Oksespidsbryst. Uhm i dag får du opskriften på et lækkert langtidsstegt spidsbryst i stegeso, med kartofler, rødløg og gulerødder. Nemt og lækkert simremad – uhm 🙂Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl

Weekend, møgvejr og tid til simremad. Perfekt! Stegesoen blev fyldt inden lørdagsvagten på biblioteket.

Da jeg kom kom hjem, duftede der lifligt af lækkert simremad. Fantastiske stegeso!

Hvad fyldte jeg så i Römertopfen?

Oksespidsbryst og rodfrugter i Römertopf – langtidsstegt i ØLOksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl

Det gik jo lidt hurtigt, inden lørdagsvagten, så en pose hurtige rodfrugter var en god løsning. At jeg ovenikøbet fik posen til Stop Madspilds-pris, var jo bare helt perfekt.

Jeg fandt en stykke oksespidsbryst i fryseren, et stykke jeg har kredset om nogle gange og ikke rigtigt har kunnet få brugt. I Römertopfen med det.

Det blev den lækreste ret. Stegeskyen siede og jævnede jeg og fik den lækreste brune sovs.

Så var der mormormad på matriklen. Igen. Tusind tak kære stegeso 😉HvidløgOksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl

Opskriften på den skønne ret får du lige her:

Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl med rodfrugter – få en god opskrift her

Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl
Mørt og lækkert oksespidsbryst langtidsstegt i øl i Römertopf 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 15 minutter
Ret: Oksespidsbryst og rodfrugter i Römertopf - langtidsstegt i ØL
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 pose rodfrugter eller f.eks. 8 gulerødder, 6 pastinakker, 2 rødbeder
  • 3 rødløg
  • 5 fed hvidløg i skiver
  • Rosmarinkviste. tørret rosmarin kan også bruges
  • 1 helt stykke oksekød á ca. 1 kg. f.eks. spidsbryst, okseklump, culottesteg, roastbeef eller lignende.
  • 1 øl - 33 cl. kan også  erstattes af vand, hvid- eller rødvin
  • Salt/peber.

Sådan gør du

  • Sæt Römertopf-halvdelene i blød i vand i minimum ½ time
  • Skræl og snit rodfrugterne i stave. Snit rødløgene i både og læg alle grøntsagerne og hvidløgsfeddene i Römertopfen.
    Tilsæt salt/peber, rosmarinkviste og øl
    Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl
  • Krydr oksespidsbrystet/okseklumpen godt på begge sider og placér kødet på toppen af rodfrugterne. Brun gerne kødet i smør inden, det er bedst. 
    Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og sæt temperaturen på 100 grader varmluft. Lad stegen stege ca. 4 timer – afhængigt af hvor stor dit oksespidsbryst er. (Mit spidsbryst vejede ca. 1 kg)
  • Tjek stegen undervejs. Brug gerne stegetermometer. Kødet er gennemstegt v. 62-65 grader. Skru evt. lidt op for temperaturen, hvis det kniber med tålmodigheden. Langtidsstegt oksekød, må godt have højere temperatur
  • Lad stegen hvile imens du ordner grøntsagerne.
    Si væden fra og jævn den i en gryde. Tilsæt kulør. Saucen smages til med salt og peber. Ølsauce er den lækreste sauce!
    Lad grøntsagerne stege færdige i ovnen uden låg i Römertopfen. Grøntsagerne smager bedst hvis de er stegte og ikke kogte.
    Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl
  • Retten serveres f.eks. med kartoffelmos. Smager fortrinligt!

Noter

Grøntsager og stegesky kan blendes sammen, så du slipper for at si og jævne. Rodfrugterne vil tykne saucen. Smart. 
Al slags oksesteg kan bruges
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Spidsbryst langtidsstegt i øl – uhm en lækker simreret med oksespids

Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl

Det blev til den lækreste mormor-ret. Uhm  – stegesoen gjorde det igen 🙂

Det var skønt at komme hjem fra lørdags-arbejde og så var maden serveret. Næsten. Det er virkelig genialt med sådan en stegeso 🙂Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i ølHer ser du lige lidt billeder af processen fra start til slut. Forberedelserne tog ikke mange minutter og så klarede ovnen resten af arbejdet.

Sådan laver du oksespidsbryst med rodfrugter i stegeso – se billederne her:

Færdigstegt oksespidsbryst.

Langtidsstegning – hvor lang tid og hvor mange grader?

Jeg langtidssteger som regel ved max. 75-100 grader varmluft i minimum 4 timer. Brug gerne stegetermometer, så er du sikker. Det tager lang tid at varme Römertopfen op, det skal du huske.

Det er derfor jeg tjekker stegen undervejs, bruger stegetermometer og varmluft (som cirkulerer varmen bedre)
Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl

Oksespidsbryst i skiver. Mørt og lækkert langtidsstegt oksekød.

Så er der serveret. Oksespidsbryst i stegeso langtidsstegt i øl Sovsen blev lækker og grøntsagerne ligeså. Stegetiden kan der justeres på, men kast dig bare ud i stegeso-projektet.

Gør dig gerne dine egne erfaringer. Med et stegetermometer går du ikke helt galt i byen.Oksespidsbryst og rodfrugter langtidsstegt i Römertopf i ØL


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.