Kold bearnaisedressing med estragon og honning

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kold bearnaisedressing – kan man det? 

Ja det kan man! Det smager godt, kan laves i en  håndvending og kan fungere som en “subsitut” hvis nu man er sådan en type der ikke har tålmodighed til at lave sin bearnaisesauce selv.

DSC_2386

Altså det bliver jo ikke det samme vel, men dressingen smager frisk og lækkert med en tydelig smag af bearnaise. Denne kolde dressing kan spises som tilbehør til langt det meste. Vi spiste det til disse krydrede kyllingefrikadeller, med dressing til smagte de næsten helt græsk-inspireret?

DSC_2382

Det er legende let at lave kold bearnaisedressing og du skal bruge ganske få ingredienser. Den sværeste ingrediens at opdrive er bearnaise-essensen, en lille flaske eliksir der kan købes i større supermarkeder.

En flaske koster 30 kr, men der er til mange portioner dressinger her. Det kan jo altså også bruges til at lave rigtigt hjemmelavet bearnaisesauce af, hvis du tør/orker/kan? Gid jeg gjorde! Gør du?

Her kommer opskriften på:

Kold bearnaisedressing med estragon og honning:

Du skal bruge (4 pers.)

½ liter creme fraiche

1 spsk. bearnaiseessens

2 tsk. tørret eller frisk estragon

Smages til med: salt og akaciehonning

DSC_2389

Sådan laver du kold bearnaisedressing:

 • Rør estragon og bearnaiseessens i creme fraichen.
 • Smag til med salt og akaciehonning.
 • Jeg synes dressingen godt kan have en tendens til at blive for syrlig, derfor smagte jeg til med akaciehonning. Jeg brugte også cheasy fraiche her, måske jeg bruger en “federe” og knap så syrlig næste gang?
 • Voila. Det var faktisk det.
 • Dressingen opbevares tildækket på køl til den skal serveres.

DSC_2368

Lækker lækker dressing og meget anderledes!

Den skulle da prøves tænkte jeg, da jeg ovre på www.madbanditten.dk læste om”spring-over-hvor-bearnaise-gærdet-er-lavest”- eksperimenter.

Befriende at læse at Jane glad og fro indrømmer at hun heller ikke laver bearnaisesauce selv, men til gengæld eksperimenterer med forskellige andre nemmere lyn-hurtige bearnaise-varianter (bearnaisesmør, bearnaisemayo. oa.) Lækkert, jeg springer på dem alle og glæder mig til at afprøve!

Tak for god inspiration til Jane og kig gerne forbi hendes blog Madbanditten 🙂DSC_2393Vi spiste den kolde bearnaisedressing til lækre krydrede frikadeller.Det smagte rigtigt fint. Jeg forestiller mig at dressingen vil kunne spises til langt det meste?

Prøv den og se hvad du synes. Jeg var ret vild med dressingen serveret til de kartofler og frikadeller der blev lavet til dagens menu. De krydrede kartofler var lækre at dyppe i dressingen.

Er spændt på hvad du siger? Du siger sikkert det utallige har sagt til mig i tidens løb: “Hvorfor laver du ikke din bearnaise-sauce selv? Det er jo vildt let?”

Ja men det har jeg altså stadigvæk til gode at prøve. Har du nemme opskrifter på hjemmelavet bearnaisesovs hører jeg gerne om det. Engang må jeg altså kunne få taget mig sammen til at prøve 🙂

Bon appetit!

DSC_2397


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Solvejg Bøger

Hmm resten af den sidste blev væk – prøver igen. Jeg er spændt på høre din mening om ravigottesaucen i bearnaise. Hakket persille eller estragon højner det også! Her har vi fået tzaziki et par gange indenfor den sidste uge. Det er altså også godt! Havde en rest græsk yuogurt efter gæstebud, som skulle bruges. I aftes fik vi – inspireret fra din blog – kyllingebryst med bacon stegt i ovnen med kartoffelbåde. Hertil tzaziki og græsk salat. Smagte herligt og i bedste Stop madspil fik jeg brugt en del rester, som der jo ofte bliver, når man har haft… Læs mere »

Solvejg Bøger

Når det nu skal være, så er minus 3 kg jo ikke det værste der kunne ske

tina nymann

Det kan man nemlig, ja – og det smager helt fantastisk!
Prøv opskriften, I andre, som læser med her på bloggen, for den er lækker-lækker;-)
Dejlig weekend….

Solvejg Bøger

Jeg syntes også kold bearnaisesovs/dressing fungerer godt til mange ting.
Men jeg syntes det bliver bedre hvis man tilsætter din opskrift et par skefulde ravigottesauce og lidt hakket persille.
Prøv det!
Godt du er ved at være fit igen.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer