Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin

  • Drømmekage med sprød topping af havreryn
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2015-02-22 16.41.29Søndag, søndagssteg, sol og sprød drømmekage. Skøn søndag. 🙂 Der kom gang i kødgryderne igen, gang i elpisker, bageovn og de søde sukkerskåle.

Jeg har bagt drømmekage før, både i en classic variant og i en deluxe udgave med marcipan og skyr. Normalt er der jo kokosmel i den lækre farinblanding  på toppen, men flere søde bloglæsere har skrevet til mig, at jeg da skulle tage og prøve med havregryn i stedet for. Så skønt med sådanne hilsner! Jeg er altid klar på en kage-bage-udfordring 🙂DSC_2037Hvorfor dog det? Tjo, ikke alle er vilde med kokos og jeg tænker også, at havregryn gør noget ekstra for sprødheden? Hvis man tænker på hvor sprød  havregrynskager bliver?

Jeg lader dommen springe. Jeg er vild med havregrynsvarianten, men måske alligevel lidt mere vild med kokosvarianten (men jeg er også ret vild med kokos). Næste gang skal jeg da prøve en half-an-half tænker jeg? Hvorfor ikke det? Havregrynene vil tilføre kagen ekstra “bid” og sprødhed og kokosmel vil give god smag? Jep, en half-an-half venter forude tror jeg 😉Drømmekage med sprød topping af havreryn

Her får du opskriften på:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 12 -14 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Dej:
  • 2 dl. mælk
  • 50 gram smør
  • 3 dl sukker
  • 4 æg
  • 4 dl. mel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • Havregrynstopping:
  • 125 gram smør
  • 100 gram havregryn
  • ½ dl mælk
  • dl. farin
  • Drømmekage med sprød topping af havreryn
  • Sådan laver du:

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Varm mælk og smør op sammen i mikrobølgeovnen. Smørret skal være næsten smeltet.
  • Pisk æg og sukker let og luftigt. Brug gerne din elpisker eller røremaskine.
  • Tilsæt mælkeblandingen.
  • Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  • Smør en lille bradepande og hæld dejen heri (min målte 20x30 cm)
  • Bag kagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft nederst i ovnen. Kagen skal være tæt på gennembagt før du hælder toppingen på. Det tog 23 minutter i min ovn.
  • Imens kagen bager, laver du toppingen:
  • Hæld alle ingredienserne sammen i en gryde eller en mikrobølgeovns-skål.
  • Varm farinblandingen op til smørret smelter og blandingen bliver flydende. Det tog 1½ minut i min mikrobølgeovn, på komfuret vil det tage 3-5 minutter.
  • Hæld toppingen på kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter v. 175 grader varmluft. Karamellen på toppen skal stadig være lidt blød, når du tager den ud. Toppingen vil stivne, når kagen køler
  • Lad kagen afkøle lidt og nyd den herefter. Stornyd 🙂

DSC_2020

Drømmekage med sprød topping af havreryn

Drømmekage med sprød topping af havreryn

Det var en lækker lækker søndagskage! Vi spiste store stykker, men har nu puttet resten i fryseren. Om få uger kommer hele familien forbi til 2xteenagefødselsdag og så skal der kage til. Lad mig sige det sådan, at jeg allerede nu er gået i kage-bage-træningslejr 😉

Spændende hvad der kommer på fødelsdagskageprogrammet denne gang. Det kommer du helt sikkert til at hør meget mere til. 🙂

Jeg håber du har haft den allerbedste weekend – det har jeg 🙂
DSC_2075


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

16
Skriv en kommentar

7 Kommentar tråde
9 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
8 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mia

Hej Gitte
Denne her kage er bare for lækker!! Min mand kan ikke fordrage drømmekage (fordi han ikke kan fordrage kokos…), så den her er perfekt som lækkerbisken til aftenskaffen (eller andet).
Jeg har et spørgsmål: kan man mon lege lidt med toppingen og komme hakkede nødder i sammen med havregryn? Hvis ja, hvilke tror du så smager godt i denne kombination?

Camilla

Der står mælk to gange ved toppingen?

Line Lund

Hej…
Jeg lavede den for ca. 1/2år siden første gang og min far sagde bare “du laver så mange kager men den her er dku den bedste” og sidden hat jeg lavet den næsten vær gang jeg laver kage hos min far

helle

Har alle dage fået den med havregryn helt fra barn af ❤️og kan bedst lide den model

Mette

Hej igen

Ved ikke om 1/2 mel 1/2 havregryn virker. Har maks prøvet med 1/3 del / og det funker fint.
Knus Mette

tina nymann

Tør næsten ikke prøve med havregryn af fare for at blive skuffet for jeg ElSKER bare kokos, men måske bare fordi du nu har gjort forsøget, vil jeg gerne prøve;-)

Mette

Half and half ovenpå er rigtig godt. Det gør jeg altid selv. Sniger jo altid lidt fibre ind hvor jeg kan 🙂
Jeg kunne også snildt finde på at udskifte minimum 1/4 af melet med havregryn. Ved godt kage er kage og ikke er sundt, men bare lige lidt næring og fibre 🙂
God dag til dig

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer