•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadAfstemningen har kørt på Bagenørdens FB-side – og der var ingen tvivl, i dag ville I hellere høre om kylling end om cookies. Normalt vinder det søde køkken – men ikke i dag. 😉

Dagens kyllingeret blev en ret tilberedt i Römertopf – vejret inspirerede. Totalt skummelt, efterårsagtigt regnvejr. Helt perfekt dag til simremad i stegeso. Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadElsker søndage, hvor ovnen sender liflige maddufte ud i huset det meste af dagen. Emhætten fanger ikke alle duftene – heldigvis.

Det er nemt med mad i stegeso, for kød, tilbehør og sauce laves færdigt i ét og alt bliver supermørt. Jeg har fået den største Römertopf (5 liter) – og jeg elsker den! Har faktisk ikke brugt den lille siden.Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadNu oplever jeg at kunne lave flødekartofler uden at skulle gøre ovnbunden ren bagefter. Den lille (2,5 liter) blev overfyldt alt for tit. Den  store fylder godt i køkkenskabet, men der er ingen skrupler når den skal fyldes, der er plads til det hele i den.
Har du endnu ikke en stegeso, eller har du kun den lille, kan jeg anbefale dig at ønske dig den store til jul, hvis du laver mad til 4-6 personer, mad til 2 dage eller har en tendens til at overfylde.DSC_7678Dagens Römertopf-ret blev en lækker kyllingeret, med kyllingeinderfilet i baconsvøb på bund af kartoffelfad bestående af kartofler, løg, hvidløg, peberfrugt, fløde og bouillon. Flødekartofler kan vi nok ikke kalde det, selvom der er brugt ½ liter fløde. Jeg tilsatte nemlig også ½ liter bouillon, efter tip fra en bloglæser.DSC_7706Kartoffelfadet blev ret flydende men smagen var uovertruffen, let og lækker og ikke så vammelsød som fuldfede flødekartofler ellers godt kan blive.DSC_7712Kyllingen blev mør og lækker og jeg giver retten mine allerbedste anbefalinger. Jeg iler med at bringe dig opskriften. Måske du sidder derude og venter på den? 😉Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfad

Kyllingefilet med bacon og kartofler i stegeso

Kyllingeinderfilet i baconsvøb på kartoffelbund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 -5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kilo kartofler i skiver
  • 5 gulerødder i skiver
  • 3 løg i skiver
  • 5 fed pressede hvidløg
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde eller anden flødelight
  • ½ liter bouillon
  • 800 gram kyllingeinderfilet kyllinge- eller kalkunbryst kan også bruges. Svinemørbrad også
  • 1 pakke bacon
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Start med at sætte Römertopfen i vand - begge halvdele fyldes. (Sænk dem ned oveni hinanden i vasken)
  • Skræl kartofler, gulerødder, løg og peberfrugt og skær i skiver
  • Fordel kartofler og grønt i Römertopfen. Blandt godt.
  • Pres hvidløg over og drys med salt og hvidløgspeber
  • Hæld fløden og bouillon ved
  • Krydr kyllingefiletterne med salt og peber og omvikl med bacon.
  • Jeg har brugt inderfilet, som er den fine lille filet, men en alm. kyllingefilet kan også bruges.
  • Læg kyllingefiletterne på toppen
  • Læg låget på Römertopfen og husk at sikre dig at låget slutter helt tæt.
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn på 175 grader varmluft i minimum 2½ time

Noter

Du kan sagtens bruge kyllinge- eller kalkunbryst i stedet. Svinemørbrad kan også bruges.
Har du ingen stegeso, så kan retten laves i en støbejernsgryde eller et tildækket ildfast fad
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre flødekartofler og mør kyllingefilet med bacon

Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadDet er genialt at tilberede kød og kartofler sammen, så smag og kraft bevares. Ønsker du mere cremede flødekartofler, tror jeg at du skal bruge 1 liter fløde til denne ret

Bouillon giver god smag, men giver jo selvfølgelig også en tyndere (men sundere) sauce. Det er dit valg. Bouillon-flødekartoflerne smagte ganske glimrende. Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadEn lækker ret – men selv med 800 gram kyllingekød måtte jeg vogte som en høg. De storsultne teenagere er umættelige og vi må tælle kødstykker op – 3 stk. pr. mand efter milimeterdemokrati.

2 kilo kartofler synes du nok er for vildt meget til en familie på 4, men der var kun en lille smule til rest, nok til et par frokostbøtter i morgen. Ja teenagere har en god appetit, store teenagere har en stor appetit 🙂Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadDagens søndags-simremad blev en succes – Römertopfen kom, så og sejrede igen. 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •