Dyrekølle i stegeso. I dag får du opskriften på en lækker langtidsstegt rådyrkølle med bacon. Det er ikke dårligt at have en jæger i familien.
Jægeren kommer glad hjem, fyldt med gode naturoplevelser og nogle gange kommer den glade jæger også hjem med et rådyr på nakken. 🙂
Er jægeren heldig, er der plads i fryseren. Pludselig en dag, kan der, ud af det blå, trylles den lækreste dyrekølle. En menu der jo så næsten kan nydes helt gratis.
I dag spiste vi sådan en lækker dyrekølle af rådyr, med den dejligste flødesovs. Det er dén opskrift du skal høre om i dag.
Forberedelserne tog 5 minutter og herefter lod vi stegesoen om at gøre arbejdet.
Vi tog på søndagstur til sommerhuset og imens stegte dyrekøllen i ovnen. Da vi kom hjem igen, var det til et velduftende hus og en dyrekølle der var simret helt mør.
Vi er ikke de store eksperter udi vildt-tilberedning. I andre opskrifter, har jeg kunnet læse, at knust enebær hører sig til i vildtretter.
Det havde vi ikke lige på lager, ejheller rosmarin, som vist også skulle være et sikkert hit at putte i.
Vi brugte i stedet rigeligt bacon og knust hvidløg og halløj det var altså en god kombi, til en dyrekølle.
Dyrekøllen blev lagt på store løg og vand hældt ved og 7 timers langtidsstegning. Det kan ikke gå galt i en Römertopf og det gjorde det heller ikke denne gang 🙂
Har du ikke lige en dyrekølle på lager, så kan en haresteg måske bruges? Den vil også være et hit med nakkesteg /nakkefilet.
Vikler du bacon omkring og bruger du tyttebærsyltetøj i sovsen, så kan du nemlig også stege andet kød som “vildt”. Det giver både kød og sauce den fineste smag.
Opskriften får du lige her. Den er nem:
Dyrekølle i stegeso – langtidsstegt rådyrkølle i ovn. Få en nem opskrift her

Ingredienser
- 1 dyrekølle eller 1 nakkesteg
- 250 gram bacon i skiver
- 3 store løg
- Salt/peber
- Knust eller friskpresset hvidløg
- 1 liter vand
Flødesovs:
- 2½ dl kaffefløde
- Stegesky
- Kulør
- Salt/peber
- Tyttebærsyltetøj
- Jævning
- Tilbehør: kartoffelmos og kogt blomkål eller broccoli
Sådan gør du
- Fyld Römertopfen med vand - fyld den ene del i vasken og sænk den anden del ned oveni og fyld også den med vand. Stegesoen skal trække i vand i minimum et kvarter.
- Afpuds dyrekøllen for urenheder og skyl den med vand
- Drys med salt/peber og knust hvidløg på begge sider.
- Vikl bacon rundt om dyrekøllen, så alt kødet er godt dækket
- Skræl og halvér løgene og læg dem i bunden af stegesoen (efter vandet er hældt ud af den)
- Placér dyrekøllen ovenpå løgene
- Hæld en liter vand ved (ca.). Vandet skal nå op ca. til dyrekøllens bund.
- Læg låget på stegesoen. Du skal sikre dig, at låget slutter helt tæt.
- Sæt stegesoen i en kold ovn.
- Steger 6-7 timer ved 80 grader varmluft. (eller 4 timer ved 100 grader varmluft eller 2 timer ved 125 grader varmluft)
- Når stegetiden er gået, løftes låget af og dyrekøllen lirkes op. (kernetemperaturen skal minimum være 65 grader)
- Si stegeskyen og læg nu løg og dyrekølle tilbage i stegesoen. Skru ovntemperaturen op til 150 grader varmluft og lad dyrekøllen stege uden låg i et kvartér, så løg og dyrekølle får en stegt overflade.
- Lad kødet trække lidt, inden servering.Lav saucen imens
Flødesovs:
- Hæld fløde i den siede stegesky og tilsæt tyttebær og kulør.
- Kog saucen op og jævn med meljævning.
- Smag saucen til med salt/peber og ekstra tyttebær.
- Server dyrekøllen med kartoffelmos og kogt blomkål til.
- Skær kødet ud i smalle skiver, hvis du kan, ellers servér det på "pulled pork" manér.
Noter
Rådyrkølle i ovn med bacon og flødesovs – langtidsstegt rådyr i stegeso smager godt
Halløj det var en rigtig lækker servering! Saftigt, mørt kød og den lækreste flødesovs. Sikke en skøn vildtsmag.
Retten tog ingen tid at forberede og det var en så lækker menu. Man forstår faktisk ikke helt, at den kunne laves med så få anstrengelser.
Sådan laver du dyrekølle i stegeso – se billederne her:
Måske du også har en jæger i familien? Hvem ved, om du også en dag kan være så heldig at score en dyrekølle?
Måske retten ikke er den allermest fotogene men tro mig, smagsmæssigt er den virkelig et scoop.
Saucen blev der værnet om til allersidste dråbe.
Retten smager skønt med kartoffelmos til. Få en god opskrift her:

Næste gang der skal serveres rådyrkølle, tror jeg vi skal have afprøvet med enebær og rosmarin . Bacon/hvidløg var nu altså også helt perfekt.
Søndagens fornemme servering kostede os vel samlet set under 20 kroner? Ikke dårligt, med en jæger i familien 🙂
Hej har kølle i ovnen 4 timer ved 100˚ det er super spændene
Vi har desværre spist vores one in a lifetime rådyr, men denne her er altså også helt vidunderlig – men den er noget mere tidskrævende 🙂 Vi lavede den bl.a. til en nytårsmenu – dog med Jamie Olivers roastede potatoes til. Wow et hit!
https://www.isabellas.dk/mad/hovedretter/rosastegt-dyrekoelle-med-laekkert-tilbehoer
Lyder lækkert men husk man skyller ikke kød med vand .
Man dupper/tørre urenheder af .?
Hej Gitte hvor lang tid skal den have hvis køllen er udbenet