Oksespidsbryst og rodfrugter i Römertopf – langtidsstegt i ØL

  • Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL

Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØLWeekend, møgvejr og tid til simremad. Römertopfen blev fyldt inden lørdagsvagten og da jeg kom kom hjem duftede der lifligt af Römermad. Fantastiske stegeso!

Hvad fyldte jeg så i Römertopfen?

Oksespidsbryst og rodfrugter i Römertopf – langtidsstegt i ØLOksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL

Det gik jo lidt hurtigt, inden lørdagsvagten, så en pose hurtige rodfrugter var en god løsning. At jeg ovenikøbet fik posen til Stop Madspilds-pris, var jo bare helt perfekt.

Jeg fandt en stykke oksespidsbryst i fryseren, et stykke jeg har kredset om nogle gange og ikke rigtigt har kunnet få brugt. I Römertopfen med det.

Det blev den lækreste ret. Stegeskyen siede og jævnede jeg og fik den lækreste brune sauce. Så var der mormormad på matriklen. Igen 😉Hvidløg

Opskriften på den skønne ret får du lige her:

Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL
Mørt og lækkert oksespidsbryst langtidsstegt i øl i Römertopf 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 15 minutter
Ret: Oksespidsbryst og rodfrugter i Römertopf - langtidsstegt i ØL
Kategori: Retter til Römertopf, stegeso og slow cooker
Keyword: oksespidsbryst, rodfrugter, Römertopf, spidsbryst, stegeso
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 pose rodfrugter eller 8 gulerødder, 6 pastinakker, 2 rødbeder
  • 3 rødløg
  • 5 fed hvidløg i skiver
  • Rosmarinkviste.
  • 1 helt stykke oksekød á ca. 1 kg. f.eks. spidsbryst, okseklump, culottesteg, roastbeef eller lignende.
  • 1 øl - 33 cl. kan også  erstattes af vand, hvid- eller rødvin
  • Salt/peber.

Sådan gør du

  • Sæt Römertopf-halvdelene i blød i vand i minimum ½ time
  • Skræl og snit rodfrugterne i stave. Snit rødløgene i både og læg alle grøntsagerne og hvidløgsfeddene i Römertopfen.
    Tilsæt salt/peber, rosmarinkviste og øl
    Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL
  • Krydr oksespidsbrystet/okseklumpen godt på begge sider og placér kødet på toppen af rodfrugterne. Brun gerne kødet i smør inden, det er bedst. 
    Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og sæt temperaturen på 100 grader varmluft. Lad stegen stege ca. 4 timer – afhængigt af hvor stor dit oksespidsbryst er. (Mit spidsbryst vejede ca. 1 kg)
  • Tjek stegen undervejs. Brug gerne stegetermometer. Når oksekødet nærmer sig 68-70 grader er det færdigt. Skru evt. lidt op for temperaturen, hvis det kniber med tålmodigheden.
  • Lad stegen hvile imens du ordner grøntsagerne.
    Si væden fra og jævn den i en gryde. Tilsæt kulør. Saucen smages til med salt og peber. Ølsauce er den lækreste sauce!
    Lad grøntsagerne stege færdige i ovnen uden låg i Römertopfen. Grøntsagerne smager bedst hvis de er stegte og ikke kogte.
    Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL
  • Retten serveres f.eks. med kartoffelmos. Smager fortrinligt!

Noter

Grøntsager og stegesky kan blendes sammen, så du slipper for at si og jævne. Rodfrugterne vil tykne saucen

Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL

Det blev til den lækreste mormor-ret. Uhm  – stegesoen gjorde det igen 🙂

Det var skønt at komme hjem fra lørdags-arbejde og så var maden serveret. Næsten. Det er virkelig genialt med sådan en stegeso 🙂Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØLHer ser du lige lidt billeder af processen fra start til slut. Forberedelserne tog ikke mange minutter, og så var det ovnen der klarede resten af arbejdet.

Færdigstegt oksespidsbryst.

Langtidsstegning er en svær kunst, hvor lang tid og hvor mange grader?

Jeg langtidssteger som regel ved max. 75-100 grader varmluft i minimum 4 timer. Brug gerne stegetermometer, så er du sikker. Det tager lang tid at varme Römertopfen op, det skal du huske. Det er derfor jeg tjekker stegen undervejs, bruger stegetermometer og varmluft (som cirkulerer varmen bedre)
Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL

Oksespidsbryst i skiver. Så er der serveret. Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL Saucen blev lækker og grøntsagerne ligeså. Stegetiden kan der justeres på, men kast dig bare ud i stegeso-projektet og gør dig dine erfaringer, med stegetermometer går du ikke helt galt i byen.Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL

1
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
0 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
0 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer