•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2015-02-22 16.41.29Søndag, søndagssteg, sol og sprød drømmekage. Skøn søndag. 🙂 Der kom gang i kødgryderne igen, gang i elpisker, bageovn og de søde sukkerskåle.

Jeg har bagt drømmekage før, både i en classic variant og i en deluxe udgave med marcipan og skyr. Normalt er der jo kokosmel i den lækre farinblanding  på toppen, men flere søde bloglæsere har skrevet til mig, at jeg da skulle tage og prøve med havregryn i stedet for. Så skønt med sådanne hilsner! Jeg er altid klar på en kage-bage-udfordring 🙂DSC_2037Hvorfor dog det? Tjo, ikke alle er vilde med kokos og jeg tænker også, at havregryn gør noget ekstra for sprødheden? Hvis man tænker på hvor sprød  havregrynskager bliver?

Jeg lader dommen springe. Jeg er vild med drømmekage med havregryn, men nok alligevel lidt mere vild med kokosvarianten (men jeg er også ret vild med kokos). Næste gang skal jeg da prøve en half-an-half tænker jeg? Det vil også kunne blive godt tror jeg.

Havregrynstoppingen bliver sprød og lækker og er du ikke vild med kokos, vil denne drømmekage være et scoop for dig 🙂

I min familie forsvandt kagen som dug for solen og det må da siges at være den bedste anbefaling?

Prøv den og lav en lille duel – hvilken slags drømmekage står øverst på din favoritliste?:-)Drømmekage med sprød topping af havrerynHer får du opskriften på:

Drømmekage med havregryn – nem opskrift

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: drømmekage, havregryn
Portioner: 14 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl. mælk
  • 50 gram smør
  • 3 dl sukker
  • 4 æg
  • 4 dl. mel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver

Havregrynstopping

  • 125 gram smør
  • 100 gram havregryn kan erstattes med kokosmel
  • ½ dl mælk
  • dl. farin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Varm mælk og smør op sammen i mikrobølgeovnen. Smørret skal være næsten smeltet.
  • Pisk æg og sukker let og luftigt. Brug gerne din elpisker eller røremaskine.
  • Tilsæt mælkeblandingen.
  • Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  • Smør en lille bradepande og hæld dejen heri (min målte 20x30 cm)
  • Bag kagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft nederst i ovnen. Kagen skal være tæt på gennembagt før du hælder toppingen på. Det tog 23 minutter i min ovn.
  • Imens kagen bager, laver du toppingen:
  • Hæld alle ingredienserne sammen i en gryde eller en mikrobølgeovns-skål.
  • Varm farinblandingen op til smørret smelter og blandingen bliver flydende. Det tog 1½ minut i min mikrobølgeovn, på komfuret vil det tage 3-5 minutter.
  • Hæld toppingen på kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter v. 175 grader varmluft. Karamellen på toppen skal stadig være lidt blød, når du tager den ud. Toppingen vil stivne, når kagen køler
  • Lad kagen afkøle lidt og nyd den herefter.

Noter

Kagen holder sig frisk i 2-3 dage
Kagen er fryseegnet, men toppingen vil blive lidt porøs i det. 
Kagen kan bages som muffins i stedet men så skal bagetiden halveres
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Drømmekage med havregryn – en nem og lækker kage

DSC_2020

Drømmekage med sprød topping af havreryn

Drømmekage med sprød topping af havreryn

Det var en lækker lækker søndagskage!

Om få uger kommer hele familien forbi til 2 x teenagefødselsdag og så skal der kage til. Lad mig sige det sådan, at jeg allerede nu er gået i kage-bage-træningslejr 😉

Måske drømmekagen med havregryn kommer med på kagebordet?

Sådan laver du drømmekage med havregryn – se billederne her:

Spændende hvad der kommer på fødelsdagskageprogrammet denne gang. Det kommer du helt sikkert til at hør meget mere til. 🙂

Jeg håber du har haft den allerbedste weekend – det har jeg 🙂
DSC_2075

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •