•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Solen skinner og fuglene fløjter om kap i haven.

Jeg har på toppen igen og er et i bagehopla uden lige. Bare fordi man får 20 gæster i morgen behøver man jo ikke gå helt amok vel? JO da! Det er da en fantastisk anledning og lejlighed til at få udlevet sin bagelængsel og kagefremtrylletrang. 🙂

Influenzaen truede ellers med at få kageplanerne til at ende i en købekagemand, men ej altså. Jeg vil jo så gerne bage selv altså? Heldigvis lettede influenzatågerne og lod mig slippe fri af hængedyndet. Jeg er klar nu! Jeg er frisk  nu og har gang i 1000 ting i køkkenet.

Hvorfor al den kage? Vi fejrer dobbelt-teenagefødselsdag i huset. Sønnike er lige blevet 16 og datteren bliver 19. Helt vildt. God anledning til at gå kageamok da!

DSC_2572

Du får lige et sneakpeak her, af alle kagerne. Du skal nok få de fulde opskrifter snarest, i aften bliver det ikke, for der skal jeg nemlig til koncert, med min yndlingsLIS Sørensen. 40 års jubilæumskoncert – og jeg glæder mig som et lille barn altså!

Opskrifter må du derfor vente lidt med og i morgen kommer de 20 gæster der jo. Forhåbentlig bliver de hængende længe og sent så måske det først bliver søndag du får en rigtig opskrift igen.

 

Kan du nøjes med et sneak-peak foreløbigt? Her kan du kigge lidt med på det kagebord der er i støbeskeen og er du den nysgerrige type, så får du også at vide hvad vi skal spise til skrub-af-mad  🙂

Fødselsdagskagebordet: 

Hvad kommer der så til at være på det kagebord der?

En lækker æblekage med marcipan, tykmælk, kanelsukker og mandelflager.

Der er 6 æbler i, og den virker saftig og lækker. Jeg har sneget et stykke op til foto-shoot, men har ikke prøvesmagt men øj hvor den dufter! Det er en helt ny opskrift og du skal nok få den som en af de første! 🙂

Vi vil spise creme fraiche eller flødeskum til.

Jeg brugte grov marcipan fra Odense Marcipan og øj hvor jeg glæder mig til at smage den kage!

DSC_2520

DSC_2528

DSC_2535

Den næste kage bliver denne lækre syndige chokoladekage med marcipan.

Den er blevet et kæmpe hit på bloggen og det forstår man godt! Den er SÅ lækker! I dag har jeg gjort den endnu lækrere vedat tilsætte mørk chokolade til dejen. Det kan den da kun blive endnu lækrere af? Jeg pønser på at pynte den med Nutella i morgen – ja vi kommer vist til at gå all-in 🙂

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Jeg skal nok skrive et selvstændigt indlæg, hvor du kan følge med i hvordan det kommer til at gå med chokoladekagen.DSC_2499

DSC_2530
Jeg har også bagt nye eksperimenterende Marabou-cookies til fødselsdagsbordet.

Der kommer børn, unge og voksne i alle aldre og jeg tænker at cookies vil vække jubel?

Det bliver Marabou-cookies denne gang, baseret på denne plade Marabou med salte mandler jeg fandt i køkkenskabet hvor den på besynderlig vis har overlevet længe. 

DSC_2546

 

Der er farin i cookies’ene og rigeligt smør og de dufter lækkert. Jeg kæmper lidt med appetitten og har ikke det fjerneste lyst til at stoppe kager i mig (endnu) så jeg lader gæsterne om at prøvesmage i morgen. Tror dog de bliver godkendt! De er sprøde og knasende og består jo af lutter gode sager, det kan da kun gå godt?

DSC_2567

DSC_2552 DSC_2571

NÅ men altså skøre kone, der er jo rigeligt kage dér?

Det kan godt være, men jeg har altså alligevel taget denne drømmekage med havregrynstopping op af fryseren. Den skal vi da også spise! 🙂

Drømmekage med sprød topping af havreryn

og for at det ikke skal være lyv, så har jeg også bagt en ny omgang lakridsspecier

Specier med lakrids og lakridsmarcipan

På fødselsdagskagebordet skal selvfølgelig også serveres disse store luftige bløde fødselsdagsboller og en grovere variant, lavet som koldthævede boller med havregryn

Vi kører forbi slagteren og køber 4 frosne “bag-selv-leverpostej” – det plejer at være et hit til fødselsdagsbollerne.

Ja og vi skal da drikke kakao til! 🙂

Vi laver jo også et lille pålægs- og ostefad og skærer diverse grønt til bollerne. Gæsterne kommer 13.30 så det bliver et kombineret frokost-kaffebord.

Til skrub-af-mad laver jeg en kæmpestor grydefuld kartoffelsuppe med ristet bacon.

DSC_1580

Suppen laver jeg lige om lidt, for så kan vi spise lidt af den tidligt før koncerten. Det er rigtig nem skrub-af-mad der nemt kan varmes op imens man snakker løs med gæsterne (kunsten er dog at opbevare kæmpegryden, men håber det bliver KOLDT som i et køleskab udenfor i nat?).

Til suppen vil jeg lave et hurtigt hvidløgsbrød med oliedyp – det brød kan jeg godt overskue at lave selvom huset er fyldt med gæster.

Det skal nok blive en rigtig god dag og tror da nok at de gæster skal blive mætte! 🙂

Jeg er rigtig glad for at jeg nåede at blive frisk og jeg glæder mig meget til at se venner og familie der kommer kørende hertil fra nær og fjern.

Du kommer til at høre mere til fødselsdagskagebordet drypvis de nærmeste dage – Kig forbi når Bagenørden inviterer med til fødselsdagskagebord.

Det kommer til at gå hu-hej i morgen men måske jeg lige når at tage et par billeder i farten. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •