•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Specier med lakrids og lakridsmarcipanChokoladespecier spiste vi i julen, men det skal da ikke afholde os fra at spise lakridsspecier i februar vel?

Øj hvor blev de gode disse lakridsspecier og de er rigtigt nemme at lave – så hæng bare på, du får opskriften lige her.

I disse lakridsspecier har jeg brugt lakridsmarcipan som jeg fik sendt i en vareprøve fra Odense Marcipan – og derfor skal jeg fortælle dig at indlægget er sponsoreret. Ordene er dog, som altid, helt mine egne. 🙂DSC_1777Marcipanmassen er udviklet som marcipanmasse til is, men Odense Marcipan fortæller også at massen kan bruges til bagværk. Om vinteren er jeg mere til bagværk end til is – derfor blev det lakridsspecier i dag. Massen er lind og nem at trykke ud af tyllen, så jeg kan godt forestille mig at den er god at bruge i is.

Kan du ikke opdrive lakridsmarcipan, kan du tilsætte 1 tsk. lakridspulver. Marcipanen tilfører ekstra sødme, så tilsæt evt. lidt almindelig marcipan eller lidt chokolade.Specier med lakrids og lakridsmarcipan

Her kommer opskriften på:

Nemme specier med lakrids og lakridsmarcipan:

Specier med lakrids og lakridsmarcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 120 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram blødgjort smør
  • 250 gram flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 375 gram hvedemel gem lidt mel til sidst
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50-100 gram sød lakrids skåret i småstykker
  • 175 gram lakridsmarcipan eller 100 gram revet marcipan og 1-2 spsk lakridssirup
  • Et knivspids salt

Sådan gør du

  • Rør flormelis og smør sammen (brug gerne elpisker eller køkkenmaskine)
  • Tilsæt vaniljesukker, salt og lakridsstykker.
  • Tilsæt lakridsmarcipan eller almindelig marcipan.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver (vent med at tilsætte alt melet, gem lidt til sidst)
  • Ælt dejen godt sammen, brug hænderne så smørret kan blive arbejdet godt ind. Brug evt. det sidste af melet. Dejen skal kun lige kunne slippe fingrene.
  • Tril 4 dejpølser og læg dem til afkøling. Efter 1 time kan du skære tynde specier.
  • Jeg lavede specier af halvdelen af portionen i dag, resten af dejpølserne ligger i fryseren. Tænk at kunne trylle friskbagte specier en dag der kommer gæster?
  • Fordel specierne på bagepladen, der kan være ca. 30 pr. plade.
  • Bag specierne 6-7 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Lad specierne afkøle på en bagerist - de bliver helt sprøde når de er kolde. Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

DSC_1791DSC_1785Jeg fandt lidt lakrids der på besynderlig vis havde overlevet i et køkkenskab. Lidt sød finsk lakrids, det tilsatte jeg;  klippede det i småstykker og jeg var spændt på hvordan konsistensen ville blive efter bagning. Det gik rigtigt fint – lakridsstykker bagt i specier, kan man altså også godt.Specier med lakrids og lakridsmarcipanDet er nogen rigtigt lækre specier og jeg tænker at vi sagtens kan variere dem på utallige måder; chokolade, tranebær, pistacienødder, saltmandler, Daim? Uha alle de specier vi har i vente, godt vi ikke skal vente helt til jul 😉Specier med lakrids og lakridsmarcipan


  •  
  •  
  •  
  •  
  •