Lækker sund billig karrykål med pølser, gulerødder og kartofler

  • Lækker og billig karrykål med kartofler, gulerødder og pølser

Hvidkål

Ja det er lørdag aften og menuen kunne da vist godt have været lidt festligere? Ingen steaks, ingen lækre forretter eller desserter. Ikke engang en lørdagskage.  Der er Strepsils på menuen og en rygende stærk karrygryde der kunne bringe luft igennem den snottede næse.

Dagens menu var karrykål og intet ondt ord om den gode ret. Skøn ret, både med og uden forkølelse. Karrykål smager godt, både hverdag og weekend. Retten kan varieres på forskellig vis; der kan tilsættes ris, hakket kyllinge- eller svinekød, kokosmælk, skinke. Du kan se et udvalg af mine forskellige opskrifter her.Lækker og billig karrykål med kartofler, gulerødder og pølserDagens karrykål blev en ny variant: med pølser, kartofler og gulerødder og uden kokosmælk. Der kom et ekstra skud karry i, og retten havde magiske evner; mine forkølede smagsløg blev vakt til live! Fantastisk.

Karrykål er den billigste ret du kan lave, den er mættende, sund og  velsmagende og selv dine børn vil elske den, er jeg sikker på.

Jeg springer direkte til opskriften.

Lækker og sund karrykål med kartofler, gulerødder og pølser
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4
Forfatter: Bagenørden

Ingredienser

  • 1 pakke pølser i skiver
  • 2 bouillonterninger
  • 2-3 spsk karry
  • 3 løg i tern
  • 8 kartofler i små tern
  • 5 gulerødder i små tern
  • 1/3 hvidkål i strimler
  • 2 dl. kogende vand
  • Smør til stegning
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Svits karry på en varm og tør pande
  • Tilsæt smør og svits løg og bouillionterninger heri.
  • Brug en stor støbejernsgryde ell. lignende.
  • Skær pølser i skiver og svits dem med
  • Skræl kartofler og gulerødder i små tern og svits dem med.
  • Skær hvidkål i strimler og tilsæt
  • Hæld kogende vand ved. Krydr med salt og peber og rør godt.
  • Lad karrykålen simre under låg i 20-30 minutter
  • Servér , evt. med godt brød til.

Lækker og billig karrykål med kartofler, gulerødder og pølser

Pølserne giver en rigtig god smag til karrykålen. Du kan også bruge hakket kød (kylling, svine- eller okse) og det giver altså rigtig god smag, hvis du lader en lille dåse kokosmælk simre med. Det smager også lækkert hvis du underlader kød i karrykålen og i stedet f.eks. serverer en lækker frikadelle til.

Det er nemt at lave karrykål – selv med snøft og snue. Kig med her:

Der blev lavet mad og der kom også en lille opskrift på bloggen af dagens menu. Håber snart jeg kommer helt på toppen, så jeg igen får energi og lyst til at bage og lave mad igen.

Jeg iler til køjs med mit arsenal af næsespary og halsremedier.

Håber du er ok og stornyder weekenden 🙂
Lækker og billig karrykål med kartofler, gulerødder og pølser

Mere inspiration

6
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Paprikakål med gulerødder og fars

[…] Opskriften lyder egentlig på karrykål, men grundet en mindre beregningsfejl i krydderimængder herhjemme, blev det til paprikakål i stedet, og så med svinefars. Det gjorde dog ikke opskriften dårligere – men jeg kan også anbefale den med karry, ingen tvivl! […]

Marjun

Prøver tit en af dine opskrifter og i aften blev det karrykål.
Mums kan vi kun sige. ?

Paprikakål med gulerødder og fars | Hende Jensen

[…] Opskriften lyder egentlig på karrykål, men grundet en mindre beregningsfejl i krydderimængder herhjemme, blev det til paprikakål i stedet, og så med svinefars. […]

Margrethe

Karrykål er bare så skønt – og din version skal da helt sikkert afprøves.
…og rigtig god bedring 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer