen skal køle minimum ½ dag, så du skal gå i gang først på dagen, hvis din tunmousse skal serveres om aftenen.

Det er nemt at lave tunmousse med husblas. Fortvivl ej. Det kan du snildt finde ud af. Følg bare opskriften nedenfor. Jeg tager dig i hånden hele vejen og du får få enkle tips.

Tunmousse vil være et hit på et frokostbord/buffetbord en dag du får gæster?

En tunmousse forsvinder hurtigt på et frokostbord til f.eks. julefrokost eller til en god påskefrokost.

Det vil også være genialt at servere som forret også, gerne serveret med lækkert flute til. Dine gæster vil juble, med garanti. Tunmousse er altid et hit 🙂

Sund tunmousse med husblas – få en god, nem fedtfattig opskrift hér

Tunmousse med rejer
Tunmousse med rejer perfekt til forret eller hovedret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer 20 minutter
Samlet tid: 5 timer 40 minutter
Ret: Tunmousse med rejer
Kategori: forretter
Keyword: rejer, tun, tunmousse
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dåser  tun i vand a ca. 185 g. Kan erstattes med varmrøget laks
  • blade  husblas
  • dl  tykmælk eller creme fraiche ell. skyr
  • tsk  friskpresset citronsaft
  • ¼  tsk  cayennepeber kan udelades eller erstattes med peber eller paprika
  • 1½  tsk  groft salt
  • Tilbehør: Rejer og citron og gerne ristet brød eller flute Jo flere rejer, jo bedre. Brug gerne de extra store grønlandske rejer. Kan også udelades

Sådan gør du

  • Hæld tunfisken i en si og lad den dryppe godt af. Kom tunfisken i en skål og findel den med en gaffel.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Vend tykmælk citronsaft, cayennepeber/peber og salt i tunfisken.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til
  • Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Gerne til næste dag. Du kan også anrette tunmoussen i portionsskåle.
    Tunmousse med rejer

Noter

Jeg bruger bare tykmælk til moussen. Kaloriemæssigt svarer det til skyr eller cheasy fraiche light.  
Jeg brugte min store rugbrødsform til tunmoussen. Man kunne også have brugt en fin glasskål eller en springform måske med hul i midten? Så kunne man fylde rejerne ind i hullet midt i? Du kan også anrette den i små portionsskåle.
Tunmousse kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, dog ikke hvis du har pyntet den med rejer.
Kan også laves med varmrøget laks
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Fedtfattig tunmousse uden smør – jeg elsker denne tunmousse og den er nem at lave

Når tunmoussen har været på køl i 5 timer, kan du tage den ud og vende den rundt på et fad og pynte fint med rejer og mayonnaise.Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Servér gerne tunmousse på en skive ristet brød eller måske med friskbagt koldhævet flute.

Jeg havde bagt et kæmpe sigtemelsfranskbrød, og smørristede nogle skiver. Det var en god ide, at riste i smør! Sikke en god smag det giver. Opskriften til franskbrødet kan du finde her.

Før servering, pyntede jeg pyntede franskbrødet med et salatblade og lagde par gode skeer tunmousse ovenpå. På toppen lagde jeg godt afdryppede rejer og lidt aioli på toppen.

Pesto mayo vil også smage lækkert til.

Jo flere rejer, du bruger, jo bedre. Jeg er vild med rejer, måske derfor jeg siger det. 🙂

Mængden bestemmer du dog selv.  Brug gerne de extra store grønlandske rejer, de er bedst synes jeg. Rejer kan sagtens også udelades. 

Pynt også gerne med presset citron og citronskiver på toppen, hvis du har citroner på lager. Du kan også nøjes med  citronsaft. Det gjorde jeg.

Sådan ser den færdige anretning ud.Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Anret gerne din tunmousse lidt finere, i små serveringsskåle eller portionsskåle f.eks.

Smagen er dog helt i top. Tror denne tunmousse kommer i kategorien “en af mine livretter”.

Tænk. Og retten er kalorielet! Man forstår det ikke! Herligt. Den tunmousse kan du altså godt glæde dig til.

Velbekomme dig 🙂

P.S. Tunfisk kan erstattes med varmrøget laks.
Tunmousse med rejer

Få flere lækre opskrifter på tunmousse her:

1.

Tunmousse med Philadelphia flødeost - opskrift
En nem, hurtig og lækker tunmousse med flødeost
Se opskriften her
Tunmousse med Philadelphia flødeost opskrift

2.

Tunmousse med creme fraiche - uden husblas
Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron
Se opskriften her
Tunmousse med creme fraiche - uden husblas

3.

Tunmousse med rejer og citron - fedtfattig opskrift:
Hjemmelavet tunmousse er et hit og det er faktisk rigtigt nemt at lave. Prøv tunmousse med rejer og citron
Se opskriften her
Tunmousse med rejer, asparges og lime


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.