•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7723

Der er cookies på bloggen i dag – lækre crunchy cookies fyldt med Oreos med peanutbutter. Øj de blev gode – faktisk næsten endnu bedre end de cookies jeg bagte i sidste uge – også med lækre peanutbutter Oreos.

DSC_7725Jeg har i årevis ikke rigtigt fattet al det hype der var/er omkring Oreos. En lidt tør kiks, med en ordinær creme? Ja undskyld mig, men lidt som kejserens nye klæder. What’s in it for me? Jeg kunne ikke rigtigt få øje på det. Mine børn har jublet og jeg har prøvesmagt, dog uden synderlig begejstring.

Men en prøvesmagning var jeg da klart med på.
DSC_7720Jeg fik straks lyst til at konvertere de nye peanutbutter Oreos til nye kager.  De smager godt alene, men jeg synes det var sjovt at eksperimentere med dem i kage.

Jeg hælder allermest til denne grundopskrift, når jeg skal bage lækre cookies. Kagerne er klar på et kvarter og der kræves kun få basisingredienser. Denne opskrift anbefaler jeg glad og gerne og den kan varieres i det uendelige.

Her ser du de oprindelige cookies:DSC_4967Lækre sprøde smørbagte cookies med ristede hasselnødderog her ser du de færdige Oreo-cookies. Uhm de blev gode og ja helt sikkert meget bedre end Oreo-kiksene alene (hvis du spørger mig). Knasende sprøde og med den lækreste smag

Kan du ikke opdrive Oreo’s med peanutbutter, så brug bare almindelige Oreos eller find andre lækkerier at putte i: tranebær, chokolade, nødder, skumfiduser? Du bestemmer 🙂

DSC_7737Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Cookies med Oreo og peanutbutter opskrift

Lækre sprøde cookies med peanutbutter Oreos
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 17 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: cookies, oreos
Portioner: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 60 gram smeltet smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl flormelis
  • dl hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 pakke Oreos med peanutbutter eller alm. Oreos + 1 spsk peanutbutter. Brug gerne chokolade/nødder/tørret frugt eller andre lækkerier i stedet

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen
  • Bland smør, flormelis og vaniljesukker - dejen kan røres med ske
  • Tilsæt æggeblommer
  • Bland natron med mel og rør det i dejen.
  • Hak Oreos groft og tilsæt.
  • Dejen bliver hård og fast - men prøv at få Oreos'ene rørt godt ind
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Sæt små dejklatter på en bageplade med to teskeer - der bliver ca. 30-35 cookies af denne portion og de kan være på én bageplade.
  • Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft
  • Nyd kagerne lune eller lad dem afkøle på en bagerist, så de kan blive helt sprøde.

Noter

Brug gerne alm. Oreos til kagerne + 1 spsk peanutbutter.
Du kan også tilsætte chokolade/nødder/tørret frugt eller andre lækkerier til kagerne i stedet.
Kagerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre cookies med peanutbutter Oreos

Nemme, nemme cookies der kan varieres med Oreos, tranebær, lakrids, hasselnødder, Marsbar, Smarties…..

Kan du ikke lige opdrive de Oreos som jeg har brugt, så fortvivl ej. Du kan bruge mange andre lækkerier til kagerne

DSC_7721Kagerne er nemme at lave, men du får alligevel lige lidt billeder af fremstillingsprocessen:

Sådan laver du cookies med peanutbutter Oreos – se billederne her:

Du får to æggehvider til overs når du bager disse cookies og hvad stiller man lige op med dem? Tja, man kunne jo f.eks. bage disse lækre lakrids marengs? De skulle da endelig ikke gå til spilde eller bruges i omelet eller noget andet trist 😉 *Håber du kan fornemme ironien*

Altså kagedejen smager fantastisk – bare lige et tip. Hvis du bruger  salmonellafrie æg – så spis bare løs. 
DSC_7734 En – to – vupti – er der et fad lækre kager.

Jeg sætter ikke mit lys under en skæppe her. Jeg udbasunerer glad og gerne, at disse kager altså smager bedre end Oreo-cookies’ene gør alene. Jep! Så konverter gerne din Oreo-rulle til disse cookies.

DSC_7736

Knas, knas – et cookie-tip fra mig til dig 🙂DSC_7745


  •  
  •  
  •  
  •  
  •