Tunmousse med husblas. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker sund fedtfattig tunmousse med tykmælk.
Tænk at man kan lave mad der smager fantastisk, og som er ovenikøbet er sundt, fedtfattigt, kalorielet og super nemt at lave.
Er du vild med fiskeanreatninger, så prøv at lave en tunmousse. Det er så enkelt og så let!
Tunmoussen skal køle minimum ½ dag, så du skal gå i gang først på dagen, hvis din tunmousse skal serveres om aftenen.
Det er nemt at lave tunmousse med husblas. Fortvivl ej. Det kan du snildt finde ud af. Følg bare opskriften nedenfor. Jeg tager dig i hånden hele vejen og du får få enkle tips.
Tunmousse vil være et hit på et frokostbord/buffetbord en dag du får gæster?
En tunmousse forsvinder hurtigt på et frokostbord til f.eks. julefrokost eller til en god påskefrokost.
Det vil også være genialt at servere som forret også, gerne serveret med lækkert flute til. Dine gæster vil juble, med garanti. Tunmousse er altid et hit 🙂
Sund tunmousse med husblas – få en god, nem fedtfattig opskrift hér
Ingredienser
- 2 dåser tun i vand a ca. 185 g. Kan erstattes med varmrøget laks
- 3 blade husblas
- 3 dl tykmælk eller creme fraiche ell. skyr
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- ¼ tsk cayennepeber kan udelades eller erstattes med peber eller paprika
- 1½ tsk groft salt
- Tilbehør: Rejer og citron og gerne ristet brød eller flute Jo flere rejer, jo bedre. Brug gerne de extra store grønlandske rejer. Kan også udelades
Sådan gør du
- Hæld tunfisken i en si og lad den dryppe godt af. Kom tunfisken i en skål og findel den med en gaffel.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
- Vend tykmælk citronsaft, cayennepeber/peber og salt i tunfisken.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til
- Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Gerne til næste dag. Du kan også anrette tunmoussen i portionsskåle.
Noter
Fedtfattig tunmousse uden smør – jeg elsker denne tunmousse og den er nem at lave
Når tunmoussen har været på køl i 5 timer, kan du tage den ud og vende den rundt på et fad og pynte fint med rejer og mayonnaise.
Servér gerne tunmousse på en skive ristet brød eller måske med friskbagt koldhævet flute.
Jeg havde bagt et kæmpe sigtemelsfranskbrød, og smørristede nogle skiver. Det var en god ide, at riste i smør! Sikke en god smag det giver. Opskriften til franskbrødet kan du finde her.
Før servering, pyntede jeg pyntede franskbrødet med et salatblade og lagde par gode skeer tunmousse ovenpå. På toppen lagde jeg godt afdryppede rejer og lidt aioli på toppen.
Pesto mayo vil også smage lækkert til.
Jo flere rejer, du bruger, jo bedre. Jeg er vild med rejer, måske derfor jeg siger det. 🙂
Mængden bestemmer du dog selv. Brug gerne de extra store grønlandske rejer, de er bedst synes jeg. Rejer kan sagtens også udelades.
Pynt også gerne med presset citron og citronskiver på toppen, hvis du har citroner på lager. Du kan også nøjes med citronsaft. Det gjorde jeg.
Sådan ser den færdige anretning ud.
Anret gerne din tunmousse lidt finere, i små serveringsskåle eller portionsskåle f.eks.
Smagen er dog helt i top. Tror denne tunmousse kommer i kategorien “en af mine livretter”.
Tænk. Og retten er kalorielet! Man forstår det ikke! Herligt. Den tunmousse kan du altså godt glæde dig til.
Velbekomme dig 🙂
P.S. Tunfisk kan erstattes med varmrøget laks.
Få flere lækre opskrifter på tunmousse her:
1.
2.
3.
Lækker tunmusse. Jeg har udvidet opskriften med en god håndefuld majs, ligeså meget fine ærter og en god del fintskåret rød peberfrugt, samt lidt finthakket skalotteløg. jeg havde ingen rejer, men det gjorde nu ikke noget. Den blev forøvrigt også smuk at se på. Og så blev den jo endnu sundere pga grøntsagerne.