Paprikagryde er en klassiker i de danske køkkener og retten er også meget populær hjemme hos os. Paprikagryde er en rigtig simreret, fyldt med smag og gode lækkerier, og glæd dig – flødesaucen er bare skøn.
Nogle gange kan trangen til gode simreretter kommer over én og særligt i weekender bliver de fremtryllet hjemme hos hos os. Comfort food kaldes simreretterne også. Måske det er fordi netop de retter får os til at føle os godt tilpas? 😉
Opskriften du skal høre om i dag rækker til 2 dage, hvis I er en familie på 4. Retten er fryseegnet, så spiser I ikke op, kan resten sagtens puttes i fryseren. Du vil blive overrasket over hvor meget I kan spise og især mindre børn vil også finde retten særligt god. Smagen er rund og mild. Uhm.
Vi spiste ris til retten, men pasta eller pommes frites vil også smage godt til. Du bestemmer 🙂Du får opskriften lige her. Spring du bare ud i retten – den vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Paprikagryde opskrift med svinemørbrad og bacon

Ingredienser
- 2 svinemørbrad afpudsede
- 2 løg i tern
- 2 tsk karry
- 2 spsk alm. stødt paprika
- 2 spsk. røget paprika hvis du ikke har røget paprika, så tilsæt bare alm. paprika
- 125 gram bacon evt. lidt mere
- 1 bakke champignon i skiver
- 3 svinebouillonterninger
- 1 rød peberfrugt i tern
- 8 gulerødder i tern
- 1 stor dåse tomatkoncentrat
- 1 liter kogende vand
- ½ liter fløde piskefløde eller kaffefløde
- Jævning
- Salt/hvidløgspeber.
- 3-400 gram pølser - evt. cocktailpølser
Sådan gør du
- Svits bacon, løg og bouillonterninger.
- Vask champignonerne, skær dem i skiver og svits dem med.
- Afpuds svinemørbraden og skær den i skiver.
- Svits svinemørbraden sammen med løgblandingen. Tilsæt evt.smør.
- Tilsæt karry, paprika, salt og hvidløgspeber
- Tilsæt gulerødder og peberfrugt-tern
- Skær pølserne i skiver og tilsæt.
- Tilsæt tomatkoncentrat og kogende vand og lad retten simre minimum ½ time, gerne længere.
- Tilsæt fløde og jævning og smag retten til, evt. med ekstra paprika.
- Serveres med ris og f.eks. en tomatsalat til
Noter
Paprikagryde er en virkelig lækker ret, med skøn smag
Paprikasmagen klæder retten, det samme gør pølserne og fløden i saucen er uundværlig. Du kan godt nøjes med kaffefløde, men fløde skal der til.
Jeg brugte røget paprika i retten og det giver en rigtig god smag, men har du kun almindeligt paprika, kan det også fint bruges.
Retten er nem at lave og du kan se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du paprikagryde – nem og lækker mørbradgryde:
Paprikagryde er en lækker simreret og portionen bliver stor, men tro mig, I vil også spise meget. Servér den og bliv rigtig populær omkring middagsbordet. 🙂Så er der serveret. En lækker simreret er klar til dig. Spring du bare på 🙂
Super lækker opskrift. ☺️?
Jeg prøver gerne dine opskrifter da man altid kan være sikker på at de amagermad noget.
Men har du ikke glemt at nævne hvornår gulerødder og peberfrugt skal tilsættes eller er jeg stæreblind? ?
Jeg tilsatte dem lige inden vand og tomatkoncentrat.