•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvidkål

Ja det er lørdag aften og menuen kunne da vist godt have været lidt festligere? Ingen steaks, ingen lækre forretter eller desserter. Ikke engang en lørdagskage.  Der er Strepsils på menuen og en rygende stærk karrygryde der kunne bringe luft igennem den snottede næse.

Dagens menu var karrykål og intet ondt ord om den gode ret. En skøn ret, både med og uden forkølelse.

Karrykål smager godt, både hverdag og weekend. Retten kan varieres på forskellig vis; der kan tilsættes ris, hakket kyllinge- eller svinekød, kokosmælk, skinke. Du kan se et udvalg af mine forskellige opskrifter på karrykål her.Lækker og billig karrykål med kartofler, gulerødder og pølserDagens karrykål blev en ny variant: med pølser, kartofler og gulerødder. Der kom et ekstra skud karry i, og retten havde magiske evner; mine forkølede smagsløg blev vakt til live! Fantastisk.

Karrykål er den billigste ret du kan lave, den er mættende, sund og  velsmagende og selv dine børn vil elske den, er jeg sikker på.

Den opskrift kan du sagtens kaste dig ud i og ønsker du retten uden kød, så udelader du jo blot pølserne.

Jeg springer direkte til opskriften:

Karrykål med pølser – nem sund billig opskrift

Lækker og sund karrykål med kartofler, gulerødder og pølser
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: hvidkål, karry, karrykål
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 pakke pølser i skiver 4-500 gram
  • 2 bouillonterninger
  • 2-3 spsk karry
  • 3 løg i tern
  • 8 kartofler i små tern
  • 5 gulerødder i små tern
  • ½ hvidkål skåret i strimler
  • 2 dl. kogende vand
  • Smør til stegning
  • Salt/peber
  • evt. en lille dåse kokosmælk

Sådan gør du

  • Svits karry på en varm og tør pande
  • Tilsæt smør og svits løg og bouillionterninger heri.
  • Brug en stor støbejernsgryde ell. lignende.
  • Skær pølser i skiver og svits dem med
  • Skræl kartofler og gulerødder i små tern og svits dem med.
  • Skær hvidkål i strimler og tilsæt
  • Hæld kogende vand ved. Krydr med salt og peber og rør godt.
  • Lad karrykålen simre under låg i 20-30 minutter. Rør rundt et par gange undervejs
  • Servér evt. godt brød til men det er ikke nødvendigt.

Noter

Retten kan spises både kold og varm. Den er god i madpakken dagen efter også.
Karrykål er fryseegnet
Pølser kan udelades eller erstattes med bacontern eller hakket svine- kyllinge- eller kalkunkød
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Karrykål med pølser, gulerødder og kartofler smager rigtigt godt

Lækker og billig karrykål med kartofler, gulerødder og pølser

Pølserne giver en rigtig god smag til karrykålen.

Du kan også bruge hakket kød (kylling, svine- eller okse) og det giver altså rigtig god smag, hvis du lader en lille dåse kokosmælk simre med. Det smager også lækkert hvis du underlader kød i karrykålen og i stedet f.eks. serverer en lækker frikadelle til.

Det er nemt at lave karrykål  – se billederne her:

Der blev lavet mad og der kom også en lille opskrift på bloggen af dagens menu.

Spring du bare på en portion karrykål. Det er både sundt, nemt og billigt at lave og propfyldt med vitaminer også. 
Lækker og billig karrykål med kartofler, gulerødder og pølser

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •