•  
 •  
 •  
 •  
 •  

2015-02-22 16.41.29Søndag, søndagssteg, sol og sprød drømmekage. Skøn søndag. 🙂 Der kom gang i kødgryderne igen, gang i elpisker, bageovn og de søde sukkerskåle.

Jeg har bagt drømmekage før, både i en classic variant og i en deluxe udgave med marcipan og skyr. Normalt er der jo kokosmel i den lækre farinblanding  på toppen, men flere søde bloglæsere har skrevet til mig, at jeg da skulle tage og prøve med havregryn i stedet for. Så skønt med sådanne hilsner! Jeg er altid klar på en kage-bage-udfordring 🙂DSC_2037Hvorfor dog det? Tjo, ikke alle er vilde med kokos og jeg tænker også, at havregryn gør noget ekstra for sprødheden? Hvis man tænker på hvor sprød  havregrynskager bliver?

Jeg lader dommen springe. Jeg er vild med havregrynsvarianten, men måske alligevel lidt mere vild med kokosvarianten (men jeg er også ret vild med kokos). Næste gang skal jeg da prøve en half-an-half tænker jeg? Hvorfor ikke det? Havregrynene vil tilføre kagen ekstra “bid” og sprødhed og kokosmel vil give god smag? Jep, en half-an-half venter forude tror jeg 😉Drømmekage med sprød topping af havreryn

Her får du opskriften på:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 12 -14 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • Dej:
 • 2 dl. mælk
 • 50 gram smør
 • 3 dl sukker
 • 4 æg
 • 4 dl. mel
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 3 tsk. bagepulver
 • Havregrynstopping:
 • 125 gram smør
 • 100 gram havregryn
 • ½ dl mælk
 • dl. farin
 • Drømmekage med sprød topping af havreryn
 • Sådan laver du:

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
 • Varm mælk og smør op sammen i mikrobølgeovnen. Smørret skal være næsten smeltet.
 • Pisk æg og sukker let og luftigt. Brug gerne din elpisker eller røremaskine.
 • Tilsæt mælkeblandingen.
 • Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
 • Smør en lille bradepande og hæld dejen heri (min målte 20x30 cm)
 • Bag kagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft nederst i ovnen. Kagen skal være tæt på gennembagt før du hælder toppingen på. Det tog 23 minutter i min ovn.
 • Imens kagen bager, laver du toppingen:
 • Hæld alle ingredienserne sammen i en gryde eller en mikrobølgeovns-skål.
 • Varm farinblandingen op til smørret smelter og blandingen bliver flydende. Det tog 1½ minut i min mikrobølgeovn, på komfuret vil det tage 3-5 minutter.
 • Hæld toppingen på kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter v. 175 grader varmluft. Karamellen på toppen skal stadig være lidt blød, når du tager den ud. Toppingen vil stivne, når kagen køler
 • Lad kagen afkøle lidt og nyd den herefter. Stornyd 🙂
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

DSC_2020

Drømmekage med sprød topping af havreryn

Drømmekage med sprød topping af havreryn

Det var en lækker lækker søndagskage! Vi spiste store stykker, men har nu puttet resten i fryseren. Om få uger kommer hele familien forbi til 2xteenagefødselsdag og så skal der kage til. Lad mig sige det sådan, at jeg allerede nu er gået i kage-bage-træningslejr 😉

Spændende hvad der kommer på fødelsdagskageprogrammet denne gang. Det kommer du helt sikkert til at hør meget mere til. 🙂

Jeg håber du har haft den allerbedste weekend – det har jeg 🙂
DSC_2075


 •  
 •  
 •  
 •  
 •