•  
 •  
 •  
 •  
 •  

2016-10-18-16-46-39Her i huset har vi to biler. Totalt overdrevent flottenheimer-stil, når nu fruen mest foretrækker sin cykel. NÅ men med to store børn, der snart har kørekort og en gemal der arbejder meget og langt væk, så står de gode undskyldninger jo ligefrem i kø, kan du ikke fornemme det?

Et sommerhus der trækker, kursusdage i Herning og Langtbortistan og store børn der både skal på jagt og besøge venner og veninder og…

I ligestillingens navn, kunne vi også sige. En kone der utålmodigt bare vil ud over stepperne og ikke gider vente på at manden kommer hjem?

En bil nummer to, der, af koneprincip ikke skal kaldes en konebil men i realiteten er det (men sig det ikke til nogen).

Da indkaldelsen til syn ankom til husets skrotningsmodne bil nummer 2, udbrød manden “Du finder da bare en ny lille bil”.

Blodet brusede i mine årer. Raseri. Hvad filan? Skulle konebilen nu pludselig være konens ansvar alene? Hvor er medansvarligheden henne? Den ægteskabelige ligestilling?  Hvad så når den – langt dyrere – mandebil en dag står for tur, vil det så også ene og alene være en opgave for gemalen, med frit valg på alle hylder?

Sådan spiller klaveret ikke. I ligestillingens navn. 

Husker i erindringsglimt, hvordan “vi” sidst handlede (mande)-bil. “Vi skal bare lige til Kolding på torsdag og skrive under”….

Stop. Sådan spiller klaveret ikke. Ikke længere. Et koneprincip. I ligestillingens navn.

I dag tog VI så ud og kiggede bil. Konebilen der blev til en fællesbil. Indrømmet. Konen havde på forhånd læst og researchet, langt mere end manden

Vil man tages alvorligt i bilsammenhæng, kræver det også at man sætter sig ind i benzinøkonomi, cylindre og kubik.

Det kræver at man er mand(kvinde?) for at tage tyren (bilsælgeren) ved hornene og gå i clinch. “Er du til at handle med?” “Kan du give rustbehandling med i handlen?” “Kan du give en god brugtpris for den gamle?”

Jeg kan nu derfor nærmest ordret citere de seneste års test af mikrobiler. Ved hvilke biler der vandt testen i 2014 og 2015 og hvorfor de vandt. Ved absolut hvad der er fordelene ved nr. 2 fremfor 1’eren.

 • Design kontra køreglæde.
 • Rummelighed kontra smartheds-effekt.
 • Fornuft over ufornuft.
 • Rationalitet over irrationalitet.
 • Overjeg fremfor underjeg.

Jep, en smartere bil er lækrere, men er der ikke plads til knæene når man sidder dér på bagsædet, føler man sig pludselig ikke særligt smart længere. Så irriteres man bare. Grr!

Kong Gulerod føler man sig ikke som, på motorvejen, når man kører i en mikrobil

….. men alligevel giver det næsten prinsessefølelse.

Bare at sidde der i en ny og velduftende bil, med dualjet og aircondition og….Ting der end ikke var opfundet da vi handlede bil sidst dér for 100 år siden. Mikrobil eller ej.

Når man kommer fra en gammel skrotningsklar bil, så føles selv en ny mikrobil næsten som en fremtidsbil.

Selv gemalen blev vild. Han accellerede og vi fandt fælles fodslaw, da vi snakkede om fremdrift og motorkraft og kubik. Jeg kunne næsten fornemme lidt glød i øjnene på ham, som om mikrobilen pludselig var blevet en racerbil med gigakubik?

Sønnike gad simpelthen ikke med på bilprøvetur. Hårdt presset indrømmede han, at han nok ville have overvejet det, hvis nu det var en større bil vi skulle prøvekøre. En Jaguar. En sportsvogn. En ferrari? Den flab!

Moderens forundring var stor. “Jamen du får jo snart kørekort? Det er jo dig der kommer til at køre mest i den???”

Ingen glød i sønnikes blik. Helt tydeligt at en mikrobil for ham ville være et nødvendigt ónde. Klart bedre end en cykel eller en knallert, men alligevel uden wow-effekt. Mikrobil-cylinder-imponade-snak prellede fuldstændigt af på ham.

Han skal nok krybe til korset, når han står med plagsomt blik og beder om nøglerne til MORS bil, nårh nej, fællesbilen 😀

NÅ men vi fik handlet bil i dag. Vi har prøvekørt og prøvekørt og presset bilforhandlere og prøvekørt lidt mere. Afvejet. Opvejet. Drukket kaffe. Tog beslutningen over en megausund frokost på Memphis Mansion.

Over en cola og et bjerg pommes-Elvis-fritter med smeltet cheddar tog vi beslutningen. Således godt rustede 😉2016-10-18-15-47-58En mikrobil i mellemprisklassen. Vi huggede en tå og klippede en hæl. Blev enige. Elbetjente sideruder – hvor stort er problemet uden og hvor stor en sum er vi klar til at ofre for det?

En snak om hvad man kan få for 10.000 kr i bilsammenhæng og i øvrig livskvalitet-herlighedsværdi. Et nyt køleskab OG en ny brændeovn eller en halv terrasse til sommerhuset? Hvad giver mest livskvalitet? Terrasse eller el-betjente ruder?  Er problemet med manglende el-betjening af de ruder for 10.000 kr stort eller?

Sådan blev vi trukket og tvunget ud i alskens prioriterings-afkroge og endte på den fineste kompromis-bil.

Helt uden sure miner. Faktisk med glød og interesse fra både manden og konen.

Vi har valgt en fællesbil og det er STORT! 🙂

Retur hos forhandleren opdagede manden en firhjulstrækker. “Sådan én vil jeg gerne have!” sagde manden henført. Konen holdt sig diskret i baggrunden, ville ikke forstyrre øjeblikket. Som et lille barn der kigger på alle julegaverne under træet juleaften. Har man lyst til at spolere nogen drømme her, nej vel?

NÅ men begge navne kom på købsaftalen. I ligestillingens navn.

Mon jeg bliver inviteret med på tur, når der engang – snart – skal shoppes mandebil?

Prøvede kompromisset. “Hvis mandebilen bliver lidt billigere, så er vil der jo være råd til, at konebilen kan blive endnu dyrere??” Ha! Man kan ikke snyde en kvinde der konstant og altid bevarer sin kvindelogik og snusfornuft!

Fællesbil eller ej. Behøver jeg at sige, at det forslag  ikke vandt genklang?  😉
2016-10-18-16-46-48

Tak fordi du læste med til sidste ord på dette småfjollede indlæg. Tak fordi du – igen- igen – bærer over med endnu et af mine småskøre skrive-indfald her på bloggen.

Og nu…..skal du da så absolut se billedet af vores nye fællesbil.

Er den ikke bare den fineste bil?

Tænker du – “kedelig mikrobil” så skulle jeg måske lige flashe dig et billede af vores gamle skrotningsmodne lig? Er sikker på du så straks ville udbryde HVOR ER DEN NYE BIL DOG BARE FIN!” 😀

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •