•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Verdens nemmeste og lækreste chokoladekage skal du høre om nu. Jeg har skamrost den hele weekenden både på Instagram og på bloggens Facebook-side – og nu får du endelig opskriften.

Tænk, at den lækreste chokoladekage ovenikøbet er den nemmeste at lave, så nem at den kan røres sammen med en ske på 5 minutter? Kagen er uden æg, hvilket gør den endnu nemmere at lave og særligt god, hvis du eller dine gæster ikke tåler æg. Kagen bliver så lækker, at den sagtens også vil kunne servere den som dessertkage, også en dag der kommer gæster.

DSC_2315Jeg havde en rest nougatcreme fra Odense Marcipan som jeg smurte på toppen og rev lidt hvid chokolade øverst. Jeg synes det så ih så fint ud, men datteren sagde blot tørt: “Nå, har du revet ost på kagen igen?” Teenagere! 😉

DSC_7036

Jeg fandt inspirationen til kagen hos Odense Marcipan, øj der er mange lækre og nemme opskrifter dér!

Jeg erstattede dog mælk med tykmælk, som jeg tænkte bare ville gøre chokoladekagen endnu mere svampet. Den blev SÅ lækker – og stor ros til Odense for grundopskriften.

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Her kommer Bagenørdens  bud på:

Chokoladekage med marcipan og nougat lækker

Lækker og chokoladesyndig dessertkage med marcipan og nougat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: chokoladekage med nougat og marcipan
Kategori: Dessertkager
Keyword: chokoladekage, nougat
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • ½ dl kakao
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk natron
  • dl. tykmælk eller mælk
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram marcipan revet
  • Evt.: 100 gram grofthakket chokolade
  • Pynt: ca. 75 gram smeltet nougat og revet chokolade. Jeg brugte nougatcreme.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Smelt smør (gøres nemmest 30-60 sekunder i mikrobølgeovnen)
  • Lad smørret afkøle lidt imens du blander de tørre ingredienser.
  • Riv marcipanen i de tørre ingredienser.
  • Rør smør og tykmælk i melblandingen. Du kan sagtens røre dejen med en ske.
  • Du kan tilsætte chokoladestykker til dejen, hvis du vil gøre den ekstra god?
  • Pensl et højt tærtefad med smør og hæld dejen heri.
  • Bag kagen ca. 25 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Jeg bager bevidst ikke chokoladekagen så lang tid, for jeg kan godt lide at den bliver ekstra klæg i midten. Føles kagen alt for "svuppende" efter 25 minutter skal den have lidt længere tid.
  • Lad kagen afkøle før du smører nougatcremen på. Bruger du almindeligt nougat, så læg den evt. i en lille skål og lun den 2x15 sekunder i mikrobølgeovnen.
  • Riv evt. chokolade til toppen eller find andet spændende drys
  • Så er der serveret! Kagen nydes med flødeskum eller creme fraiche til

Noter

Kagen skal helst ikke bages for længe. Den må gerne svære klæg og svampet i midten, lidt brownie-agtig
Har du ikke nougatcreme, kan du bare smelte lidt almindeligt nougat. Du kan også bare pynte kagen med almindeligt glasur
Kagen kan også bages som brownies.
Kagen er fryseegnet.

Wow – en overdådig chokoladekage med marcipan og nougat

Lutter gode sager!

Måske du har en rest til overs fra julen du kan bruge til en lækker nytårsdessert-kage måske?

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

DSC_2317

Den svampede chokoladekage med marcipan og nougat er nem at lave – du kan se billederne her:

Lækker lækker chokoladekage og du har vist set billeder nok af den nu, men jeg kan slet ikke få armene ned og det kan min mand heller ikke.

Han foretrækker jo særligt chokoladekage af den særligt “tunge” slags og man må sige, at denne er i en vægtklasse for sig. Svampet, sød, tung og syndig, men dog alligevel ikke helt så smør- og chokoladetung som man skulle tro? Man kan sagtens spise to stykker uden at få kvalme! Sikke et fint succeskriterium, synes du ikke? 😀

Faktisk er der jo slet ikke chokolade i, og det pudsige er, at det kan man slet ikke smage? Der er meget kakao i og det må være dét der giver den gode smag? Nougat’en på toppen gør den særligt sød, og den kan undværes, men jeg synes alligevel at det er dén der hiver kagen op i en helt særlig og ekstra delikat kategori?

I forhold til anstrengelserne er det en helt uovertruffen kage!

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Kagen vil slå benene væk under dine gæster, de tror du er en fænomenal og hel uovertruffen konditormester, siden du kan trylle sådan en lækkerbisken. Du behøver jo ikke fortælle dem at det er jordens nemmeste kage at bage jo? Skal vi ikke bare lade det blive imellem os?

Vi skal snart fejre fødselsdag for familien her på matriklen, hele familien kommer og chokoladekagen skal bestemt og helt sikkert også på kagebordet. Jeg overvejer endnu hvad jeg skal smøre på toppen, måske nougat igen, måske almindelig hvid glasur og frysetørret hindbær, måske noget helt tredje?

En dejlig søndag er slut og jeg har hygget mig gevaldigt efter devisen, først yde, så nyde. Søndagsrengøring og bagefter belønning: krimi, kaffe og lækker kage. Mit yndlings-søndagstableau: Sådan kan jeg snildt tilbringe et par søndagstimer, eller flere 😉

Håber også du har haft en rigtig god weekend? God ny arbejdsuge til dig  og mange søndagshilsner fra Gitte 🙂

P.S.: Supergod krimi jeg er i gang med her, den sender jeg også hermed mine allerbedste anbefalinger 🙂

2015-03-01 16.04.48


  •  
  •  
  •  
  •  
  •